How to change color of target icon? (color blind to red and green color) - Page 2 - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-11-2016, 06:59 PM   #11
BravoFoxTrt
Member
 
BravoFoxTrt's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: AZ USA
Posts: 209
Default

I too am colored blind, I cannot see a number in that circle. Its funny how the USAF Recruiter passed me, with red, yellow and green pencils.
__________________
MSI R9 280X 6GB x2 Crossfire /ASUS M5A99FX PRO R2.0 Mobo/AMD FX 4170 Bulldozer 4core CPU/RAM Kingston HyperX FURY 16GB/ Corsair RM 1000WATT PSU/Windows 10 Enterprise 64bit/ X52 & CH Pedals/ MSI DS502 GAMING Headset
BravoFoxTrt is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2016, 03:49 AM   #12
bofhlusr
Junior Member
 
Join Date: Dec 2014
Location: San Francisco, CA
Posts: 69
Default

Yep, I don't see no stinkin' numbers.

I found out about this test when I was in Grade 6. Before that I thought stained wood (like doors) were red until someone corrected me and said that they are in fact colored brown (maybe he said green ...I've forgotten which is which).

Didn't really much care until I started dabbling in electronics. Everything there (resistors, wires, capacitors, etc.) is color coded. So so I gave that up and didn't much mind until now trying to really get into DCS games.
bofhlusr is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2016, 04:03 AM   #13
bofhlusr
Junior Member
 
Join Date: Dec 2014
Location: San Francisco, CA
Posts: 69
Default

OK, so what is the number?
bofhlusr is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2016, 04:15 AM   #14
SilentGun
Senior Member
 
SilentGun's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Location: Utah - USA
Posts: 1,200
Default

Quote:
Originally Posted by bofhlusr View Post
OK, so what is the number?

74




-SilentGun
__________________
Link to my Imgur screenshots and motto
Spoiler:
http://imgur.com/a/Gt7dF
One day in DCS... Vipers will fly along side Tomcats... Bugs with Superbugs, Tiffy's with Tornado's, Fulcrums with Flankers and Mirage with Rafales...
The Future of DCS is a bright one
SilentGun is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2016, 05:00 AM   #15
zaelu
Veteran
 
zaelu's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Nice, France
Posts: 4,090
Default

Quote:
Originally Posted by bofhlusr View Post
OK, so what is the number?
How about now?





We the ones that can brag about seeing the numbers can be sure that what we think is green or orange, etc is not like that for the other ones... we just detect it and call it the same. But the experience is different.

As for the file that needs to be changed must be something in the TAD folder from Cockpit scripts I think.

edit

I found only things about size of the cursor in TAD.lua from \DCS World\Mods\aircraft\A-10C\Cockpit\Scripts\TAD

Make backup of it and you can try editing (using notepad++) the line 23

cursor_size = 20 / 570

try different values maybe, I'm thinking a cursor sized on the entire screen it will be easier to see.
__________________

I5 4670k, 32GB, GTX 1070, Thrustmaster TFRP, G940 Throttle extremely modded with Bodnar 0836X and Bu0836A,
Warthog Joystick with F-18 grip, Oculus Rift S - Almost all is made from gifts from friends, the most expensive parts at least

Last edited by zaelu; 02-12-2016 at 05:18 AM.
zaelu is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2016, 12:40 PM   #16
doodenkoff
Member
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 419
Default

Quote:
Originally Posted by SilentGun View Post
74




-SilentGun
You missed a heck of an opportunity to mess with people ya' know.
__________________
Win 10 | i7 4770 @ 3.5GHz | 32GB DDR3 | 6 GB GTX1060
doodenkoff is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2016, 12:57 PM   #17
SilentGun
Senior Member
 
SilentGun's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Location: Utah - USA
Posts: 1,200
Default

Quote:
Originally Posted by doodenkoff View Post
You missed a heck of an opportunity to mess with people ya' know.

That's so messed up




-SilentGun
__________________
Link to my Imgur screenshots and motto
Spoiler:
http://imgur.com/a/Gt7dF
One day in DCS... Vipers will fly along side Tomcats... Bugs with Superbugs, Tiffy's with Tornado's, Fulcrums with Flankers and Mirage with Rafales...
The Future of DCS is a bright one
SilentGun is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2016, 03:40 AM   #18
bofhlusr
Junior Member
 
Join Date: Dec 2014
Location: San Francisco, CA
Posts: 69
Default

Yep, I'm definitely still and always was color blind. I kept looking at the original graphic and just can't see 74.

Thanks for the tip. I'll try that. Maybe size really matters. A different sized icon will definitely help. I was hoping there is a bitmap inside a compressed file somewhere or a reference pointer to a bitmap file that I can change.

Quote:
Originally Posted by zaelu View Post
How about now?





We the ones that can brag about seeing the numbers can be sure that what we think is green or orange, etc is not like that for the other ones... we just detect it and call it the same. But the experience is different.

As for the file that needs to be changed must be something in the TAD folder from Cockpit scripts I think.

edit

I found only things about size of the cursor in TAD.lua from \DCS World\Mods\aircraft\A-10C\Cockpit\Scripts\TAD

Make backup of it and you can try editing (using notepad++) the line 23

cursor_size = 20 / 570

try different values maybe, I'm thinking a cursor sized on the entire screen it will be easier to see.
bofhlusr is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2016, 03:55 AM   #19
bofhlusr
Junior Member
 
Join Date: Dec 2014
Location: San Francisco, CA
Posts: 69
Default

I made the change by doubling the values to 40/1140. It didn't make a difference. Does it make a difference in yours. Maybe I am not doing it right.

Quote:
Originally Posted by zaelu View Post
How about now?


I found only things about size of the cursor in TAD.lua from \DCS World\Mods\aircraft\A-10C\Cockpit\Scripts\TAD

Make backup of it and you can try editing (using notepad++) the line 23

cursor_size = 20 / 570

try different values maybe, I'm thinking a cursor sized on the entire screen it will be easier to see.
bofhlusr is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2016, 05:22 AM   #20
ZoomBoy27
Member
 
ZoomBoy27's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: HockeyLand BC Canada
Posts: 622
Default

For the HUD only

Below the Left MFCD is the Day/Night toggle to change the HUD colours from green to orange.

One tool to help.
__________________
ZoomBoy
My Flight Sims Page

- Link to My Blog - Sims and Things - DCS Stuff++
- Up-to-Speed Guides to the old Lockon A10A and Su-25T
- Some missions [needs update]
ZoomBoy27 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 01:25 PM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.