Can't go afterburner - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-22-2020, 10:00 AM   #1
TiagoFluffy
Junior Member
 
TiagoFluffy's Avatar
 
Join Date: Aug 2016
Location: Switzerland
Posts: 14
Default Can't go afterburner

Hi,
I noticed in the 2 last month that sometimes the f5 can't go afterburner.
It is not comming from my throttle, I have tried with the + on my keyboard and the throttle was not moving further than full mil.

I don't know how to reproduce it but i can give you this track.
the bug is around the end manoeuver before landing.

ps: sorry for my english
Attached Files
File Type: rar f5NoAfterBurner.rar (4.68 MB, 13 views)
TiagoFluffy is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2020, 05:17 AM   #2
vctpil
Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 338
Default

Hi,

I had the case during a dogfight yesterday. My throtte was full forward after a few second at mid-course. The speed was decreasing with 80% N1. The problem was solved by reducing thrust and go full forward again.
__________________
Intel(R) Core(TM) III Xeon Duo CPU E8600 @ 3.33GHz - 4 Mo RAM - GeForce 1080TI - Monitor DELL E190S - SB Audigy - HOTAS Warthog
vctpil is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2020, 08:09 AM   #3
Reflected
3rd Party Campaign Creator
 
Reflected's Avatar
 
Join Date: Feb 2016
Location: Uluwatu
Posts: 3,118
Default

I had this too, I thought I was going crazy...
Reflected is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2020, 11:06 AM   #4
Mig Fulcrum
Member
 
Mig Fulcrum's Avatar
 
Join Date: Jul 2016
Location: Verona, Italy
Posts: 507
Default

I have the F-5 since 2017 and there is this from there. I don't know if it's a bug or a feature, they are old engines and you have to use the throttle slowly.
Mig Fulcrum is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2020, 11:41 AM   #5
TiagoFluffy
Junior Member
 
TiagoFluffy's Avatar
 
Join Date: Aug 2016
Location: Switzerland
Posts: 14
Default

Quote:
Originally Posted by Mig Fulcrum View Post
I have the F-5 since 2017 and there is this from there. I don't know if it's a bug or a feature, they are old engines and you have to use the throttle slowly.
yes but when i have this bug, even if i move them slowly, it won't go full burner. It will stop at full mil
TiagoFluffy is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2020, 06:16 PM   #6
ThorBrasil
Member
 
ThorBrasil's Avatar
 
Join Date: May 2014
Posts: 968
Default

Quote:
Originally Posted by TiagoFluffy View Post
Hi,
I noticed in the 2 last month that sometimes the f5 can't go afterburner.
It is not comming from my throttle, I have tried with the + on my keyboard and the throttle was not moving further than full mil.

I don't know how to reproduce it but i can give you this track.
the bug is around the end manoeuver before landing.

ps: sorry for my english
It happened to me until I found out what it was. Look in the settings if you have a shortcut called "Throttler Range (Press to change)". It limits the Throttler to avoid post-combustion.
__________________
Spoiler:
|Motherboard|: Asus TUF Gaming X570-PLUS,
|WaterCooler|: Corsair H115i Pro,
|CPU|: AMD Ryzen 7 3800X,
|RAM|: Corsair Vengeance LPX 32GB 3200MHz DDR4,
|SSD|: Kingston A2000 500GB M.2 NVMe,
|SSD|: Kingston 2.5´ 480GB UV400 SATA III,
|SSHD|: Seagate Híbrido 2TB 7200RPM SATA III,
|GPU|: MSI Gaming 980Ti,
|Monitor|: LG UltraWide 34UM68,
|Joystick 1|: Thrustmaster Hotas Warthog,
|Joystick 2|: T.Flight Rudder Pedals,
|Head Motion|: TrackIr 5.

Last edited by ThorBrasil; 05-23-2020 at 06:18 PM.
ThorBrasil is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 08:43 PM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.