Kernel memory leaking on Intel processors - Page 12 - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-03-2018, 08:54 PM   #111
Django
Junior Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: UK
Posts: 69
Default

Double post!
__________________
Regards Django. | DCS v1.5.8 + v2.5.1-OB | A10-C | FC3 | Tacview |
| FX-6350 3.9GHz | DDR3-1600 16GB | 2X SATA2 | GA-78LMT-USB3 | 750W |
CH Yoke + Pedals |
| GTX780Ti 3GB | Nvidia v397.31 + Inspector v1.9.7.8 | 32" TV 1080p 60Hz | TrackIR5 |

Last edited by Django; 02-03-2018 at 08:58 PM.
Django is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2018, 08:56 PM   #112
Django
Junior Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: UK
Posts: 69
Default

And just when I couldn't wait to upgrade my ancient Q9650 system... it's not affected by Meltdown or Spectre (as far as I can tell) !

Re Meltdown, sounds like Intel selling us ###t over the years because they could! Hope AMD can take advantage of this and offer far more competitive single core performance to rival Intel.
__________________
Regards Django. | DCS v1.5.8 + v2.5.1-OB | A10-C | FC3 | Tacview |
| FX-6350 3.9GHz | DDR3-1600 16GB | 2X SATA2 | GA-78LMT-USB3 | 750W |
CH Yoke + Pedals |
| GTX780Ti 3GB | Nvidia v397.31 + Inspector v1.9.7.8 | 32" TV 1080p 60Hz | TrackIR5 |
Django is offline   Reply With Quote
Old 02-20-2018, 10:14 PM   #113
Piston85
Senior Member
 
Piston85's Avatar
 
Join Date: Jul 2015
Posts: 1,831
Default

Guys, I have one question.

Today I got the KB4056892 windows update patch but thats all I got, I never actually updated my i7 firmware and dont know what it is or how its done.

Can anyone explain me a little bit more about this?


Thanks a ton.
__________________
i7-4790K 4.5Ghz 1.2v | Gigabyte GTX 1070 Aorus 8G | 16GB HyperX Savage 2133Mhz CL11 1.6V | ASUS Sabertooth Z97 Mark 2/USB 3.1 |
Samsung 850 EVO 250GB | WD Caviar Black 1TB | WD Caviar Blue 500GB | Thermaltake Smart M850W Modular 80+ Bronze |
Saitek X52 Stick + Thrustmaster TWCS Throttle | TrackIR 5 | LG IPS LED 23MP55HQ 23" - 1920x1080@60hz - Noganet Stormer NG-CP767 | Win10 Pro 64bits
Piston85 is offline   Reply With Quote
Old 02-21-2018, 07:40 AM   #114
72westy
Junior Member
 
Join Date: Apr 2013
Location: HB, Ca./Seattle,Wa./Fujieda-Shizuoka-Japan
Posts: 69
Default

Quote:
Originally Posted by Piston85 View Post
Guys, I have one question.

Today I got the KB4056892 windows update patch but thats all I got, I never actually updated my i7 firmware and dont know what it is or how its done.

Can anyone explain me a little bit more about this?


Thanks a ton.
It's my understanding that Intel pulled the patch due to issues.
__________________
Windows 10 Pro 64 bit version 1803 (Build 17134.4
Core i5 2500k (not clocked)
Gigabyte GA-Z68XP-UD3 (BIOS F-10)
16GB G-Skill Trident X DDR3 CL7-8-8-24
Asus RX 570 OC Edition 4GB (Adrenalin 18.4.1)
Sound Blaster X-fi Xtreme Gamer
LG Blue Ray DL Burner
Hitachi SATA-3 1TB 64mb cache (7200rpm)
WD SATA-3 1TB 64mb cache (7200rpm)
WD SATA-3 1TB 64mb cache (7200rpm)
Antec 650w PSU
Rosewill Mid Challenger Black
24" Samsung LED Curved
Logitech Extreme 3D Pro
72westy is offline   Reply With Quote
Old 02-21-2018, 08:18 AM   #115
BitMaster
Veteran
 
BitMaster's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: SW-Germany
Posts: 4,388
Default

you do need patches for OS and new Firmware to fix it.

this is still very strange...and pretty silent now
__________________
Asus Strix Z370-E - Intel i7-8700K@5.2G_delidded - 32GB 3200MHz CL15 - Asus 1080GTX-Ti Poseidon 2050/12992 - 1x 960Evo 250GB - 2x 850Pro 256GB Raid-0 - 2x Seagate 2TB - Heatkiller IV - MoRa3-360LT@4x180mm fans - Corsair AXi-1200 - TiR5-Pro - Warthog Hotas - Saitek Combat Pedals - Asus PG278Q 27" WQHD Gsync 144Hz - Oculus Rift VR - Win10Pro64 - Slave to the Machine
BitMaster is offline   Reply With Quote
Old 02-22-2018, 12:11 AM   #116
Piston85
Senior Member
 
Piston85's Avatar
 
Join Date: Jul 2015
Posts: 1,831
Default

Quote:
Originally Posted by BitMaster View Post
you do need patches for OS and new Firmware to fix it.

this is still very strange...and pretty silent now
The only thing from intel i could find is this detection tool which tells me that my system is NOT vulnerable.

https://downloadcenter.intel.com/download/27150?v=t

How is my system not vulnerable? I dont understand, I did nothing to make it protected.
__________________
i7-4790K 4.5Ghz 1.2v | Gigabyte GTX 1070 Aorus 8G | 16GB HyperX Savage 2133Mhz CL11 1.6V | ASUS Sabertooth Z97 Mark 2/USB 3.1 |
Samsung 850 EVO 250GB | WD Caviar Black 1TB | WD Caviar Blue 500GB | Thermaltake Smart M850W Modular 80+ Bronze |
Saitek X52 Stick + Thrustmaster TWCS Throttle | TrackIR 5 | LG IPS LED 23MP55HQ 23" - 1920x1080@60hz - Noganet Stormer NG-CP767 | Win10 Pro 64bits
Piston85 is offline   Reply With Quote
Old 02-22-2018, 07:45 AM   #117
BitMaster
Veteran
 
BitMaster's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: SW-Germany
Posts: 4,388
Default

go to grc.com and downlad and execute "inspectre.exe"

THAT tool tells you wht is going on with your rig.

also see the Intel PDF Chart thread of today.
__________________
Asus Strix Z370-E - Intel i7-8700K@5.2G_delidded - 32GB 3200MHz CL15 - Asus 1080GTX-Ti Poseidon 2050/12992 - 1x 960Evo 250GB - 2x 850Pro 256GB Raid-0 - 2x Seagate 2TB - Heatkiller IV - MoRa3-360LT@4x180mm fans - Corsair AXi-1200 - TiR5-Pro - Warthog Hotas - Saitek Combat Pedals - Asus PG278Q 27" WQHD Gsync 144Hz - Oculus Rift VR - Win10Pro64 - Slave to the Machine
BitMaster is offline   Reply With Quote
Old 02-22-2018, 09:51 PM   #118
Piston85
Senior Member
 
Piston85's Avatar
 
Join Date: Jul 2015
Posts: 1,831
Default

Quote:
Originally Posted by BitMaster View Post
go to grc.com and downlad and execute "inspectre.exe"

THAT tool tells you wht is going on with your rig.

also see the Intel PDF Chart thread of today.
Thanks, I did it and it shows Im protected against meltdown but not spectre. It seems that meltdown does not require firmware update but spectre does.

The thing is that I cant find any firmware update for my hardware (see my signature).


__________________
i7-4790K 4.5Ghz 1.2v | Gigabyte GTX 1070 Aorus 8G | 16GB HyperX Savage 2133Mhz CL11 1.6V | ASUS Sabertooth Z97 Mark 2/USB 3.1 |
Samsung 850 EVO 250GB | WD Caviar Black 1TB | WD Caviar Blue 500GB | Thermaltake Smart M850W Modular 80+ Bronze |
Saitek X52 Stick + Thrustmaster TWCS Throttle | TrackIR 5 | LG IPS LED 23MP55HQ 23" - 1920x1080@60hz - Noganet Stormer NG-CP767 | Win10 Pro 64bits
Piston85 is offline   Reply With Quote
Old 02-23-2018, 08:42 AM   #119
BitMaster
Veteran
 
BitMaster's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: SW-Germany
Posts: 4,388
Default

Check the Intel PDF I linked.

Once Intel has made a microcode for your mobo it is up to Asus to make a new Bios with it.

Imho, I doubt we will see any further back than Z170.

I also runa X99 in a server, Asus X99WS/IPMI. I do not expect to get that machine fixed anytime soon , if ever.

Very sad
__________________
Asus Strix Z370-E - Intel i7-8700K@5.2G_delidded - 32GB 3200MHz CL15 - Asus 1080GTX-Ti Poseidon 2050/12992 - 1x 960Evo 250GB - 2x 850Pro 256GB Raid-0 - 2x Seagate 2TB - Heatkiller IV - MoRa3-360LT@4x180mm fans - Corsair AXi-1200 - TiR5-Pro - Warthog Hotas - Saitek Combat Pedals - Asus PG278Q 27" WQHD Gsync 144Hz - Oculus Rift VR - Win10Pro64 - Slave to the Machine
BitMaster is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 10:26 PM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.