[NO BUG]-25 and -30 have different key binds but only one entry - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-28-2019, 04:53 AM   #1
Nealius
Veteran
 
Join Date: Feb 2013
Location: Tokyo
Posts: 4,038
Default [NO BUG]-25 and -30 have different key binds but only one entry

I have a mission with client slots for both -25 and -30. I usually fly the -30, but I decided to try the -25 for a change. Found that my keybinds had been totally reset to (almost) default. Some assignments from the -30 were carried over to the -25, but a lot weren't: yaw trim in a totally different spot, random toe-brake assignments, etc. The problem is that there is only one "P-51D Real" entry in the controls settings. They should be applied to both the -25 and -30...
__________________
YouTube Channel: "Clutch"

ASUS Z170 | i5-7600 | RTX2070 | 32GB DDR4 | Windows 10
Nealius is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2019, 11:39 AM   #2
Art-J
Veteran
 
Art-J's Avatar
 
Join Date: Jun 2014
Location: Warsaw, Poland
Posts: 3,757
Default

Make a separate control config folder for the other one in Saved Games location. Might be a hamfisted solution, but it worked when clipped wing Spit was introduced, and again when -25 was introduced (with the same problems as you described).

In my install -25 and-30 related folders are called "P-51D" and "P-51D-30-NA" respectively.
__________________
i5 4670K @ 4.4, single GTX1070, 16 gigs of RAM, TH Warthog, MFG Crosswind, Win7 x64.
Art-J is offline   Reply With Quote
Old 12-29-2019, 03:44 AM   #3
Nealius
Veteran
 
Join Date: Feb 2013
Location: Tokyo
Posts: 4,038
Default

Looks like the folders were generated automatically. Same for the Spit. Irritating that there's two separate config folders but only one UI option.
__________________
YouTube Channel: "Clutch"

ASUS Z170 | i5-7600 | RTX2070 | 32GB DDR4 | Windows 10
Nealius is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2019, 12:54 PM   #4
BIGNEWY
ED Community Manager
 
BIGNEWY's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: UK
Posts: 18,398
Default

Yes there should be a generated folder for the different types.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	p51 input.PNG
Views:	76
Size:	13.7 KB
ID:	224043  
__________________
Windows 10 Pro x64, NVIDIA MSI RTX 2080Ti VENTUS GP, INTEL i7 4790K @4.4 GHz( Cooled by H100i ), 32GB DDR3 @1866 , Asus Z97-AR, TM Warthog, Jet provost rudder pedals, VIVE Cosmos
BIGNEWY is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2020, 10:04 AM   #5
caponi
Senior Member
 
caponi's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Hannover Germany
Posts: 2,234
Default

best way for me (Windows 10):

make a logical link !

open a command shell with adminstrator rights.
goto user/<user>/savedGames/DCS/config/input

mklink /D P-51D P-51D-30-NA
or vice versa depending on which module is avalaible at the moment.

so you have only one configuration (diff.lua) for both modules

works also for SpitFire w/wo clip wings

Attention:
do it on your own risk
__________________
A-10C, KA-50, UH-1D, FC-3, P-51D, FW-190D9, Bf-109K, Spitfire IX, F-86F, Mig-15bis, Mig-21bis, M-2000C, F-16C, F/A-18C, AJS-37 Viggen, L-39, F-5E, CA on ...

Intel Core I7-7700K Socket 1151@4200GHz, 32GB DDR4 - 2133 cl-14
BeQuit 700W, Asus Z270 Strix ROC F, NVidia GTX1080 8GB
3*Samsung SSD 256GB
Phillips 43“ 4K Monitor
Windows10 (64)
caponi is online now   Reply With Quote
Old 01-13-2020, 09:49 AM   #6
grafspee
Senior Member
 
Join Date: Nov 2017
Location: Poland
Posts: 1,631
Default

Quote:
Originally Posted by Nealius View Post
I have a mission with client slots for both -25 and -30. I usually fly the -30, but I decided to try the -25 for a change. Found that my keybinds had been totally reset to (almost) default. Some assignments from the -30 were carried over to the -25, but a lot weren't: yaw trim in a totally different spot, random toe-brake assignments, etc. The problem is that there is only one "P-51D Real" entry in the controls settings. They should be applied to both the -25 and -30...
If you used -25 for the first time it will overlap with default keybindings but don't panic don't do anything stupid.
Just exit game and re-log again and everything will be fine. Same case as with Spit CW/non CW.
Don't mess with config files it will make it wors
__________________

Last edited by grafspee; 01-13-2020 at 10:06 AM.
grafspee is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2020, 12:18 PM   #7
Art-J
Veteran
 
Art-J's Avatar
 
Join Date: Jun 2014
Location: Warsaw, Poland
Posts: 3,757
Default

^ Nah, it won't. Additional config folders for CW Spit and D-30 (as on BigNewy's screenshot), each with content copied straight from "normal" Spit and D-25 work allright.

These folders should be there already anyway, generated after one of recent updates. If they aren't there, create them.
__________________
i5 4670K @ 4.4, single GTX1070, 16 gigs of RAM, TH Warthog, MFG Crosswind, Win7 x64.
Art-J is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2020, 01:30 PM   #8
grafspee
Senior Member
 
Join Date: Nov 2017
Location: Poland
Posts: 1,631
Default

Quote:
Originally Posted by Art-J View Post
^ Nah, it won't. Additional config folders for CW Spit and D-30 (as on BigNewy's screenshot), each with content copied straight from "normal" Spit and D-25 work allright.

These folders should be there already anyway, generated after one of recent updates. If they aren't there, create them.
I fly -25 only but once i tried -30 it messed up my controls so both -25 and -30 had controls messed up after game restart everything went back to normal.
__________________
grafspee is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2020, 01:54 PM   #9
Tiburtius
Junior Member
 
Tiburtius's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Location: Brampton, Ontario, Canada
Posts: 81
Default

BigNewy, follow up from Discord:

I noticed that for me, DCS doesn’t differentiate controls between the -30 and -25 model, however it does use the “P-51D” folder for multiplayer and the “P-51D-30-NA” folder for singleplayer.

I was wondering why after setting some new bindings online, they didn’t work in SP. I copied my files from the P-51D folder to the -30-NA folder and restarted DCS, and then my bindings came through in singleplayer for both the -25 and -30. The only thing not confirmed so far is if they also work for the -30 in multiplayer based on what I set in MP while in a -25.

I have not checked the Spitfire controls for a similar issues between elliptical and clipped wing variants for the same type of issue.
__________________
My Rig:
Spoiler:

CPU: i9-9900k - Corsair H150 Cooler. RAM: 32GB, 3200Mhz.
Mobo: Asus MAXIMUS Formula XI - Main Drive: 512GB NvME SSD
DCS Drive: 512GB NvME SSD - Graphics: GTX 1070 Ti. Display: 23" 1080p LG LCD.
Input: Razer Naga & Blackwidow Ultimate, TrackIR 5, HOTAS Warthog & MFDs (x4), Saitek Rudder Pedals, TurtleBeach PX22 Headset.
Tiburtius is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2020, 02:28 PM   #10
BIGNEWY
ED Community Manager
 
BIGNEWY's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: UK
Posts: 18,398
Default

After testing single player and Multiplayer both versions of my P-51 seem to be using the same folder P-51D folder.

Maybe something changed will try and find out
__________________
Windows 10 Pro x64, NVIDIA MSI RTX 2080Ti VENTUS GP, INTEL i7 4790K @4.4 GHz( Cooled by H100i ), 32GB DDR3 @1866 , Asus Z97-AR, TM Warthog, Jet provost rudder pedals, VIVE Cosmos
BIGNEWY is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 12:53 PM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.