TGP Issue - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-02-2019, 11:39 PM   #1
Emmy
Senior Member
 
Emmy's Avatar
 
Join Date: Oct 2016
Location: Arizona
Posts: 1,844
Default TGP Issue

TGP Slaves to TGT in CCRP mode (provided you have a steerpoint on the target) but even if you put the TGP in POINT TRK mode, the TGP resets if you change to CCIP.

Shouldn't the TGP be "divorced" from being driven by A-G Mode once you move it manually and select a spot for it to stay?


As it is, you can't make multiple CCIP passes on an area relying on the TGP to guide you back which strikes me as counter intuitive.


Track Attached.
Attached Files
File Type: trk TGP Does Not Stay Put.trk (3.68 MB, 12 views)
__________________
http://www.476vfightergroup.com/content.php
High Quality Aviation Photography For Personal Enjoyment And Editorial Use.
www.crosswindimages.com
Emmy is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2019, 07:43 AM   #2
Notso
Member
 
Notso's Avatar
 
Join Date: May 2019
Location: The Sandbox
Posts: 140
Default

Quote:
Originally Posted by Emmy View Post
TGP Slaves to TGT in CCRP mode (provided you have a steerpoint on the target) but even if you put the TGP in POINT TRK mode, the TGP resets if you change to CCIP.

Shouldn't the TGP be "divorced" from being driven by A-G Mode once you move it manually and select a spot for it to stay?


As it is, you can't make multiple CCIP passes on an area relying on the TGP to guide you back which strikes me as counter intuitive.


Track Attached.
I don't know how the Viper TGP is mechanized IRL, but I agree that ^^ seems counter-intuitive. In other jets, you can have the TGP area or point tracked in CCIP and not be tied to the pipper. You would undesignate or do a HOTAS command to get the TGP to latch to the pipper, but once the Pod had been manually slewed it would stay there until you commanded (HOTAS'd) it back to the CCIP pipper again.
Notso is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2019, 08:40 AM   #3
greenmamba
Member
 
greenmamba's Avatar
 
Join Date: Oct 2018
Location: Abidjan
Posts: 183
Default

Other issue i have is that whn i have the TGP in SOI, and i change waypoints the waypoints erase themselves and disappear from my HSD.
greenmamba is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2019, 09:37 AM   #4
esequiel
Junior Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 47
Default

Quote:
Originally Posted by greenmamba View Post
Other issue i have is that whn i have the TGP in SOI, and i change waypoints the waypoints erase themselves and disappear from my HSD.
This is Work in progress.

For the CCIP mode, yes it is not intuitive, i really don't if this is like that IRL. I hope not
esequiel is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 11:10 PM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.