Question about purchased Modules... - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-02-2016, 03:34 AM   #1
55rebel
Junior Member
 
55rebel's Avatar
 
Join Date: Mar 2016
Posts: 3
Default Question about purchased Modules...

I would like to know how a module is installed after purchase. Haven't been able to find any specific instructions on how this is handled. I downloaded/installed DCS 2.0, and now need a terrain module. Looking to purchase DCS: NEVADA, but before doing so, I would like to know the procedure--trying to avoid any headaches.

Any instructions, or a link to those instructions, would be greatly appreciate , Thanks.
55rebel is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2016, 04:59 AM   #2
Rangi
Senior Member
 
Rangi's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Alice Springs, AU
Posts: 1,943
Default

In game, use the module manager, the square of boxes up the top (in 1.5, and 2.0).
__________________
PC:
Spoiler:
6600K @ 4.5 GHz, 12GB RAM, GTX 970, 32" 2K monitor.
Rangi is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2016, 05:01 AM   #3
cichlidfan
Veteran
 
cichlidfan's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Woodbridge,VA,USA
Posts: 19,406
Default

I have an interesting idea. What if ED actually published instructions on how to do this?
__________________
ASUS ROG Maximus VIII Hero, i7-6700K, Noctua NH-D14 Cooler, Crucial 32GB DDR4 2133, Samsung 950 Pro NVMe 256GB, Samsung EVO 250GB & 500GB SSD, 2TB Caviar Black, Zotac GTX 1080 AMP! Extreme 8GB, Corsair HX1000i, Phillips BDM4065UC 40" 4k monitor, VX2258 TouchScreen, TIR 5 w/ProClip, TM Warthog, VKB Gladiator Pro, Saitek X56, et. al., MFG Crosswind Pedals #1199, VolairSim Pit, Rift CV1
cichlidfan is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2016, 05:38 AM   #4
Meiz
Junior Member
 
Join Date: Aug 2015
Location: Australia
Posts: 70
Default

It has been a few months since my last purchase but it should be very similar to the following steps.


1. Log in to the DCS website.
2. Purchase the module you want.
3. Open DCS and sign in with the same account that you used to purchase the module.
4. In the main menu open the module manager (top left corner of the main menu, its icon is 3 rows of 3 squares). In the top right hand corner of the manager it should show you your username if you're successfully logged in.
5. Find Nevada in the module manager, i think it's under available DLC > Terrains tab, if you own it then it will have an install button, press that.
6. DCS will close and open the down-loader.
7. Wait patiently, Nevada is 25 gb .
8. Once it's done installing it should automatically open DCS again and will ask you to enter the CD/Registration key for Nevada.
Meiz is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2016, 01:55 PM   #5
55rebel
Junior Member
 
55rebel's Avatar
 
Join Date: Mar 2016
Posts: 3
Default

Quote:
Originally Posted by Meiz View Post
It has been a few months since my last purchase but it should be very similar to the following steps.


1. Log in to the DCS website.
2. Purchase the module you want.
3. Open DCS and sign in with the same account that you used to purchase the module.
4. In the main menu open the module manager (top left corner of the main menu, its icon is 3 rows of 3 squares). In the top right hand corner of the manager it should show you your username if you're successfully logged in.
5. Find Nevada in the module manager, i think it's under available DLC > Terrains tab, if you own it then it will have an install button, press that.
6. DCS will close and open the down-loader.
7. Wait patiently, Nevada is 25 gb .
8. Once it's done installing it should automatically open DCS again and will ask you to enter the CD/Registration key for Nevada.
Thanks for the step by step instructions Meiz; exactly what I was looking for!
I like cichlidfan idea.

And thanks for the quick reply Rangi, but too vague. I was going to respond with only more questions ...sorry

Last edited by 55rebel; 03-02-2016 at 02:00 PM.
55rebel is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2016, 02:04 PM   #6
Nirvi
ED Translator / Moderator
 
Nirvi's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Switzerland
Posts: 1,545
Default

Quote:
Originally Posted by cichlidfan View Post
I have an interesting idea. What if ED actually published instructions on how to do this?
Install instructions can be found here:
http://www.digitalcombatsimulator.com/en/support/faq/
Nirvi is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2016, 02:15 PM   #7
55rebel
Junior Member
 
55rebel's Avatar
 
Join Date: Mar 2016
Posts: 3
Default

Quote:
Originally Posted by Nirvi View Post
Install instructions can be found here:
http://www.digitalcombatsimulator.com/en/support/faq/
Thanks for that; I feel embarrassed now .

I tried clicking on support earlier and was presented with a "create new ticket" window. Must have had browser lag at that time, because I did not see that drop down list.

Thanks All.
55rebel is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2016, 02:20 PM   #8
cichlidfan
Veteran
 
cichlidfan's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Woodbridge,VA,USA
Posts: 19,406
Default

Quote:
Originally Posted by Nirvi View Post
Install instructions can be found here:
http://www.digitalcombatsimulator.com/en/support/faq/
If there isn't a link from the purchase page, or license email message, and the user has to look for it then it isn't worth the time it took to write up.
__________________
ASUS ROG Maximus VIII Hero, i7-6700K, Noctua NH-D14 Cooler, Crucial 32GB DDR4 2133, Samsung 950 Pro NVMe 256GB, Samsung EVO 250GB & 500GB SSD, 2TB Caviar Black, Zotac GTX 1080 AMP! Extreme 8GB, Corsair HX1000i, Phillips BDM4065UC 40" 4k monitor, VX2258 TouchScreen, TIR 5 w/ProClip, TM Warthog, VKB Gladiator Pro, Saitek X56, et. al., MFG Crosswind Pedals #1199, VolairSim Pit, Rift CV1
cichlidfan is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2016, 03:38 PM   #9
probad
Senior Member
 
probad's Avatar
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 1,833
Default

on the other hand, if the user lacks the initiative to go answer finding, they will have a hard time learning the planes.
probad is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
dcs 2.0, installing, module, purchased

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 05:28 AM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.