Mags off combustion? - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-04-2020, 06:09 AM   #1
ShadowFrost
Member
 
Join Date: May 2014
Location: Georgia
Posts: 261
Default Mags off combustion?

Mags off engine turnover it sounds like combustion. It doesn't run thankfully (for long).
Corresponding manifold drop vs no drop when just cranking. My guess is combustion.

I know on a hot engine this might happen with primer and fuel, didn't know about a cold engine. Happy to be told otherwise due to special mags or etc. but I'm assuming its a bug.

Maglessfire 2 is better as I show both primer and crank (combustion) and no primer and crank (no combustion and no corresponding manifold change).
Attached Files
File Type: trk maglessfire.trk (1.14 MB, 6 views)
File Type: trk maglessfire2.trk (1.21 MB, 6 views)
ShadowFrost is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2020, 06:43 AM   #2
grafspee
Senior Member
 
Join Date: Nov 2017
Location: Poland
Posts: 2,654
Default

Quote:
Originally Posted by ShadowFrost View Post
Mags off engine turnover it sounds like combustion. It doesn't run thankfully (for long).
Corresponding manifold drop vs no drop when just cranking. My guess is combustion.

I know on a hot engine this might happen with primer and fuel, didn't know about a cold engine. Happy to be told otherwise due to special mags or etc. but I'm assuming its a bug.

Maglessfire 2 is better as I show both primer and crank (combustion) and no primer and crank (no combustion and no corresponding manifold change).
Probably starter switch contain booster coil switch too, which provide ignition during start up.
__________________
grafspee is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2020, 07:02 AM   #3
ShadowFrost
Member
 
Join Date: May 2014
Location: Georgia
Posts: 261
Default

Quote:
Originally Posted by grafspee View Post
Probably starter switch contain booster coil switch too, which provide ignition during start up.
I did a quick search through the DCS manual before posting this and found nothing of the like, looking through an actual manual as well which I imagine has it hidden in there somewhere.

It would make sense though if that was the cause. Especially because you can run the engine off the engage switch up to about ~1600 RPM.

Probably deserves a move to the "not a bug section" lol.
ShadowFrost is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 01:04 PM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.