Shaders mod for better VR performance (experimental) - Page 101 - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-16-2020, 10:58 PM   #1001
Gunny Highway
Member
 
Gunny Highway's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 233
Default

Would there be any benefit to having a HMD mask mod only and keep all of the regular shaders? The latest version of the mod doesnt seem to give the same boost and now it looks noticeably worse than the unmodded version.

I appreciate the work you have done with this mod and look forward to future improvements. Really should be a part of the base game with VR mode is enabled.
__________________
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC0v...T4FGzkWjaEucVg

Combat Vet, Couch Pilot
Gunny Highway is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2020, 04:49 AM   #1002
GLUTIUS MAXIMUS
Junior Member
 
Join Date: Sep 2016
Posts: 34
Default

Just installed the the latest shaders, and its getting stuck when trying to load into a map
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Capture.JPG
Views:	133
Size:	27.5 KB
ID:	227795  
GLUTIUS MAXIMUS is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2020, 05:19 AM   #1003
LtDanTailor
Junior Member
 
LtDanTailor's Avatar
 
Join Date: Nov 2017
Location: Germany
Posts: 34
Default

Quote:
Originally Posted by GLUTIUS MAXIMUS View Post
Just installed the the latest shaders, and its getting stuck when trying to load into a map
Did you wait long enough? It can take some time to load the shaders for the first time... Depending on your system I would wait at least 15 Minutes.
I did not stop time, but on my side I waited about 5 Minutes to get to main menu, and about 7 to get to flight in the A10
__________________
Win10 Pro, Intel i9 9700k @5GHz, GeForce RTX 2080 TI, 32GB G.Skill Ripjaw DDR4 @3200MHz RAM, MSI z390 Gaming Plus, HP Reverb Pro, TM Warthog, Virpil WarBRD Base, Samsung SSD 850 EVO 500GB (for DCS), Samsung SSD 850 EVO 250GB (for Win10), Philips PHL 274E
LtDanTailor is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2020, 07:16 AM   #1004
Naveseya
Junior Member
 
Join Date: May 2018
Posts: 2
Default Error while compiling newest verson for 2.5.6.43503

I keep getting this message while starting the game after having enabled the newest mod for 2.5.6.43503. Tried both Persian Gulf and Caucasus (see attachment):


Shader 'bazar/shaders/water.fx' failed to compile.
Reason:
warning X4717: Effects deprecated for D3DCompiler_47
L:\DCS World OpBeta\bazar\shaders\enlight\water.fx(329,9-110): error X3013: 'BuildGBufferWater':
no matching 8 parameter function




'Retry' only makes the error window reappear, 'Abort' shuts down DCS.


Any workaround or am I maybe doing something wrong?


Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	errror_compiling_shaders.JPG
Views:	90
Size:	21.6 KB
ID:	227798  
Naveseya is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2020, 08:13 AM   #1005
speed-of-heat
Senior Member
 
speed-of-heat's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: UK
Posts: 2,263
Default

are you applying it to 2.5.6 ?
__________________


SYSTEM SPECS: Hardware Intel Corei7-9700K @ 5.1 GHz, 32Gb RAM, EVGA 1080ti FTW 11Gb, Dell S2716DG, Thrustmaster Warthog + MFG Crosswinds V2, HP Reverb Pro SOFTWARE: Microsoft Windows 10 Pro x64, VoiceAttack & VIACOM PRO, TacView, CombatFlite

VR Stuff: My 2.5.5 DCS VR Settings, My 2.5.6. DCS VR Settings, Shaders MOD for VR My variant of Kegetys mod with clear water and also IC PASS for current beta & Stable
speed-of-heat is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2020, 08:30 AM   #1006
SneakyBastd
Member
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 125
Default

You might not have removed the old shaders mod properly? Uninstall it, repair dcs, clear your fxo and metashaders folders, reinstall, try again.
SneakyBastd is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2020, 01:47 PM   #1007
LtDanTailor
Junior Member
 
LtDanTailor's Avatar
 
Join Date: Nov 2017
Location: Germany
Posts: 34
Default

Don't forget to rename the shader folders for every map in the install directory to dcs.old or something else, as mentioned in the readme.
__________________
Win10 Pro, Intel i9 9700k @5GHz, GeForce RTX 2080 TI, 32GB G.Skill Ripjaw DDR4 @3200MHz RAM, MSI z390 Gaming Plus, HP Reverb Pro, TM Warthog, Virpil WarBRD Base, Samsung SSD 850 EVO 500GB (for DCS), Samsung SSD 850 EVO 250GB (for Win10), Philips PHL 274E
LtDanTailor is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2020, 06:01 PM   #1008
Razorback[NL]
Member
 
Razorback[NL]'s Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: The Netherlands
Posts: 303
Default

Quote:
Originally Posted by stuartaston View Post
what makes you think this mod fails the IC ??? i use it native, i go to multiplayer and its a green shield with no warnings ...?
I do get a red shield using the 2.5.6 version of this mod.
__________________
(B/229) Razorback

Asus P6T Deluxe X58 | Intel i7 965 Extreme Edition @ 3,2Ghz | 24Gb DDR3 1333-999 | Toughpower 1500Watt | 1 x WD 300Gb, 1 x WD 2000Gb | Asus GTX1080 8Gb | Asus Xonar D2X | Windows 10 Pro x64 | HOTAS Cougar (heavily modified) | MFG Crosswind pedals | CH Throttle Quadrant | TrackIR5 | Oculus Rift CV1

B Co, 229th AHB, 1st Cav Div

Aviate, Navigate, Communicate
Razorback[NL] is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2020, 12:01 AM   #1009
Tuomaspap
Junior Member
 
Join Date: Nov 2019
Location: UK
Posts: 40
Default

Quote:
Originally Posted by Gunny Highway View Post
Would there be any benefit to having a HMD mask mod only and keep all of the regular shaders? The latest version of the mod doesnt seem to give the same boost and now it looks noticeably worse than the unmodded version.

I appreciate the work you have done with this mod and look forward to future improvements. Really should be a part of the base game with VR mode is enabled.
This is exactly what i was going to ask ! The HMD Mask works great for me and i dont notice it but i feel the atmospheric feeling has suffered alot . Things that made the look more immersive like the capopy shading , scratches etc are gone and at night it all looks bad ...
Tuomaspap is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2020, 12:49 AM   #1010
cdrkrotchetyusn
Member
 
Join Date: May 2015
Posts: 116
Default

This new shader pack has helped my machine immensely. However, now if I try opening a Persian Gulf .miz in Mission Editor, DCS gets stuck in the loading screen. Straight up flying a PG mission, no problem, looks amazing, runs at 45 fps on my nVidia Quadro P4000 (whereas before it would chug down to the 20s when flying low and fast through Dubai).


Anyone else with this dilemma?
cdrkrotchetyusn is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 02:20 PM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.