Radar lock? - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-13-2019, 04:03 PM   #1
doldi1989@web.de
Member
 
Join Date: Jan 2018
Location: Germany, Bavaria
Posts: 140
Default Radar lock?

How do I get á Radar lock? I can slew around but How do I lock the Target?
doldi1989@web.de is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2019, 04:14 PM   #2
Cupra
Member
 
Cupra's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Switzerland
Posts: 335
Default

HOTAS - TMS Up
__________________
DCS F-16C 40/42
Cupra is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2019, 08:03 PM   #3
ivo
Member
 
ivo's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Fighter town
Posts: 692
Default

HOTAS - TMS down unlock
__________________
cpu:I7-6700k Z170 16GB Ram DDR4 Gtx 1080 8Gb DDR5 11GBs SSD 500 Gb 2 HDD 1Tb Evga supernova G2 850w Case Bequiet series 800 Silent base Win 10 pro 64 bit

My wishlist: F16C/F-35/B-17G/F4U Corsair/Yak-3/P-40C Tomawhak

ivo is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2019, 08:03 AM   #4
Mattern
Junior Member
 
Join Date: Oct 2019
Posts: 5
Default

Display Managmnt Settings is the controller for the slew mode to select targets, set these settings to something easy.
Mattern is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2019, 09:37 AM   #5
Shimmergloom667
Member
 
Join Date: Feb 2019
Location: Bochum, Germany
Posts: 407
Default

Quote:
Originally Posted by Mattern View Post
Display Managmnt Settings is the controller for the slew mode to select targets, set these settings to something easy.
Nope, RADAR CURSOR / ENABLE commands slew. DMS commands SOI, among other things.
__________________
i7 - 9700K | 32 GB DDR4 3200 | RTX 2080 | VKB Gunfighter Mk II /w MCG Pro | X56 Throttle | TrackIR 5 | VKB Mk. IV

AJS-37 | A/V-8B | A-10C | F-14A/B | F-16C | F-18C | F-86F | FC3 | Ka-50 | Mi-8 | MiG-15bis | MiG-19 | MiG-21bis | M2000-C | P-51D | UH-1H
Shimmergloom667 is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2019, 10:52 AM   #6
bradleyjs
Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: Orlando
Posts: 535
Default

Quote:
Originally Posted by Shimmergloom667 View Post
Nope, RADAR CURSOR / ENABLE commands slew. DMS commands SOI, among other things.

Is this the binding that you're referring to? I'm using the TM HOTAS Warthog System and Nvidia 1080Ti SLI - dual cards setup.

"JOY_BTN1" ENABLE Switch - Depress Throttle Grip; HOTAS

The reason I ask, as in my limited time configuring the F-16C's optimal Graphics Settings and the seemingly never ending JOYSTiCK and THROTTLE bindings, So, I couldn't get the mini-stick's JOY_BTN1 to lock on to any target. I haven't spent much time investigating as I've run into a problem with VAICOM PRO working with some PTT issues. But, I saw the question and thought I'd ask about it too.
__________________
Alienware Area 51 R5 - Intel i9 7980XE (4.7 GHz), 32GB Dual Channel HyperX DDR4 XMP, Dual NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti Graphics 11GB GDDR5X SLI, 4.5 TB combo of SSDs/HDDs, Alienware 1500 Watt Multi-GPU Power Supply, Alienware 25” 240Hz Gaming Monitor, Alienware Pro Gaming Keyboard, TM HOTAS, TM Cougar F-16C MFDs, Saitek Pro Flight Rudder Pedals, TrackIR5, Win10 Pro x64
bradleyjs is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2019, 01:16 PM   #7
Shimmergloom667
Member
 
Join Date: Feb 2019
Location: Bochum, Germany
Posts: 407
Default

Quote:
Originally Posted by bradleyjs View Post
Is this the binding that you're referring to? I'm using the TM HOTAS Warthog System and Nvidia 1080Ti SLI - dual cards setup.

"JOY_BTN1" ENABLE Switch - Depress Throttle Grip; HOTAS

The reason I ask, as in my limited time configuring the F-16C's optimal Graphics Settings and the seemingly never ending JOYSTiCK and THROTTLE bindings, So, I couldn't get the mini-stick's JOY_BTN1 to lock on to any target. I haven't spent much time investigating as I've run into a problem with VAICOM PRO working with some PTT issues. But, I saw the question and thought I'd ask about it too.
No. The ENABLE press commands something else (namely weapon launch mode, mostly changeing SLAVE / BSITE). All target management in the Viper is performed through the TMS, or target management switch (d'oh). Generally TMS up locks something, TMS down undesignates.
__________________
i7 - 9700K | 32 GB DDR4 3200 | RTX 2080 | VKB Gunfighter Mk II /w MCG Pro | X56 Throttle | TrackIR 5 | VKB Mk. IV

AJS-37 | A/V-8B | A-10C | F-14A/B | F-16C | F-18C | F-86F | FC3 | Ka-50 | Mi-8 | MiG-15bis | MiG-19 | MiG-21bis | M2000-C | P-51D | UH-1H
Shimmergloom667 is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2019, 01:25 PM   #8
Los
Member
 
Los's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 329
Default

Shimmergloom is correct
Los is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2019, 02:15 PM   #9
Viking 1-1
Junior Member
 
Join Date: Mar 2019
Location: Germany, Ba-Wü
Posts: 90
Default

Quote:
Originally Posted by Los View Post
Shimmergloom is correct
He is.

But for a "solid" lock you need to TMS up twice.
Viking 1-1 is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2019, 02:45 PM   #10
Shimmergloom667
Member
 
Join Date: Feb 2019
Location: Bochum, Germany
Posts: 407
Default

Well yes, of course.
__________________
i7 - 9700K | 32 GB DDR4 3200 | RTX 2080 | VKB Gunfighter Mk II /w MCG Pro | X56 Throttle | TrackIR 5 | VKB Mk. IV

AJS-37 | A/V-8B | A-10C | F-14A/B | F-16C | F-18C | F-86F | FC3 | Ka-50 | Mi-8 | MiG-15bis | MiG-19 | MiG-21bis | M2000-C | P-51D | UH-1H
Shimmergloom667 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 11:50 PM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.