HP Reverb - color fix here - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-24-2019, 04:43 AM   #1
GunSlingerAUS
Member
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 253
Default HP Reverb - color fix here

Hey guys

Reverb owners are probably well aware of how washed-out the colors look using this HMD. Boosting the color saturation by your gfx card's control panel doesn't seem to work, at least not for me on my 2080 Ti.

However, I've finally found a way to make colors pop, but it'll cost you about $5 for this fix.

First, buy fpsVR on Steam, which costs approx. $5, and then load it before you load DCS. On the main fpsVR screen, click the setting menu option, then go to Advanced in the new menu that pops up. From here you can see an option called Color Gain. Change each of RGB sliders to 1.45, then restart SteamVR and fpsVR (not sure this is actually needed, but better safe than sorry). Then fire up DCS, and under the graphics option, change Gamma to 1.8.

Voila, DCS color will now look much richer – in fact, a setting of 1.45 for the color grain might be a tad much, but I love the way it looks now.

Hope this helps y’all!
__________________
Intel i7-9700K OCd to 5GHz w/ water cooling; 32GB DDR4 3866MHz; Aorus RTX 2080 Ti; Asus Hero XI motherboard; Samsung 2TB 960 Pro mSATA SSD; 1TB ADATA mSATA SSD; Corsair HX1000i PSU; Sennheiser GSX1200 headphone amp w/ BeyerDynamix MMX300 headphones; LG 34gk950f 34" 144Hz 3440 x 1440 display; HP Reverb HMD; Thrustmaster Warthog HOTAS and TFRP pedals; TrackIR5; Razer Viper Ultimate mouse; SteelSeries APEX Pro keyboard; one very happy gamer behind it all!
GunSlingerAUS is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2019, 06:36 AM   #2
mangotango
Junior Member
 
mangotango's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: CH - Bolligen
Posts: 59
Default

Awesome! Will give it a try


Sent from my iPhone using Tapatalk
mangotango is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2019, 10:38 AM   #3
Foxmike
Member
 
Foxmike's Avatar
 
Join Date: Sep 2018
Location: Germany - Bavaria
Posts: 125
Default

well, I used fpsvr with DCS just for the on sreen display and gave it a try as suggested. I cant see any difference starting from Nellis AFB, but I never had washed out coulers with my Reverb. Nevada, Air Base and cockpit are very coulerful without fpsvr colour gain settings and using these tabs even after restart makes no difference for me.
Foxmike is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2019, 08:36 AM   #4
wju
Junior Member
 
wju's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Czechia, EU
Posts: 62
Default

I have opposite problem: my Reverb is too bright for me, therefore have to reduce gamma to ~1.5 (or even less, depends on day time) and consequently colors became a bit over saturated

fpsVR did not work in my case, but have found another workaround: OpenVR Advanced Settings; here one can reduce brightness to acceptable level; then DCS gamma correction needn´t be so strong and colors looks natrurally

anyway, human perception can vary, device behavior can vary, we definitely need in-game color corrections, see my item on the wishlist:

https://forums.eagle.ru/showthread.php?t=252118


:-)
wju is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2019, 07:26 PM   #5
YoYo
Senior Member
 
YoYo's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Poland / The Warsaw Pact
Posts: 1,939
Default

Does it work for HP Reverb?
I see this:

Quote:
New featutre "Color Gain" (Vive/VivePro/Index)
1.8v: https://steamdb.info/patchnotes/4209621/
__________________
Webmaster of www.yoyosims.pl
http://forums.eagle.ru/signaturepics/sigpic4977_2.gif
Win 10 64, i9 9900k, GTX 2080Ti 11Gb OC, RAM 32Gb Corsair Vengeance LED OC@3200MHz,, 3xSSD+2xSSD M.2 NVMe, Predator XB271HU res.2560x1440 27'' G-sync, Sound Blaster Z + 5.1, TrackIR 5, [P3Dv4, DCS, RoF, Condor2, IL-2 CoD/BoX/FC,TC] VR HP Reverb v2
YoYo is offline   Reply With Quote
Old 11-26-2019, 12:14 PM   #6
wju
Junior Member
 
wju's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Czechia, EU
Posts: 62
Default

Quote:
Originally Posted by YoYo View Post
Does it work for HP Reverb?
no, it does not... :-(

what works is Open VR Advanced Settings, see my previous post above, even color adjustment is included, (a bit weird - combined opacity and gain/or add maybe) but definitelly works..
tricky setting, especially floor adjustment, but worth the effort,
PS: check six included! :-)

https://github.com/matzman666/OpenVR-AdvancedSettings
wju is offline   Reply With Quote
Old 11-27-2019, 08:22 AM   #7
YoYo
Senior Member
 
YoYo's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Poland / The Warsaw Pact
Posts: 1,939
Default

On screen I use ReShade for boost of colors and effects. DCS has ok, but I need a little more saturation for IL-2 series : ).
__________________
Webmaster of www.yoyosims.pl
http://forums.eagle.ru/signaturepics/sigpic4977_2.gif
Win 10 64, i9 9900k, GTX 2080Ti 11Gb OC, RAM 32Gb Corsair Vengeance LED OC@3200MHz,, 3xSSD+2xSSD M.2 NVMe, Predator XB271HU res.2560x1440 27'' G-sync, Sound Blaster Z + 5.1, TrackIR 5, [P3Dv4, DCS, RoF, Condor2, IL-2 CoD/BoX/FC,TC] VR HP Reverb v2
YoYo is offline   Reply With Quote
Old 11-27-2019, 06:09 PM   #8
Harlikwin
Veteran
 
Harlikwin's Avatar
 
Join Date: Nov 2018
Location: Living rent free in your mind
Posts: 5,359
Default

Quote:
Originally Posted by YoYo View Post
On screen I use ReShade for boost of colors and effects. DCS has ok, but I need a little more saturation for IL-2 series : ).
REshade doesn't work in VR.
__________________
New hotness: I7 9700k 4.8ghz, 32gb ddr4, 2080ti, TM Warthog. TrackIR, HP Reverb (formermly CV1)
Old-N-busted: i7 4720HQ ~3.5GHZ, +32GB DDR3 + Nvidia GTX980m (4GB VRAM) TM Warthog. TrackIR, Rift CV1 (yes really).
Harlikwin is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2019, 04:53 PM   #9
wju
Junior Member
 
wju's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Czechia, EU
Posts: 62
Default

Quote:
Originally Posted by YoYo View Post
On screen I use ReShade for boost of colors and effects. DCS has ok, but I need a little more saturation for IL-2 series : ).
ask lefuneste to tune his 3dmigoto mod for you, mod has some preset color options
or tune his mod yoursefl
anyway, we need color correction in game

Last edited by wju; 11-30-2019 at 05:01 PM.
wju is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2019, 07:44 PM   #10
westr
Senior Member
 
westr's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: ESSEX, ENGLAND
Posts: 1,236
Default

Does the advanced settings, brightness etc on FPSVR work with a Oculus CV1 does anybody know.
__________________


RYZEN 7 2700X Running at 4.20 GHz
NVIDIA GeForce GTX 1080Ti
32gb DDR4 RAM @3200 MHz
Oculus CV1
westr is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 01:10 AM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.