How to setup TIR for DCS A10 - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-27-2012, 03:17 PM   #1
Fish
Member
 
Fish's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Dublin, Ireland
Posts: 777
Default How to setup TIR for DCS A10

Some people have had questions about my TIR Setup, and I have made this video to show how TIR is setup and tuned, using the A10 profile as an example.

__________________
Fish's Flight Sim Videos
Fish is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2012, 03:25 PM   #2
Kalahari
Member
 
Kalahari's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Zurich
Posts: 137
Default

Well sir,I've learned sooo much from your videos. That calm voice and now I have face to associate it with! U r great.
Kalahari is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2012, 06:38 PM   #3
Britt007
Junior Member
 
Britt007's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: England
Posts: 63
Default

Great video, Thank you.
Britt007 is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2012, 07:40 PM   #4
StrongHarm
Senior Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: USA, EST
Posts: 2,049
Default

+1 Very clear and helpful. This will save people a lot of time. Good stuff!
__________________
User Missions I've Created
StrongHarm is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2012, 08:05 PM   #5
Britt007
Junior Member
 
Britt007's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: England
Posts: 63
Default

Fish, can you please tell me how you move along the side of the pit when you've zoomed in with the TrackIR please, what key or key combination, thanks.
Britt007 is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2012, 09:27 PM   #6
MadTommy
Senior Member
 
MadTommy's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: UK
Posts: 1,601
Default

Care to share your profile?

Been using trackir for years... but have clearly not been using it very cleverly.

Cheers.
MadTommy is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2012, 09:35 PM   #7
Fish
Member
 
Fish's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Dublin, Ireland
Posts: 777
Default

Quote:
Originally Posted by Britt007 View Post
Fish, can you please tell me how you move along the side of the pit when you've zoomed in with the TrackIR please, what key or key combination, thanks.
You can map the 'Absolute Longitude Shift Camera View' map to a slider or rotary, or map shift camera back and forward to keys of your choice,
Video 16:30
Video 17:00
__________________
Fish's Flight Sim Videos
Fish is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2012, 11:54 PM   #8
RodBorza
Member
 
RodBorza's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Brasila, Brazil
Posts: 471
Default

Professor Fish does it again! Love your videos!
__________________
This is an amazing sim! 'Nuff said!

YouTube: SloppyDog
RodBorza is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2012, 01:13 AM   #9
Fish
Member
 
Fish's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Dublin, Ireland
Posts: 777
Default

Quote:
Originally Posted by MadTommy View Post
Care to share your profile?.......
Sure, its at the bottom of this post.
__________________
Fish's Flight Sim Videos
Fish is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2012, 01:42 AM   #10
Fuzzysham
Junior Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Alexandria, VA
Posts: 85
Default

Excellent video. I have always found the TrackIR to be tricky to use and setup. I've used your profile but it's weird, after I turn my virtual head past about 90 degrees or so, my head starts to roll. For zoom, I use the mic thumb button on the throttle of the TM Warthog to zoom in and out. The less actual movement of my head the better. Anyways, thanks for posting. Same goes for all of your videos.

Last edited by Fuzzysham; 02-28-2012 at 01:46 AM.
Fuzzysham is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 10:48 AM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.