FC3 - modules clickable option - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-11-2017, 08:27 AM   #1
Pasquale1986
Junior Member
 
Join Date: Jun 2017
Location: Cologne
Posts: 95
Reputation power: 1
Pasquale1986 will become famous soon enoughPasquale1986 will become famous soon enough
Default FC3 - modules clickable option

Hey everyone,

since the standalone FC3-modules like the Su-27 and F-15C got an animated cockpit, it would be nice, if there would be an option implemented, that the animated knobs etc. can be clicked with the mouse. I don't know, if that would be possible without rewriting the SSM-code and i am not asking for an ASM - i know that this has been discussed to oblivion - it would just be nice, if the animated "reaction" of the cockpit - e.g. flaps lever, main power, nav lights, cockpit lights, etc. - could be induced with the mouse, too

If i missed something and this has been covered before, just delete it.

Have a good start in the week guys, cheers.
__________________
Main Modules: A-10C & Mirage 2000C @ NTTR
Pasquale1986 is offline   Reply With Quote
Old 09-12-2017, 11:04 AM   #2
Jumbik
Member
 
Jumbik's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Location: Czech Republic
Posts: 442
Reputation power: 4
Jumbik will become famous soon enoughJumbik will become famous soon enough
Default

I think that this could lead to a lot of confusion. Majority of the buttons in cockpit of FC3 planes would have no function at all as the functions they represent are not simulated. It would not be clear as to what is and what is not clickable.
Jumbik is offline   Reply With Quote
Old 09-13-2017, 01:21 PM   #3
Elysian Angel
Member
 
Elysian Angel's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Location: Belgium
Posts: 224
Reputation power: 2
Elysian Angel is a jewel in the roughElysian Angel is a jewel in the roughElysian Angel is a jewel in the roughElysian Angel is a jewel in the roughElysian Angel is a jewel in the roughElysian Angel is a jewel in the rough
Default

Might as well go all the way then: I wouldn't mind a full-fidelity F-15C ;-)
__________________
-|DB|- Raven ; Daredevil Birds, international Squadron, Europe + North America
My Twitch stream

System specs:
Spoiler:
i7 6700k @4.5Ghz | 32 GB DDR4 2400 | GTX 1080Ti OC | ASUS Maximus VIII Ranger | 1TB Samsung 960 Pro M.2 SSD | Pro Flight Trainer Puma | TM Warthog HOTAS | Saitek Pro Flight rudder pedals | Oculus Rift CV1
Elysian Angel is offline   Reply With Quote
Old 09-13-2017, 01:49 PM   #4
kdrum60
Junior Member
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 17
Reputation power: 0
kdrum60 is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by Elysian Angel View Post
Might as well go all the way then: I wouldn't mind a full-fidelity F-15C ;-)
+100000
__________________
[/SIGPIC]Alienware X51 R2:i7-4770 CPU@3.40GHz(3.84GHz): 16GB RAM: Seagate Firecuda 2TB: GeForce GTX 970 SC: Dell U3417W,3440 x 1440 (60Hz):Thrust Master WartHog: Saitek Combat Pro Rudder Pedals:Windows 10 Home 64-bit: TrackIR 5: Volair Sim Cockpit.
kdrum60 is offline   Reply With Quote
Old 09-13-2017, 02:49 PM   #5
SkateZilla
Moderator/ED Testers Team
 
SkateZilla's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Virginia Beach
Posts: 15,993
Reputation power: 83
SkateZilla is a splendid one to beholdSkateZilla is a splendid one to beholdSkateZilla is a splendid one to beholdSkateZilla is a splendid one to beholdSkateZilla is a splendid one to beholdSkateZilla is a splendid one to beholdSkateZilla is a splendid one to beholdSkateZilla is a splendid one to beholdSkateZilla is a splendid one to beholdSkateZilla is a splendid one to beholdSkateZilla is a splendid one to behold
Default

Likely not to happen, not all switches are marked, even if they are animated, it requires more than animations.
__________________
Windows 7 Ult. 64, HAF922, FX8350 @ 5.31GHz H100 Cooled, 16GB DDR3-2133 GSkill,
2x R7970 Lightnings Crossfired @ 1.1/6.0GHz, Creative XFi Plat. Fatal1ty Champion,
3x ASUS VS248HP + Hanns·G HZ201HPB + Acer AL2002 (5760x1080+1600x900+1680x1050)
TM Warthog HOTAS, TM MFDs, CH Fighterstick, Pro Throttle, CH Pro Pedals, TrackIR4 Pro
SkateZilla is offline   Reply With Quote
Old 09-13-2017, 05:56 PM   #6
Pasquale1986
Junior Member
 
Join Date: Jun 2017
Location: Cologne
Posts: 95
Reputation power: 1
Pasquale1986 will become famous soon enoughPasquale1986 will become famous soon enough
Default

Quote:
Originally Posted by SkateZilla View Post
Likely not to happen, not all switches are marked, even if they are animated, it requires more than animations.
OK, didn't knew that - classic case of insufficient knowledge
Quote:
Originally Posted by Jumbik View Post
I think that this could lead to a lot of confusion. Majority of the buttons in cockpit of FC3 planes would have no function at all as the functions they represent are not simulated. It would not be clear as to what is and what is not clickable.
I am definitely aware of that, that's why i thought, it maybe possible as an option under cockpits for FC3 - should have made that clear Idea was, for the more seasoned guys that know what is clickable and what not and where to find it, it would be available via menu option to get a more immersive feeling. But since SkateZilla already stated that it requires additional work:
Quote:
Originally Posted by Elysian Angel View Post
Might as well go all the way then: I wouldn't mind a full-fidelity F-15C ;-)
The hope for full fidelity might be the last man standing in this discussion.

Reason behind the idea was mainly aimed to up the fun with the Su-27/33 and the Mig-29 a bit, where the fear exists, that we'll not see a full fidelity DCS-module in the next years.
__________________
Main Modules: A-10C & Mirage 2000C @ NTTR
Pasquale1986 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 01:37 AM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.