Question when would one use - 8 - FAB-100's - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-10-2019, 04:01 PM   #1
Kazius
Member
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 136
Default Question when would one use - 8 - FAB-100's

So just curious in what situation would a Mig-21 use two 4x - FAB-100 racks. Do these bombs have a preset interval? I noticed they all come off the rack at the same time so if you dive bomb 30-40 degrees they all hit in generally the same spot. So to me I would probably just take single rack FAB's for that.

Now I couldn't find anywhere in the manual saying if you can drop individual or in pairs so I'm assuming these all have to be pickled in one shot.

Only thing I can think of for a dropping 8 bombs at a time is interval bombing to bomb a strip. But if they all come off at the exact same time they will probably hit in roughly the same location.

If it is amount of damage, why not just put on FAB-500's.

Anyways, just curious of the purpose of the Mig-21 using these racks. I know the Mig-21 is more of an interceptor, but still fun to understand its other functions.
Kazius is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2019, 04:37 PM   #2
Jonne
Junior Member
 
Join Date: Sep 2015
Posts: 86
Default

It is some time ago, but I tested the 8x FAB-100 and 2X FAB-500 against bridges and was more succesful with the FAB-100 load. Also in a level bombing scenario, the FAB-100 do spread a significant amount when the speed is high.
__________________
Jonne is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2019, 07:50 PM   #3
Kazius
Member
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 136
Default

So do you know if anyone has a good explanation on how to do level bombing in the Mig-21. Like what altitude and speed and how to reference visually when to release?
Kazius is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2019, 09:53 PM   #4
Jonne
Junior Member
 
Join Date: Sep 2015
Posts: 86
Default

https://forums.eagle.ru/showthread.php?t=222245


Here is a good start.
__________________
Jonne is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2019, 03:08 PM   #5
foxbat155
Member
 
foxbat155's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 280
Default

Well, in RL MBD-67 is possible to set interval time, and generally in most aircrafts is set on 0,4 sec, in module we don't have this possibility.
foxbat155 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 03:10 PM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.