Multiple views - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-23-2019, 06:39 PM   #1
slipstream21
Member
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 149
Default Multiple views

Is it possible to have a twin seater such as the Tomcat and have the front seat set up as a standard VR configuration and the rear seat (instructor) to have dual joystick control, for carrier landings, etc, and to additionally have 2D panels (undocked) that show the instrumentation that can be manipulated via touch screens.

I have knowledge of undocking panels in MFS but not in DCS

Thanks in advance.

The only (expensive) way I know of a similar setup would be to have 2 separate PC systems via multiplayer, but in the same room.
slipstream21 is offline   Reply With Quote
Old 11-23-2019, 09:21 PM   #2
BlacleyCole
Senior Member
 
BlacleyCole's Avatar
 
Join Date: Dec 2017
Location: New Mexico
Posts: 1,914
Default

Good question I’m not doing multiple screens so I’m not familiar with it’s limitations. Not to mention vr/non rated setups if the f14 had multiple crew I would say setup a local network between the two seats one computer for the front with vr one setup for the rear with two joysticks and switches and touch panels. Btw if you need a 24-28” touchscreen I have one I bought new a few years back but switched to vr before using it it is in its box but it’s open .
__________________
BlackeyCole 20years usaf
XP-11. Dcs 2.5OB
Acer predator laptop/ i7 7720, 2.4ghz, 32 gb ddr4 ram, 500gb ssd,1tb hdd,nvidia 1080 8gb vram


New FlightSim Blog at https://blackeysblog.wordpress.com. Go visit it and leave me feedback and or comments so I can make it better. A new post every Friday.
BlacleyCole is offline   Reply With Quote
Old 11-23-2019, 10:03 PM   #3
slipstream21
Member
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 149
Default

Quote:
Originally Posted by BlacleyCole View Post
Good question I’m not doing multiple screens so I’m not familiar with it’s limitations. Not to mention vr/non rated setups if the f14 had multiple crew I would say setup a local network between the two seats one computer for the front with vr one setup for the rear with two joysticks and switches and touch panels. Btw if you need a 24-28” touchscreen I have one I bought new a few years back but switched to vr before using it it is in its box but it’s open .
Thanks. That would make sense. Does DCS run on networked PC’s? I would buy your touch screen but taxes and postage would make it very expensive to the U.K.
slipstream21 is offline   Reply With Quote
Old 11-23-2019, 10:22 PM   #4
BlacleyCole
Senior Member
 
BlacleyCole's Avatar
 
Join Date: Dec 2017
Location: New Mexico
Posts: 1,914
Default

Ok you would havetolog into the server with both if your wanting multiplayer traditional you would have to connect both machines to the map server then connect to the same ac like the gazelle guys do but right now as far as I know it isn’t possible. For offline play you would have to run your own server on one of the machines. Still not possible at this time for this ac. The multi crew is supposed to be coming.

I don’t know if you can run to views the rest would work as it is if they are separate assignments for fron and rear controls I’m not I don’t think you are s ble to assign 2 joysticks to the same setting/button/axis. I would like to see a virtual pilot and be the wso but Ed thinks everyone wants to be maverick I know he’s instructor in the new movie and flew f14sin the old guys.

P.S. I wish ED would rake the time and complete the stuff they have out instead of creating more modules and features. But that will not make them any new money from most of us. Figure the new user dales are probably no more than 10% at the max it is us users that jump on the new stuff and since dcs world is free as I recall or use to be it the additional modules that are the income for them.
__________________
BlackeyCole 20years usaf
XP-11. Dcs 2.5OB
Acer predator laptop/ i7 7720, 2.4ghz, 32 gb ddr4 ram, 500gb ssd,1tb hdd,nvidia 1080 8gb vram


New FlightSim Blog at https://blackeysblog.wordpress.com. Go visit it and leave me feedback and or comments so I can make it better. A new post every Friday.

Last edited by BlacleyCole; 11-23-2019 at 10:27 PM.
BlacleyCole is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2019, 02:08 AM   #5
slipstream21
Member
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 149
Default

Thanks. Looking at simtools panel builder for extended display would work. In ref to a twin joystick setup I think it would work if you were to electrically feed all cables into a junction box with a switch over between the two, ie, a hardware workaround.

I believe I could make this work with a single pc as long as it’s a monster.
slipstream21 is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2019, 07:29 AM   #6
BlacleyCole
Senior Member
 
BlacleyCole's Avatar
 
Join Date: Dec 2017
Location: New Mexico
Posts: 1,914
Default

Good luck keep us informed
__________________
BlackeyCole 20years usaf
XP-11. Dcs 2.5OB
Acer predator laptop/ i7 7720, 2.4ghz, 32 gb ddr4 ram, 500gb ssd,1tb hdd,nvidia 1080 8gb vram


New FlightSim Blog at https://blackeysblog.wordpress.com. Go visit it and leave me feedback and or comments so I can make it better. A new post every Friday.
BlacleyCole is offline   Reply With Quote
Old 11-26-2019, 05:43 PM   #7
slipstream21
Member
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 149
Default

Thanks. I see that simtools panel builder allows gauges to be arranged on additional screens but not, it seems, controls such as throttle, flaps, gear retract lever etc, which I would like to be able to be controlled via a touchscreen.

Is there any alternative software that allow controls as well as instruments?

Thanks in advance.
slipstream21 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 05:54 PM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.