Offline Mode (2.5.1 and beyond) - Page 17 - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-13-2020, 04:40 PM   #161
Tom Kazansky
Member
 
Tom Kazansky's Avatar
 
Join Date: Oct 2018
Location: Germany
Posts: 669
Default

Quote:
Originally Posted by bones1014 View Post
The offline authorization mode needs to be longer. my ISP hasn't been able to fix my internet connection for over a week and a half and I have to use the hotspot on my phone to play the modules that I bought. This isn't my fault. I just want to play my game without having to go through the hassle of connecting my phone to my computer just a play.

Sent from my ASUS_I01WDX using Tapatalk

Afaik you have to use your hotspot just for one DCS start. Then go to offline mode and it works without furrher connection. At least this was how it used to work last time I needed this. I found it very handy.
Tom Kazansky is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2020, 05:04 PM   #162
bones1014
Member
 
bones1014's Avatar
 
Join Date: Mar 2016
Posts: 145
Default

Quote:
Originally Posted by Tom Kazansky View Post
Afaik you have to use your hotspot just for one DCS start. Then go to offline mode and it works without furrher connection. At least this was how it used to work last time I needed this. I found it very handy.
Yes it does work this way. However using my hotspot is against the EULA on my cell provider without paying for it so this doesn't really solve anything if they decide to cut my service.

Sent from my ASUS_I01WDX using Tapatalk
bones1014 is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2020, 06:35 PM   #163
Tom Kazansky
Member
 
Tom Kazansky's Avatar
 
Join Date: Oct 2018
Location: Germany
Posts: 669
Default

Quote:
Originally Posted by bones1014 View Post
Yes it does work this way. However using my hotspot is against the EULA on my cell provider without paying for it so this doesn't really solve anything if they decide to cut my service.

Sent from my ASUS_I01WDX using Tapatalk

I don't quite get this. But I see you are aware of the procedure so I'm sorry for not being much of help.
Tom Kazansky is offline   Reply With Quote
Old 01-14-2020, 01:07 AM   #164
bones1014
Member
 
bones1014's Avatar
 
Join Date: Mar 2016
Posts: 145
Default

The procedure is flawed. Needs to be longer between authentications.

Sent from my ASUS_I01WDX using Tapatalk
bones1014 is offline   Reply With Quote
Old 01-14-2020, 10:42 AM   #165
QuiGon
Veteran
 
Join Date: Jul 2013
Location: Germany
Posts: 12,568
Default

Quote:
Originally Posted by bones1014 View Post
Yes it does work this way. However using my hotspot is against the EULA on my cell provider without paying for it so this doesn't really solve anything if they decide to cut my service.

Sent from my ASUS_I01WDX using Tapatalk
I don't get this. What exactly is the EULA saying that is supposed to prevent this?
__________________
Intel i7-4790K @ 4x4GHz + 16 GB DDR3 + Nvidia Geforce RTX 2080 (8 GB VRAM) + Windows 10 64Bit

DCS Panavia Tornado (IDS) really needs to be a thing!

QuiGon is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2020, 12:38 PM   #166
FistofZen
Member
 
FistofZen's Avatar
 
Join Date: Jul 2017
Location: in a house
Posts: 347
Default Can't fly my modules offline

Why can't I fly my modules when I want to fly offline in singleplayer?
Knowing that this sim is made for people who mostly play singleplayer and most singleplayer games/sims can be played offline, somehow this thing tells me that I don't really own the modules if I don't log in, which makes it somehow like a cloud gaming thing. I remember flying in singleplayer even if you are offline, now you totally took the modules away if one plays offline. What would happen if your servers fail or you simply decide not to keep the servers alive due to unexpected/expected reasons?

Do I even own my modules this way?
__________________
Am I special?
FistofZen is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2020, 12:43 PM   #167
BIGNEWY
ED Community Manager
 
BIGNEWY's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: UK
Posts: 18,402
Default

Hi

if you go into offline mode you can fly in single player, it can be found at the top of the main menu in game.

You will need a connection before going into off line mode.

https://forums.eagle.ru/showthread.php?t=207670

If you do not enter off line mode you have a limited time if you have no connection.

If you are in off line mode you can play without a connection.

If you are seeing different please contact support
__________________
Windows 10 Pro x64, NVIDIA MSI RTX 2080Ti VENTUS GP, INTEL i7 4790K @4.4 GHz( Cooled by H100i ), 32GB DDR3 @1866 , Asus Z97-AR, TM Warthog, Jet provost rudder pedals, VIVE Cosmos
BIGNEWY is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2020, 03:34 PM   #168
jimblue74
Junior Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Italy
Posts: 64
Default

but if i have internet problems and can't log in, then i can't go in "offline" mode, right? But isn't that a contradiction? If I understand correctly, to go offline, I must have an active internet connection. But if, for example, I were to have an interruption of the internet line, and I had not had time to log in before this interruption, I can no longer play?
jimblue74 is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2020, 05:28 PM   #169
BIGNEWY
ED Community Manager
 
BIGNEWY's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: UK
Posts: 18,402
Default

Quote:
Originally Posted by jimblue74 View Post
but if i have internet problems and can't log in, then i can't go in "offline" mode, right? But isn't that a contradiction? If I understand correctly, to go offline, I must have an active internet connection. But if, for example, I were to have an interruption of the internet line, and I had not had time to log in before this interruption, I can no longer play?
Offline mode is best suited for planned periods of being offline. For example service men and women, or oil rig workers.

The default offline period is 3 days, unless you go into offline mode.

It should be noted a mobile connection is enough to switch to offline mode.
__________________
Windows 10 Pro x64, NVIDIA MSI RTX 2080Ti VENTUS GP, INTEL i7 4790K @4.4 GHz( Cooled by H100i ), 32GB DDR3 @1866 , Asus Z97-AR, TM Warthog, Jet provost rudder pedals, VIVE Cosmos
BIGNEWY is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 10:14 PM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.