[How To] Export ALL Indicators like MFCD via ViewPorts - Page 62 - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-16-2016, 05:10 PM   #611
Howartzer
Junior Member
 
Join Date: Oct 2016
Posts: 9
Default

Glad to say Ive finnaly got it working in dcs2 the mfcds are working with helios Im going to try to get the rest going too. I'm getting bad frame rates on all my gauges and gimbals in helios but dcs is running smoothly at 60-70fps does anyone know how to improve frame rate for helios? Also im looking into how to turn off the mfcds in the 3d cockpit to further improve performance. I found this
Code:
In DCS World that file can be found here:
C:DCS World\Scripts\Aircrafts\_Common\Cockpit-ViewportHandling

Using Notepad++, comment out line 31 by adding the -- as highlighted in red below

Code:

purposes = {--render_purpose.GENERAL,
render_purpose.HUD_ONLY_VIEW,
render_purpose.SCREENSPACE_OUTSIDE_COCKPIT,
render_purpose.SCREENSPACE_INSIDE_COCKPIT} -- set purposes to draw it always
render_target_always = true
end
Does this still work? Because i thought the a10 module had its own viewporthadeling script.

Last edited by Howartzer; 10-16-2016 at 05:59 PM.
Howartzer is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2016, 10:33 PM   #612
Fakum
Senior Member
 
Fakum's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: North East, USA
Posts: 2,261
Default

I have no idea, I'm not having any frame rate issues with Helios and I'm running both MFCD's in main monitor and cockpit
__________________
Windows 10 Pro - 64 Bit / GIGABYTE 3866MHz GA-Z170X-Gaming 7 MOBO / Intel i7-6700K 4.0GHz Processor (OC to 4.Eight) / G.SKILL TridentZ Series 32GB DDR4 3200 Ram / Samsung 850 EVO 500GB SATA III SSD / EVGA GTX 980 Ti Hybrid/ Onboard Audio card / Creative Inspire 5.1 Surround Speakers / Primary Monitor =30” HP LP3065 @ 2560 x 1600 / Secondary Monitor = Acer 23" Touch Screen for Helios / TrackIR4 / Cougar HOTAS w/Saitek PRO Flight Combat Rudder Pedals
Fakum is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2017, 08:34 AM   #613
dinko.mihalic
Junior Member
 
Join Date: Jan 2013
Location: Croatia
Posts: 6
Default

OK!!! I don't know which version of ka 50 is this,Black Shark or Black Shark 2 on dcs world?,,,but I doing this steps in Basic Black Shark 1.0.9 and have hud on second monitor,,,but it fill with green colour after 5 sec because it work without black square below of it,,,,and I ask how to make this black square????? how look like lua script for black square???
dinko.mihalic is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2017, 10:50 PM   #614
drwenck
Junior Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: Brisbane
Posts: 7
Default

Function to change view angle/rotate screen in viewport lua files (monitor setup)
(after talking with developers)

viewRoll = [absolute angle in degrees]

Should be able to add this line into any viewport parameters. I found this useful to rotate viewports to match monitor alignment:
https://forums.eagle.ru/showthread.p...05#post3193405

Just thought I'd share
drwenck is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2018, 10:34 AM   #615
G510Gamer
Junior Member
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 1
Default

is there an updated guide on this? one that is compatible with 2.5?
G510Gamer is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2018, 11:36 AM   #616
METEOP
Junior Member
 
METEOP's Avatar
 
Join Date: Jan 2018
Location: Quebec, Canada
Posts: 47
Default

Quote:
Originally Posted by G510Gamer View Post
is there an updated guide on this? one that is compatible with 2.5?
From my end everything still works as-is in 2.5
__________________
METEOP

i5-6600K OC@4.5Ghz, GTX 1070 OC, 16Gb RAM, M.2 SSD
Saitek X52, Trackhat Clip, 1080p rojector, Custom touchscreen rig
Ikarus touchscreen cockpit, Voice Attack, ReShade
METEOP is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2018, 03:53 PM   #617
IDFPilot
Member
 
Join Date: Feb 2016
Location: Israel
Posts: 109
Default

Guys, so far I've been playing A10-C only. And for I know how to export MFCDs, RWR etc.
Now I am interested in other planes.
Is there some list of viewports available per plane model?
Can someone give me a link to it, or just state the viewports per plane here?
IDFPilot is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2018, 10:12 PM   #618
Rocketeer88
Junior Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 3
Default

Quote:
Originally Posted by IDFPilot View Post
Guys, so far I've been playing A10-C only. And for I know how to export MFCDs, RWR etc.
Now I am interested in other planes.
Is there some list of viewports available per plane model?
Can someone give me a link to it, or just state the viewports per plane here?
+1 to this. been scavenging the web looking for info on this. Managed to get the mfcds on the AV8B to export but would like to export a few other things like fuel.
Rocketeer88 is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2018, 11:28 PM   #619
Snacko
Senior Member
 
Snacko's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Columbus, Ohio USA
Posts: 1,222
Default

Here are my files if you want to try and figure them out. I'm not sure how much you know about viewports...

Many planes viewports use the same name (LEFT_MFCD; RIGHT_MFCD). So you cannot have them in the one MonitorSetup .lua file because their x;y;width;height coordinates would get confused. They need separate lua files.

So, I have a mod to rename some of the viewports to give them unique names. These names are used in the enclosed MonitorSetup .lua files. So, if you use this jsgme mod, those names will work in a MonitorSetup .lua file that you create.

The FC3 aircraft cannot be modded(afaik) so they all use the standard xx_MFCD. But my mod(most of which came from PeterP's mods) give unique names to several aircraft.

There is enough there to figure out many planes if you know how this works. Hope this helps.
Attached Files
File Type: rar Export - All Viewports.rar (56.4 KB, 120 views)
__________________
- ҉ - My Computer: - ҉ -
Intel I7-6700K 4.00 ghz (OC'ed @ 4.8ghz) ││ Asus Maximus VIII Extreme ││ G.Skill Ripjaws V Series 64GB (4 x 16GB) DDR4 3200 ││ Thermaltake Water 3.0 Ultimate 360MM
GeForce GTX 1080 TI 11gb ││ Corsair 850watt ││ 2x SanDisk 250gb(SSDs Raid0) ││ 2x WD 300gb ││ 1x WD 1tb ││ 3x Acer 28" ││ 1x 28" Touchscreen


- ҉ - Blackshark Cockpit Trainer - ҉ -
-- Thread -- ♥ Download
Snacko is offline   Reply With Quote
Old 04-24-2018, 10:18 AM   #620
jed40
Junior Member
 
Join Date: Nov 2015
Location: Léon, France
Posts: 25
Default

With the release version 2.5 I can't anymore export any screen except the MFCD. I'm trying to export RWR, CDU without success. With the 2.5 Beta, with 2.0, and with 1.5 version it was good, but with 2.5 released impossible.
Some of you have this problem ?

Last edited by jed40; 04-25-2018 at 07:45 AM.
jed40 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 11:25 PM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.