Blade stall? - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-12-2017, 10:45 PM   #1
Kyso4ek
Junior Member
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 59
Reputation power: 0
Kyso4ek is infamous around these partsKyso4ek is infamous around these partsKyso4ek is infamous around these partsKyso4ek is infamous around these partsKyso4ek is infamous around these partsKyso4ek is infamous around these partsKyso4ek is infamous around these parts
Default Blade stall?

is the rotor blade stall modeled in the game?

If so, then how do i enter a main rotor blade stall situation?
Kyso4ek is offline   Reply With Quote
Old 09-13-2017, 02:32 AM   #2
Devrim
Veteran
 
Devrim's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Turkey
Posts: 3,783
Reputation power: 33
Devrim is a name known to allDevrim is a name known to allDevrim is a name known to allDevrim is a name known to allDevrim is a name known to allDevrim is a name known to allDevrim is a name known to allDevrim is a name known to allDevrim is a name known to allDevrim is a name known to allDevrim is a name known to all
Default

It is modeled, as far as I know.
It's enough to gain over-speed, I guess.
__________________
Intel Core i7-2600 @3.4GHz | Corsair Veng. 16GB @1600MHz. | MSI nVidia GTX970 4GB | Samsung 850EVO 256GB SSD (Win7HPx64)
Samsung 27" LS27D590P & Samsung 20" SyncMaster206BW | Saitek X-55 Rhino & Rudder | Trustmaster MFD Cougars | Logitech G13 & G230 & G510 & C270 | OpenTrack User

MY MODS | MY CONTROLLER PROFILE
Devrim is offline   Reply With Quote
Old 09-13-2017, 03:12 AM   #3
Hyena
Member
 
Hyena's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Sterling, Va
Posts: 236
Reputation power: 13
Hyena will become famous soon enoughHyena will become famous soon enough
Send a message via AIM to Hyena
Default

Quote:
Originally Posted by Kyso4ek View Post
is the rotor blade stall modeled in the game?

If so, then how do i enter a main rotor blade stall situation?
Are you talking about retreating blade stall, vortex ring, or over-AoA stall? I know the first two are there, but I've yet to stall the blades by just cranking collective before the engines under-rev on me. Or if it does, I'm missing the symptoms.
Hyena is offline   Reply With Quote
Old 09-13-2017, 03:31 PM   #4
msalama
Senior Member
 
msalama's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 2,773
Reputation power: 31
msalama is a glorious beacon of lightmsalama is a glorious beacon of lightmsalama is a glorious beacon of lightmsalama is a glorious beacon of lightmsalama is a glorious beacon of lightmsalama is a glorious beacon of lightmsalama is a glorious beacon of lightmsalama is a glorious beacon of lightmsalama is a glorious beacon of lightmsalama is a glorious beacon of lightmsalama is a glorious beacon of light
Default

Quote:
over-AoA stall
I'm pretty sure I've experienced this in the sim too.
__________________
...aaaand yes, the Huey is still getting some luuurve http://www.belsimtek.com/upload/docs/development-tasks.pdf
msalama is offline   Reply With Quote
Old 09-13-2017, 04:08 PM   #5
Kakadu
Junior Member
 
Kakadu's Avatar
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 15
Reputation power: 0
Kakadu is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by Kyso4ek View Post
If so, then how do i enter a main rotor blade stall situation?
Pass VNE simples.
Kakadu is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 11:11 PM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.