Gone missing: HID-Compliant Touchscreen Device - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-21-2020, 03:59 PM   #1
X-31_VECTOR
Junior Member
 
X-31_VECTOR's Avatar
 
Join Date: Feb 2020
Location: Virginia, USA
Posts: 33
Default Gone missing: HID-Compliant Touchscreen Device

I've seen lots of people on the interwebs talking about this problem (but have yet to find a solution that works for me), so I'm guessing some DCS touchscreen and/or Helios/Ikarus user may have had it too...

Having finally decided to jump on the Helios train, I bought an HP e230t 23" touchscreen to use as an interactive cockpit below my main monitor. It was only giving me "limited touchscreen capability" even with new drivers, and I saw there was a firmware update available for this monitor, so...

Not only did the firmware not give me full capability, it nuked the "HID-Compliant Touchscreen Device" line from Device Manager, and all touch capability went with it. And no amount of uninstalling drivers, reinstalling drivers, deleting ghost drivers, cleaning out registry keys, updating Windows or even reverting to a pre-monitor-installation Windows state has brought it back.

HP tech support began by suggesting that -- I kid you not -- I confirm that I had actually bought a touchscreen, and then that I try... wait for it... cleaning off my screen.

You know that feeling when the KA-50 autopilot sends you spiralling into the ground for the third time and you can't figure out why? Yeah. So if anyone can help me solve this problem, I promise to write to the Vatican and nominate you for sainthood. Thanks!
X-31_VECTOR is offline   Reply With Quote
Old 02-23-2020, 07:37 PM   #2
The_Nephilim
Member
 
The_Nephilim's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 665
Default

have you tried this utility here. it will read the EDID of the touch screen you can then save the INF file (a driver for your monitor) and put it back on in device manager..

It is called a EDID hack.. it should work if you need help with it let me know:


https://www.entechtaiwan.com/util/moninfo.shtm
__________________
MSI Z270 SLI MotherBoard / Intel 7600K Kaby Lake @5.0ghz / Coolermaster 212x / 2 - Samsung 960 Evo RAID 0 / Asus 1080GTX OC / Corsair 32GB RAM 3000MHZ XMP PRofile / Samsung Odyssey Plus VR / HOTAS Cougar & MFD's
The_Nephilim is online now   Reply With Quote
Old 02-24-2020, 12:54 PM   #3
BitMaster
Veteran
 
BitMaster's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: SW-Germany
Posts: 6,547
Default

My only idea was "usbdeview".

It will list all past and present USB devices and let you clean those.

It takes 5min and it's free. Give it a go, maybe it helps.

Yeah, what a great help from HP.
__________________
Asus Strix Z370-E - Intel i7-8700K@5G_delidded - 32GB - Asus 1080GTX-Ti Poseidon retrofitted EK-waterblock - 1x 960Evo 250GB - 2x 850Pro 256GB Raid-0 - 32GB PageFile - 2x Seagate 2TB - Heatkiller IV - MoRa3-360LT@4x180mm fans - Corsair AXi-1200 - TiR5-Pro - Warthog Hotas - Saitek Combat Pedals - Asus PG278Q 27" WQHD Gsync 144Hz - Oculus Rift VR - G.Skill KM570 RGB Cherry MX Red - Win10Pro64 - Slave to the Machine
BitMaster is offline   Reply With Quote
Old 02-24-2020, 05:01 PM   #4
X-31_VECTOR
Junior Member
 
X-31_VECTOR's Avatar
 
Join Date: Feb 2020
Location: Virginia, USA
Posts: 33
Default

Thank you both! I'll give these both a try.
X-31_VECTOR is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2020, 03:24 AM   #5
The_Nephilim
Member
 
The_Nephilim's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 665
Default

Quote:
Originally Posted by X-31_VECTOR View Post
Thank you both! I'll give these both a try.
here check this out might be your issue:


https://forums.eagle.ru/showthread.php?t=264851
__________________
MSI Z270 SLI MotherBoard / Intel 7600K Kaby Lake @5.0ghz / Coolermaster 212x / 2 - Samsung 960 Evo RAID 0 / Asus 1080GTX OC / Corsair 32GB RAM 3000MHZ XMP PRofile / Samsung Odyssey Plus VR / HOTAS Cougar & MFD's
The_Nephilim is online now   Reply With Quote
Old 02-25-2020, 03:11 PM   #6
X-31_VECTOR
Junior Member
 
X-31_VECTOR's Avatar
 
Join Date: Feb 2020
Location: Virginia, USA
Posts: 33
Default

Thanks again, but unfortunately that's one of the fixes I've already tried. I'll try the EDID hack and USBdeview tonight though.
X-31_VECTOR is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2020, 09:43 PM   #7
The_Nephilim
Member
 
The_Nephilim's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 665
Default

Quote:
Originally Posted by X-31_VECTOR View Post
Thanks again, but unfortunately that's one of the fixes I've already tried. I'll try the EDID hack and USBdeview tonight though.
OK well it was worth posting too bad it did not work for you. Hopefully one of the other suggestions will work keep us posted..
__________________
MSI Z270 SLI MotherBoard / Intel 7600K Kaby Lake @5.0ghz / Coolermaster 212x / 2 - Samsung 960 Evo RAID 0 / Asus 1080GTX OC / Corsair 32GB RAM 3000MHZ XMP PRofile / Samsung Odyssey Plus VR / HOTAS Cougar & MFD's
The_Nephilim is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 01:13 AM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.