Bound controls not effecting in game. - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-11-2018, 12:20 PM   #1
///Rage
Veteran
 
///Rage's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: London, UK
Posts: 3,002
Default Bound controls not effecting in game.

For some reason my altitude hold autopilot (H) doesn't work in game when bound to a button on my joystick. The key command works.

Similarly the Stick deflection override (Y) also doesn't work in game when bound. Interestingly the key command has no effect either.

When I test the joystick buttons in the control menu they both show up correctly but neither has an effect in flight.

Any ideas? Ive bound, reset, rebound and restarted and still won't work...
__________________

www.51bisons.com

51st TS 96.43.128.170
///Rage is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2018, 12:36 PM   #2
Chudson1
Junior Member
 
Join Date: May 2017
Location: London,Canada
Posts: 13
Default

I Fired the 29 up last night and had a lot of issues with key commands and keyboard keys being highlighted even though no other keys were in use and then joystick issues. What I noticed was a few of the quickstart missions seemed to have the issues for whatever reason, the keys and bindings not working. I ended up making a mission and viola all the keys worked correct and hotas worked perfectly to my old, prior to PFM update bindings again. Just to test it further I started the over the hump campaign and all my personal key bindings worked fine. So not sure if it is certain mission that have the issue.
Chudson1 is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2018, 08:29 PM   #3
///Rage
Veteran
 
///Rage's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: London, UK
Posts: 3,002
Default

Repairing didnt work but had a squadmate send me a fresh default.lua and that fixed it.
__________________

www.51bisons.com

51st TS 96.43.128.170
///Rage is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2018, 08:35 PM   #4
Lixma 06
Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 760
Default

Did you get the 'Y' override command thingy working?

I press it but I can't tell if it's doing anything and there's nothing in the cockpit I can see to indicate whether it's on or off.
Lixma 06 is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2018, 09:00 PM   #5
Aluminum Donkey
Member
 
Aluminum Donkey's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
Location: Cambridge, ON, O Canada, Eh
Posts: 478
Default

Quote:
Originally Posted by ///Rage View Post
For some reason my altitude hold autopilot (H) doesn't work in game when bound to a button on my joystick. The key command works.
Similarly the Stick deflection override (Y) also doesn't work in game when bound. Interestingly the key command has no effect either.
When I test the joystick buttons in the control menu they both show up correctly but neither has an effect in flight.
Any ideas? Ive bound, reset, rebound and restarted and still won't work...

This is happening to lots of people since the last update, myself included.
Easy to fix--go into your Saved Games\DCS\Config\Input folder, delete the joystick config file, and re-bind in the sim. It will generate a new config file that will work properly. If not, delete the keyboard config too and try again.


Worked fine for me.
AD
__________________
Kit:
Asus Z170-P, i5-6600k at 4.5 GHz, 1.35V w/ CM Hyper 212 EVO, 2 x 8GB GSkill Ripjaws 4 @ 3000MHz 15-15-15-35, Zotac GTX 1070, HP Omen 32" 2560x1440 single screen, Thrustmaster Cougar HOTAS w/ Leo Bodnar's BU0836A controller in place of crappy original electronics

Flying: The art of throwing yourself at the ground, and having all the rules and regulations get in the way!

If man was meant to fly, he would have been born with a lot more money!
Aluminum Donkey is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2018, 10:10 PM   #6
///Rage
Veteran
 
///Rage's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: London, UK
Posts: 3,002
Default

Quote:
Originally Posted by Lixma 06 View Post
Did you get the 'Y' override command thingy working?

I press it but I can't tell if it's doing anything and there's nothing in the cockpit I can see to indicate whether it's on or off.

Yes but it works differently to the Su27 (not sure if by design or bug).

Watch the control inputs by using RCTRL + ENT.
Pull max G.
After a while you'll see the stick "push back" (in the 27 it just bounces and limits the travel rather than allow it then push back)
Press Y to see it go to full travel again.
Break your wings
__________________

www.51bisons.com

51st TS 96.43.128.170
///Rage is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 04:41 AM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.