Track replay is bugged... - Page 17 - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-12-2018, 06:06 PM   #161
WytchCrypt
Junior Member
 
WytchCrypt's Avatar
 
Join Date: Jul 2017
Location: South Puget Sound WA
Posts: 56
Default

Quote:
Originally Posted by WytchCrypt View Post
I tested FC2 and even simple, short missions (perfectly lined up 5Km away from carrier landing, perfectly lined up runway rocket attack, etc) played back wrong. Even without time compression or unusual weather, same thing. Sometimes the exact same track played back correctly once and then incorrectly the next try...maddening.
Wanted to follow up something interesting I've noticed, this is specific to FC2 though it may also have carried through to DCS. I've been testing track recording on a very simple mission with an Su33 and the Kuznetsov, no AI units in the mission.

1) Simple mission with Su33 beginning in the air, already lined up with carrier and landing: Track recording incorrect virtually 100% of the time...successful traps consistently become the Su33 lined up about 10 meters wide of the carrier.

2) Same mission as above but with AI rather than player assigned to Su33: Track recording correct 100% of the time. Time acceleration makes no difference, track always records properly.

3) Player controlled Su33 takes off from land base and then lands on carrier: Track recording correct 100% of the time! Time acceleration and extreme control inputs have no negative effects on recorded track.

I haven't tested every possible thing obviously, but it sure seems that carrier traps from a player controlled land base record much better than traps beginning in the air.

Also, it's been said the development team uses tracks as a debugging tool. Since incorrect tracks seem to have begun in the first FC release, the team has likely spent hundreds of hours dealing with this and it would be incredibly helpful if someone from the development team could share their experiences on what things make the track recordings inaccurate
__________________
MSI GT72VR Dominator: i7-7700HQ, 16GB Ram, 128GB SATA SSD + 1TB HD, Nvidia GTX1070 8GB, Windows 10, CH Eclipse...
WytchCrypt is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2018, 10:19 PM   #162
shagrat
ED Translator
 
shagrat's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Germany
Posts: 7,715
Default

The recording likely isn't inaccurate, the replay seems to cause erratic results.

This is not about being pedantic, but an important fact to understand, where the root cause is located. When playing back the system tries to replicate the exact same inputs and controls... That is where something changes the result in the sim, it seems.
__________________
Shagrat

- Flying Sims since 1984 -
Win 10 | i5 7600K@4.2GHz | 32GB | GeForce GTX 1080 8GB - Acer XB280HK 28" 4k | TrackIR5 | Simshaker & Jetseat
TM HOTAS Warthog
custom build extension | MFG Crosswind Rudder Pedals | TM Cougar MFDs |
a hand made UFC and an AHCP
shagrat is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2018, 12:10 AM   #163
WytchCrypt
Junior Member
 
WytchCrypt's Avatar
 
Join Date: Jul 2017
Location: South Puget Sound WA
Posts: 56
Default

Quote:
Originally Posted by shagrat View Post
This is not about being pedantic, but an important fact to understand, where the root cause is located. When playing back the system tries to replicate the exact same inputs and controls... That is where something changes the result in the sim, it seems.
Ya, you're right. I was just hoping that by trying many different approaches I could make some sense out of why a track goes bad to know how to work around it. I was just messing with this more today and while I'm sure it's not the magic bullet, it definitely seems my replays are more likely to be inaccurate if I start the mission in the air rather than taking off from a land based airfield
__________________
MSI GT72VR Dominator: i7-7700HQ, 16GB Ram, 128GB SATA SSD + 1TB HD, Nvidia GTX1070 8GB, Windows 10, CH Eclipse...
WytchCrypt is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2018, 04:36 PM   #164
Delta99
Member
 
Delta99's Avatar
 
Join Date: Jan 2017
Posts: 222
Default

Quote:
Originally Posted by WytchCrypt View Post
Ya, you're right. I was just hoping that by trying many different approaches I could make some sense out of why a track goes bad to know how to work around it. I was just messing with this more today and while I'm sure it's not the magic bullet, it definitely seems my replays are more likely to be inaccurate if I start the mission in the air rather than taking off from a land based airfield
Its just luck of the draw. What they do is record all "inputs" (joystick, whatever else). Then those are used to play back. If anything at all messes with that your replay is done with.

Instead they should be just recording position of all objects like TacView does. Then replaying back would be a simple and would work every single time.

I know their response is that they do this to be able to debug issues with inputs and whatever else. But they should just call that debug and create a new feature called replay which does what tacview does. They can leave the other as a debug or combine the two.
__________________
My Missions: Valley Patrol Mission :: Valley Escort Mission :: A2A Engagements
Delta99 is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2018, 10:16 AM   #165
Ironhand
Veteran
 
Ironhand's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: New Hampshire, USA
Posts: 3,441
Default

Have track files gotten better with 2.5? I just flew a sightseeing flight at low level with multiple twists and turns (about 30-40 minutes long) with dynamic weather that included 30 knot winds and it played back exactly, including the landing. This is SP.
__________________
http://rsoro.host22.com/Flankertraining_Images/Flankertraining_Banner-1a.jpg

Win 10 Pro x64, ASUS Z97 Pro MoBo, Intel i7-4790K, EVGA GTX 970 4GB, HyperX Savage 16GB, Samsung 850 EVO 250 GB SSD, 2x Seagate Hybrid Drive 2TB Raid 0.
Ironhand is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2018, 11:00 AM   #166
Nealius
Senior Member
 
Join Date: Feb 2013
Location: Tokyo
Posts: 1,696
Default

The Viggen's tracks are pretty messed up. I've had good luck with the M2000C, AV8B, Mi8, and UH1. Never works with the Viggen though.
__________________
ASUS Z170 | i5-7600 | GTX1050Ti | 16GB DDR4 | Windows 10
Nealius is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2018, 12:55 PM   #167
Ironhand
Veteran
 
Ironhand's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: New Hampshire, USA
Posts: 3,441
Default

That's too bad. I was hoping. The Su-27 can be pretty decent about it but it's been a l-o-n-g time since wind of any sort and dynamic weather, especially, didn't immediately screw it up.

This actually was a longer flight than I first thought, when I looked back. Took off from Gelendzhik, flew low level up the shoreline and over to the Crimea, returned along the Sea of Azov shoreline, turned in at what, in the real world, would be the Kuban River delta and serpentined along the river's length up to Krasnodar where I landed at Krasnodar-Central. The landing lined up exactly as I remembered and touch down was at the same point. I was amazed.

Given the weather alone, pre-2.5 I doubt I'd have even made it to the runway. So I'm still hoping something might have changed for the better. If so, though, it hasn't had the same impact across the board. Guess I shouldn't get too excited.
__________________
http://rsoro.host22.com/Flankertraining_Images/Flankertraining_Banner-1a.jpg

Win 10 Pro x64, ASUS Z97 Pro MoBo, Intel i7-4790K, EVGA GTX 970 4GB, HyperX Savage 16GB, Samsung 850 EVO 250 GB SSD, 2x Seagate Hybrid Drive 2TB Raid 0.
Ironhand is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2018, 05:06 PM   #168
WytchCrypt
Junior Member
 
WytchCrypt's Avatar
 
Join Date: Jul 2017
Location: South Puget Sound WA
Posts: 56
Default

Quote:
Originally Posted by Ironhand View Post
Given the weather alone, pre-2.5 I doubt I'd have even made it to the runway. So I'm still hoping something might have changed for the better. If so, though, it hasn't had the same impact across the board. Guess I shouldn't get too excited.
Can't really comment on DCS track replay accuracy these days as I've been exclusively flying FC2 the past couple months, but I've noticed what appears to be a consistent situation. I've recorded about 50 track replays in that time and starting a mission in the air with the Su33 or Su25T often leads to a bugged replay (especially with the Su33); however, I haven't had a single problem when beginning missions on the ground or carrier. This includes recording heavy time compression on the replays

That said, my missions are generally very simple with very few enemy AI moving parts, so I don't know if I've found a magic bullet that would make any difference in DCS, but it seems to be true in FC2...so far anyway
__________________
MSI GT72VR Dominator: i7-7700HQ, 16GB Ram, 128GB SATA SSD + 1TB HD, Nvidia GTX1070 8GB, Windows 10, CH Eclipse...

Last edited by WytchCrypt; 02-03-2018 at 05:20 PM.
WytchCrypt is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2018, 07:46 PM   #169
LaLa
Junior Member
 
Join Date: Nov 2016
Posts: 51
Default

Has anyone tried flying NOT using the export LUA or sending and receiving input received from multi-monitors, to see if the vanilla one-screen simple input works? Even if it is a result, who would fly this way! Possible external inputs accessed while in replay corrupts the data, or data rates too high in violent maneuvers for program to cope.
LaLa is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2018, 07:52 PM   #170
cichlidfan
Veteran
 
cichlidfan's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Woodbridge,VA,USA
Posts: 19,243
Default

Quote:
Originally Posted by LaLa View Post
Has anyone tried flying NOT using the export LUA or sending and receiving input received from multi-monitors, to see if the vanilla one-screen simple input works? Even if it is a result, who would fly this way! Possible external inputs accessed while in replay corrupts the data, or data rates too high in violent maneuvers for program to cope.
Nope. Tracks are still corrupted randomly.
__________________
ASUS ROG Maximus VIII Hero, i7-6700K, Noctua NH-D14 Cooler, Crucial 32GB DDR4 2133, Samsung 950 Pro NVMe 256GB, Samsung EVO 250GB & 500GB SSD, 2TB Caviar Black, Zotac GTX 1080 AMP! Extreme 8GB, Corsair HX1000i, Phillips BDM4065UC 40" 4k monitor, VX2258 TouchScreen, TIR 5 w/ProClip, TM Warthog, VKB Gladiator Pro, Saitek X56, et. al., MFG Crosswind Pedals #1199, VolairSim Pit, Rift CV1
cichlidfan is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 06:50 AM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.