The Ultimate DCS World JSGME Guide - If you use mods, you need this. - Page 3 - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-15-2012, 09:21 PM   #21
Dozer
Junior Member
 
Dozer's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 44
Default

Quote:
Originally Posted by Ebs View Post
Dozer, how'd you think the mod gets created in the first place?
No offense, but i just find it a bit annoying adding mods this way. I do prefer to use Modman though.
__________________
http://imageshack.com/a/img202/730/vguserbarmask.gif
Dozer is offline   Reply With Quote
Old 12-15-2012, 09:36 PM   #22
Ebs
Member
 
Ebs's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 253
Default

Dozer, the point of all this is to hopefully encourage modmakers to use JSGME instead of ModMan. I tried ModMan once and found it a pain in the arse. You shouldn't need to mod your mod installer just to get it to work with DCS World or worry about red or yellow lights or whatever it is. zzzspace just released his 2.0 sound mod and most of his original post is instructions on how to get ModMan to work...followed by futher posts in that thread regarding issues with Modman..and not the mod itself.

I think you're misunderstanding a key point here. You don't need to do anything extra to get a mod to work with JSGME. If the mod is packaged in the correct way by the creator of the mod then it's a simple drop in for JSGME. If a previous mod has install directions of "just unpack this zip to your DCS:W directory and overwrite" then it's ready to go with JSGME.

I started this thread because I saw post after post of people getting frustrated because they had problems with modman. In those cases, JSGME is the perfect solution.

Ask a mod creator what he'd rather see. His thread full of posts discussing his mod, or a thread full of posts dealing with problems with the program that's used to install the mod.
Ebs is offline   Reply With Quote
Old 12-15-2012, 10:34 PM   #23
fangav
Member
 
fangav's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: New Zealand
Posts: 279
Default

Not being able to use modman and the default DCS load path was a deal breaker for me.
Now I use JSGME and all is good.

Big CHEERS to you Ebs.
__________________

Last edited by fangav; 12-16-2012 at 10:28 PM.
fangav is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2012, 11:21 AM   #24
Ebs
Member
 
Ebs's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 253
Default

Cheers Fangav!

Just giving something back to the community, that's all
Ebs is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2012, 08:16 PM   #25
Dozer
Junior Member
 
Dozer's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 44
Default

Ok Ebs, i will give it a go again, but i´m not sure if i do everything right..
I can´t seem to make any mod work and that pisses me off.
I followed your guide but i still don´t understand how to get that Female voice to work. I´m not so good at computers i guess. Folder here folder there.. Gives me headache
I have everything set up, but i don´t know how to create the folder structure to make the mod work. My structure looks like this:

C:\Program Files\Eagle Dynamics\DCS World\Sounds\Speech\Sound\ENG\Ka-50\Wingman

A little different from your guide:
DCS World/_MODS/Female Wingman/Sounds/Speech/Sound/ENG/Common/Wingman/

Help me out here..
__________________
http://imageshack.com/a/img202/730/vguserbarmask.gif
Dozer is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2012, 08:46 PM   #26
Ebs
Member
 
Ebs's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 253
Default

OK Dozer, I'm more than willing to help anyone who asks. Which step did you get upto in my guide? You created the _MODS folder in C:\Program Files\Eagle Dynamics\DCS World\ right? and setup JSGME?
Ebs is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2012, 09:26 PM   #27
Dozer
Junior Member
 
Dozer's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 44
Default

Correct!
From there i´m stuck.
__________________
http://imageshack.com/a/img202/730/vguserbarmask.gif
Dozer is offline   Reply With Quote
Old 12-17-2012, 03:04 PM   #28
Ebs
Member
 
Ebs's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 253
Default

Right, I'm guessing you only have BS2 installed in world? I believe the female mod was made with A10c in mind. But I've changed the file structure in the mod and it SHOULD work now. I've attached a zip. unzip it to your _MODS folder...run JSGME. Enable it. And go fly a mission...Let me know if it works...
Attached Files
File Type: zip Female Wingman for KA-50.zip (3.13 MB, 229 views)
Ebs is offline   Reply With Quote
Old 12-17-2012, 03:49 PM   #29
Bee_Sting
Member
 
Bee_Sting's Avatar
 
Join Date: May 2009
Posts: 405
Default JSGME FOR BS2

Did anybody is this for BS2 and if so how?
Bee_Sting is offline   Reply With Quote
Old 12-17-2012, 05:05 PM   #30
Quirkitized
Member
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 731
Default

This is great, thank you for the write up.
__________________
A-10C Operation Save Badger mini campaign
A-10C Campaign - Operation Jackal

PC: AMD 290X. i5-3570k @ 4.5ghz. 8GB DDR3 2000
Toys: TrackIR 5, Saitek Rudder Pedals, Hotas Warthog, Fiance...
Quirkitized is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
jsgme, mods

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 02:02 AM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.