[REPORTED]Engine still runs with throttle in the stop position - Page 5 - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-15-2020, 04:01 PM   #41
BIGNEWY
ED Community Manager
 
BIGNEWY's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: UK
Posts: 19,239
Default

We are having problems reproducing this on our dev build.

If any one has another short track please attach it.

thanks
__________________
BIGNEWY
Community Manager Eagle Dynamics
Windows 10 Pro x64, NVIDIA MSI RTX 2080Ti VENTUS GP, INTEL i7 4790K @4.4 GHz( Cooled by H100i ), 32GB DDR3 @1866 , Asus Z97-AR, TM Warthog, Jet provost rudder pedals, VIVE Cosmos
BIGNEWY is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2020, 04:21 PM   #42
grafspee
Senior Member
 
Join Date: Nov 2017
Location: Poland
Posts: 1,896
Default

Quote:
Originally Posted by Art-J View Post
After some more flying today I can say that the engine stops perfectly in custom and default hot-started missions, no matter if hot on ramp, or on runway, or airstart.

As soon as I do any cold-start mission though, it doesn't want to stop, ever.

There must be some difference in the airplane systems status in both cases. but I haven't managed to narrow it down.
I did some tests too, no problems on my end
__________________
grafspee is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2020, 04:29 PM   #43
amazingme
Member
 
Join Date: Nov 2014
Location: Bucharest
Posts: 905
Default

As long as the engine is drawing air and there is fuel entering the pistons it will keep running, as it should. Throttle to idle does not mean that the engine should stop.
__________________
Specs:
Spoiler:
Asus Z97 PRO Gamer, i7 4790K@4.6GHz, 4x8GB Kingston @2400MHz 11-13-14-32, Titan X, Creative X-Fi, 128+2x250GB SSDs, VPC T50 Throttle + G940, MFG Crosswinds, TrackIR 5 w/ pro clip, JetSeat, Win10 Pro 64-bit, Oculus Rift, 27"@1920x1080

Settings:
Spoiler:
2.1.x - Textures:High Terrain:High Civ.Traffic:Off Water:High VisRan:Low Heatblur:High Shadows:High Res:1920x1080 RoC:1024 MSAA:4x AF:16x HDR:OFF DefS: ON GCI: ON DoF:Off Lens: OFF C/G:390m Trees:1500m R:max Gamma: 1.5
amazingme is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2020, 05:46 PM   #44
grafspee
Senior Member
 
Join Date: Nov 2017
Location: Poland
Posts: 1,896
Default

Throttle to cut off position ofc
__________________
grafspee is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2020, 06:54 PM   #45
Art-J
Veteran
 
Art-J's Avatar
 
Join Date: Jun 2014
Location: Warsaw, Poland
Posts: 3,824
Default

Quote:
Originally Posted by amazingme View Post
As long as the engine is drawing air and there is fuel entering the pistons it will keep running, as it should. Throttle to idle does not mean that the engine should stop.
Thank you captain obvious, but that's the point of this whole thread - the engine keeps sputtering (with manifold pressure jumping between 0.6 and 1.05 ATA) and doesn't want to stop even after throttle lever is moved from idle to "throttle stop" position, which should, I believe, work like "cutoff" position in Allied airplanes (and so it perfectly does in Dora 9).

Short track attached. Recorded in today's Open Beta, no mods (apart from Reshade), no controllers plugged in apart from mouse and keyboard. Auto start sequence, followed by a few minutes of warmup, followed by moving throttle to "throttle stop" position.

When I played it, I admit the engine did stop eventually, but it happened after 1 minute 55 seconds - a "bit" too long for an engine supposedly without air-fuel mixture, I'd say.
Since replays of Anton-8 are notoriously unreliable, when playing the track afterwards on my PC, the engine stopped after 1 minute 38 seconds.

Maybe previously I wasn't waiting long enough, but still - in hot-started missions the engine quits within few seconds, as expected.
Attached Files
File Type: trk 2.5.5_190A_test2.trk (53.3 KB, 23 views)
__________________
i7 9700K, single GTX1070, 32 gigs of RAM, TH Warthog, MFG Crosswind, Win10.

Last edited by Art-J; 01-15-2020 at 07:00 PM.
Art-J is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2020, 12:38 PM   #46
LeCuvier
Senior Member
 
Join Date: May 2013
Location: South of France
Posts: 1,782
Default Problem encountered on MP (Burning Skies)

I fly mostly in SP, and there I've never encountered the problem. But today I played in NORMANDY ANTICIPATION, and at the end of my sortie after landing, I set the throttle to OFF and the engine kept running in a sputtering mode. I had to set the Magneto switch to OFF in order to stop the engine.
__________________
LeCuvier
Windows 10 Pro 64Bit | i7-4790 CPU |16 GB RAM|SSD System Disk|SSD Gaming Disk| MSI GTX-1080 Gaming 8 GB| Acer XB270HU | TM Warthog HOTAS | VKB Gladiator Pro | MongoosT-50 | MFG Crosswind Pedals | TrackIR 5
LeCuvier is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 12:52 PM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.