Auto Hover and Turn on target not working properly... - Page 2 - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-17-2018, 02:39 AM   #11
David OC
Senior Member
 
David OC's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: Australia
Posts: 1,455
Default

Are you using the allow rudder Yaw trim in the options? I Don't use this, as you need to trim it out to neutral once in hover.

As the others have said, fly the aircraft to the almost perfect hover, direction and position, then use these extra helpers, there not going to be able to correct for major corrections, only to help you out some.

Example: When side on to a 6 knot wind trying to aim, you will need to lean on the rudder pedals, the aircraft will want to weather vane into the wind when trying to hover over a spot on the ground, you may need a little cyclic stick (Trim) into the wind also to help the auto hover hold keep you in the correct position etc.

.
__________________

i7-7700K OC @ 5Ghz | ASUS ROG Maximus IX Hero MB | Corsair H100i V2 Radiator | 16GB Corsair Vengeance 3466Mhz | Samsung 960 EVO M.2 NVMe
500G SSD | 2 X Samsung 850 EVO 500G SSD | ASUS GTX 1080 Ti STRIX | Oculus Rift | ASUS PG278Q 27-inch, 2560 x 1440, G-SYNC, 144Hz, 1ms | Fractal Design R5 Case

Chuck's DCS Tutorial Library. Awesome PDF guides for getting up to speed with aircraft quickly and great for taking a good look at the aircraft available for DCS before purchasing.


Last edited by David OC; 04-17-2018 at 03:30 AM.
David OC is offline   Reply With Quote
Old 04-17-2018, 04:36 AM   #12
Weta43
ED Testers Team
 
Weta43's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Aro Valley Wellington New Zealand
Posts: 6,544
Default

Turn on target should work regardless of whether you're in a hover or not.

If you turn on the targeting system, set T.O.T. then the HMS, you can fly the helicopter where you want by looking and designating...

Unless you have route following or FD on.
__________________
Cheers.
Weta43 is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2018, 08:09 AM   #13
fjacobsen
Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 901
Default

Note that with deffered shading, the AP lights are inverted (Lit when Off and unlit when On) and the button lights on the Auto turn to target, Ground moving target, etc. does not lit, but still works.

Frustrating that a module that once worked more or less flawless, now has become so bugged.
__________________
i7-3770K 3.4Ghz, 8GB RAM, GTX 960 4GB, Win7 Home 64bit
fjacobsen is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2018, 04:46 PM   #14
DWF
Junior Member
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Hoggorm View Post
Hi,

I can't get the Auto Hover and Turn on target feature to work properly in the Ka-50.

Before engaging the auto hover autopilot, I make sure that I am already basically hovering with less than 15 km/h airspeed and no vertical speed.

Pressing Alt-T the Auto Hover autopilot turns on, but it will not hold the aircraft at the current position. It quickly starts to drift away...

I have the same problem with the auto turn to target. When it is on the aircraft will not turn to the target marked by the helmet sight... Instead it will turn to another heading not in the direction of the target area at all... Often 90 deg offset.

What am I doing wrong here?
I'm also having the same problem. I'm not sure when this started, but I just noticed it since the latest update. Also note (ED if your reading this) the indicator lights for both of these functions don't work correctly, and the ones that do, are much too dim.
DWF is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2018, 10:28 AM   #15
nessuno0505
Member
 
Join Date: Jul 2017
Location: Italy
Posts: 385
Default

Yesterday I've played weapons training mission in 2.5.1 OB last update and auto hover and auto turn on target worked well, apart from the button lights that are broken but it's a known issue.
nessuno0505 is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2018, 07:14 PM   #16
Red_Donkey
Junior Member
 
Join Date: Feb 2018
Location: Europe
Posts: 13
Default

I can not turn on Auto Hover when starting at fresh mission.

Ive tried to pinpoint when it works, and I can get it to work, if I first press the Auto Descend button once. Then Auto Hover turns on fine after that. Anyone else have this?

Running OB latest.
Red_Donkey is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 09:45 AM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.