iControl DCS - iPad Virtual Cockpit - Page 25 - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-21-2018, 02:36 AM   #241
boarder2
Member
 
boarder2's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 412
Default

Quote:
Originally Posted by Chacer View Post
Cannot get it to work with 2.5. I am using the android version. Works on my 1.5 version.
Beta versions are technically not supported.

However, if you change the Save Game and DCS:W directory to the ones for the beta install it'll probably work.
__________________
iControl DCS/DCS Virtual Cockpit - Full featured iPad Cockpit - Now with Android support!
A10 Virtual Cockpit Free - Free limited functionality version of iControl DCS!
DCS Virtual Cockpit - Android version!

Follow on Twitter for all the latest news
boarder2 is offline   Reply With Quote
Old 04-17-2018, 09:11 PM   #242
Dave73
Junior Member
 
Join Date: Mar 2017
Location: Galloway,nj
Posts: 67
Default

Ive owned your icontrol for sometime now. Ive just got back into setting up and playing dcs...i only play with one monitor and i know that mfds gotta stay on the screen unless you have a second monitor.
My question is, could i just use another ipad and run duet for a extended desktop and put the screens on that to get them off my main screen? Thanks for help...

Also, if theres another way i could do it, i have an extra ipad and a droid tablet

Last edited by Dave73; 04-17-2018 at 09:16 PM.
Dave73 is offline   Reply With Quote
Old 04-17-2018, 09:59 PM   #243
boarder2
Member
 
boarder2's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 412
Default

Quote:
Originally Posted by Dave73 View Post
Ive owned your icontrol for sometime now. Ive just got back into setting up and playing dcs...i only play with one monitor and i know that mfds gotta stay on the screen unless you have a second monitor.
My question is, could i just use another ipad and run duet for a extended desktop and put the screens on that to get them off my main screen? Thanks for help...

Also, if theres another way i could do it, i have an extra ipad and a droid tablet
I know Duet won't let the tablet be the primary display, but if it's just attached as a second one it very well may work. Just make sure it's a secondary display and arranged to the right of the primary display in Windows. Then run the server setup again and move the MFCDs to the secondary display, save and re-run the script installer.

Let us know how it works!
__________________
iControl DCS/DCS Virtual Cockpit - Full featured iPad Cockpit - Now with Android support!
A10 Virtual Cockpit Free - Free limited functionality version of iControl DCS!
DCS Virtual Cockpit - Android version!

Follow on Twitter for all the latest news
boarder2 is offline   Reply With Quote
Old 04-17-2018, 11:10 PM   #244
Dave73
Junior Member
 
Join Date: Mar 2017
Location: Galloway,nj
Posts: 67
Default

Cannot work on it tonight but will tommorow...thanks
Dave73 is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2018, 04:07 AM   #245
Dave73
Junior Member
 
Join Date: Mar 2017
Location: Galloway,nj
Posts: 67
Default

Well got it to go...works great!!! Maybe this can be another out for those that use only one monitor...thanks for a great program and look forward to anything you build in the future!!!
Dave73 is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2018, 06:10 AM   #246
boarder2
Member
 
boarder2's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 412
Default

Quote:
Originally Posted by Dave73 View Post
Well got it to go...works great!!! Maybe this can be another out for those that use only one monitor...thanks for a great program and look forward to anything you build in the future!!!
Awesome! What solution did you go with? Duet on a second ipad?
__________________
iControl DCS/DCS Virtual Cockpit - Full featured iPad Cockpit - Now with Android support!
A10 Virtual Cockpit Free - Free limited functionality version of iControl DCS!
DCS Virtual Cockpit - Android version!

Follow on Twitter for all the latest news
boarder2 is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2018, 01:37 AM   #247
Dave73
Junior Member
 
Join Date: Mar 2017
Location: Galloway,nj
Posts: 67
Default

Yes sir! I took my old ipad and threw them on that, i have your app on my air2 and i close the lid on the old ipad and out of sight out of mind...
Nice thing is duet doesnt use much resources but, being im only useing it for those two screens i can turn down all the options in duet so it really doesnt use anything!!!
Thanks again!!!
Dave73 is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2018, 02:02 AM   #248
boarder2
Member
 
boarder2's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 412
Default

Quote:
Originally Posted by Dave73 View Post
Yes sir! I took my old ipad and threw them on that, i have your app on my air2 and i close the lid on the old ipad and out of sight out of mind...
Nice thing is duet doesnt use much resources but, being im only useing it for those two screens i can turn down all the options in duet so it really doesnt use anything!!!
Thanks again!!!
Awesome, enjoy!
__________________
iControl DCS/DCS Virtual Cockpit - Full featured iPad Cockpit - Now with Android support!
A10 Virtual Cockpit Free - Free limited functionality version of iControl DCS!
DCS Virtual Cockpit - Android version!

Follow on Twitter for all the latest news
boarder2 is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2018, 07:37 PM   #249
Dave73
Junior Member
 
Join Date: Mar 2017
Location: Galloway,nj
Posts: 67
Default

Well i got to thinking..moving to the next step...if i purchased a couple cheap android tablets could i purchase the andriod app and make a designated screen on each tablet? Also would this have bad lag due to so many apps running? My ipad icontrol have no lag to pc...i flip a switch and its simultaneous...is the android version like this or slower? Thanks
Dave73 is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2018, 05:25 PM   #250
boarder2
Member
 
boarder2's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 412
Default

Quote:
Originally Posted by Dave73 View Post
Well i got to thinking..moving to the next step...if i purchased a couple cheap android tablets could i purchase the andriod app and make a designated screen on each tablet? Also would this have bad lag due to so many apps running? My ipad icontrol have no lag to pc...i flip a switch and its simultaneous...is the android version like this or slower? Thanks
There will be a slight amount of overhead with every additional device you connect to the server but I've used 3 devices at a time without issue. Really the only major problem you might run into would be running out of bandwidth on your wifi network if you have repeated exported displays (MFCD, CDU) across all the devices. If you just have left MFCD on one, right MFCD on another and CDU on another, that should perform pretty well!
__________________
iControl DCS/DCS Virtual Cockpit - Full featured iPad Cockpit - Now with Android support!
A10 Virtual Cockpit Free - Free limited functionality version of iControl DCS!
DCS Virtual Cockpit - Android version!

Follow on Twitter for all the latest news
boarder2 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
cdu, icontrol dcs, ipad, mfcd, touch

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 06:41 AM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.