CB's for Battery and Generator disconnect after take-off (MP) - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-20-2019, 10:01 PM   #1
LeCuvier
Senior Member
 
Join Date: May 2013
Location: South of France
Posts: 1,472
Default CB's for Battery and Generator disconnect after take-off (MP)

I have only experienced this in Multiplayer when I was on the server Burning Skies.
A short time after takeoff, the CB's for battery and generator pop out. I noticed this because the gun sight went dark and the trim indicator needle dropped down indicating max tail heavy. Also the guns didn't fire of course.
I had to go through several cycles of pushing the CB's back in and they popped out again immediately. This was particularly bad when it happened immediately after takeoff and she was still trimmed nose-heavy. In the end the CB's stopped playing games with me and I could fly normally.I could reproduce this several times. Unfortunately the tracks are garbage. They show me pirouetting on the ramp until she somersaults and crashes.
__________________
LeCuvier
Windows 10 Pro 64Bit | i7-4790 CPU |16 GB RAM|SSD System Disk|SSD Gaming Disk| MSI GTX-1080 Gaming 8 GB| Acer XB270HU | TM Warthog HOTAS | VKB Gladiator Pro | MongoosT-50 | MFG Crosswind Pedals | TrackIR 5
LeCuvier is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2019, 11:11 PM   #2
DarkRaiderss
Junior Member
 
DarkRaiderss's Avatar
 
Join Date: Feb 2016
Location: Florida
Posts: 82
Default

This happened to me as well in a different multiplayer server yesterday.
DarkRaiderss is offline   Reply With Quote
Old 07-21-2019, 03:49 AM   #3
MadCat1381
Junior Member
 
Join Date: Apr 2019
Location: Germany
Posts: 54
Default

Happens in single player as well.
Did a small sortie on the PG map and every time I fired the guns these two CBs popped after 1 or 2 seconds.

The CB for the undercarriage (Fahrwerksbetaetigung) often comes out when trying to retract the gear as well.
MadCat1381 is offline   Reply With Quote
Old 07-22-2019, 10:02 AM   #4
LeCuvier
Senior Member
 
Join Date: May 2013
Location: South of France
Posts: 1,472
Default

I have also experienced the phenomenon in a single player mission now.
__________________
LeCuvier
Windows 10 Pro 64Bit | i7-4790 CPU |16 GB RAM|SSD System Disk|SSD Gaming Disk| MSI GTX-1080 Gaming 8 GB| Acer XB270HU | TM Warthog HOTAS | VKB Gladiator Pro | MongoosT-50 | MFG Crosswind Pedals | TrackIR 5
LeCuvier is offline   Reply With Quote
Old 07-22-2019, 03:33 PM   #5
LeCuvier
Senior Member
 
Join Date: May 2013
Location: South of France
Posts: 1,472
Default

I flew the A8 in MP on Burning Skies today, and it was totally useless. By the time I arrived at the target area the guns wouldn't fire and I found that the CB*'s were out again. Pushing them back in helped only for a couple of minutes. Instead of watching out for bandits and taking aim at my targets I was messing with the CB's.
I will now delete everything from the A8 folder and let it re-install.
Edit: I did, but has not helped. This time I flew a cold start mission and the CB for the undercarriage drive (Fahrwerksantrieb) popped out while I was retracting the gear. So I found myself flying with one gear leg retracted and one still extended. I pushed the CB back in and then that leg retracted.
This is a serious issue. The A8 is my favourite plane but now useless!
__________________
LeCuvier
Windows 10 Pro 64Bit | i7-4790 CPU |16 GB RAM|SSD System Disk|SSD Gaming Disk| MSI GTX-1080 Gaming 8 GB| Acer XB270HU | TM Warthog HOTAS | VKB Gladiator Pro | MongoosT-50 | MFG Crosswind Pedals | TrackIR 5

Last edited by LeCuvier; 07-22-2019 at 05:32 PM.
LeCuvier is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2019, 06:09 AM   #6
Foxmike
Junior Member
 
Foxmike's Avatar
 
Join Date: Sep 2018
Location: Germany - Bavaria
Posts: 79
Default

Yes, can confirm. After last update the buttons play piano and my A8 stays parked now. Went back to Hornet and Tomcat......
Foxmike is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2019, 05:46 PM   #7
LeCuvier
Senior Member
 
Join Date: May 2013
Location: South of France
Posts: 1,472
Default

I have created a "band-aid" solution to mitigate the problem until ED fix it.
I modified the auto-start macro so that it now pushes all CB's in. Of course I use OvGME to replace the original "Macro_sequencies.lua" with the modified one.
I did some testing and it helps that I no longer need to look at the CB's, find the culprit and push it back in with the mouse (which means I cannot control the joystick), and all that in a hostile environment.
__________________
LeCuvier
Windows 10 Pro 64Bit | i7-4790 CPU |16 GB RAM|SSD System Disk|SSD Gaming Disk| MSI GTX-1080 Gaming 8 GB| Acer XB270HU | TM Warthog HOTAS | VKB Gladiator Pro | MongoosT-50 | MFG Crosswind Pedals | TrackIR 5
LeCuvier is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2019, 03:55 PM   #8
LeCuvier
Senior Member
 
Join Date: May 2013
Location: South of France
Posts: 1,472
Default

I'm shocked that we have no confirmation from the moderators that this issue will be addressed with some priority. The A8 is practically unusable. I flew some sorties in MP today and I had to run my macro more than 20 times before the CB's stayed ON for some time. I actually gave up counting...
__________________
LeCuvier
Windows 10 Pro 64Bit | i7-4790 CPU |16 GB RAM|SSD System Disk|SSD Gaming Disk| MSI GTX-1080 Gaming 8 GB| Acer XB270HU | TM Warthog HOTAS | VKB Gladiator Pro | MongoosT-50 | MFG Crosswind Pedals | TrackIR 5
LeCuvier is offline   Reply With Quote
Old 07-31-2019, 02:13 PM   #9
CYLON
Senior Member
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 1,180
Default

Has this issue been fixed? It's the reason why I haven't bought the A-8 yet.
__________________
Intel Core i7-7800X/16GB DDR4/GeForce 1080 Ti/Windows 10/2TB HDD/1TB SSD
CYLON is offline   Reply With Quote
Old 07-31-2019, 05:13 PM   #10
iFoxRomeo
Member
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 496
Default

Quote:
Originally Posted by CYLON View Post
Has this issue been fixed? It's the reason why I haven't bought the A-8 yet.
Unfortunately not fixed in today´s OB
iFoxRomeo is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 12:29 AM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.