Mount pleasant airbase poll - Page 4 - ED Forums
 


Notices

View Poll Results: Should Mount pleasant be added ?
Yes 152 72.38%
No 58 27.62%
Voters: 210. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-07-2018, 02:18 PM   #31
Robert31178
Senior Member
 
Robert31178's Avatar
 
Join Date: Oct 2016
Location: Norfolk, VA
Posts: 1,236
Default

To be fair I didn't wade through all pages of this thread, but yes, add it please!! I know everyone keeps mentioning that this airbase wasn't around during the Falklands conflict, but neither were the variants of the Mirage or Harrier we have as modules, so.....?
Robert31178 is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2018, 11:31 PM   #32
Pikey
Veteran
 
Pikey's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Reading, UK (GMT)
Posts: 3,167
Default

I feel sad to say this, but the possibilities increase with the airbase. Taking it away with scenery tools might be a solution. Never having it from the start is a point of no return. ED already had this issue with Normandy, I think they really need to, after all these years fix the capabilities of farps and airfields on maps else face issues with maps becoming very fixed for mission design and thus limited.
__________________
“Six better fuses and we would have lost.”
Pikey is online now   Reply With Quote
Old 10-30-2018, 04:22 PM   #33
=DECOY=
Senior Member
 
=DECOY='s Avatar
 
Join Date: Sep 2015
Location: West Susex, United Kingdom
Posts: 1,681
Default

So Just to confirm Mount Pleasant will be modeled in the South Atlantic Terrain
__________________

Razbam Community Manager
i7-7700K oc at 5Ghz | GTX 1080ti | 32GB DDR4 Ram | Warthog & Saitek Peddles | CV1
Razbam Website | Facebook Page | Offical Razbam YouTube Channel


=DECOY= is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2018, 08:31 AM   #34
mithandra
Member
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 633
Default

I am continuing to investigate with ED if there is any way round this. One idea I had was to maybe have a different map file loaded depending on which date was chosen. I,e, pre 12th May 1985 would load one map and post would load another, whoever, currently this feature isn't available with DCS at the moment. I have requested the feature be added.


This would make the actual download of the map a lot larger but that's the price you pay for having essentially 2 terrains.


Fingers crossed.


Thanks Specter
__________________
Custom built W10 Pro 64Bit, Intel Core i7 7700k, Asus ROG Maximus Code, Samsung 1TB NVme M.2 Drive, Gigabyte AORUS Extreme 1080TI, 40" Iiyama Display. Wacom Cintiq Pro 24, HOTAS Virpil T50 Stick and Virpil T50 Throttle, MFG Crosswind Graphite Pedals

SPECTER


mithandra is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2018, 08:39 AM   #35
QuiGon
Veteran
 
Join Date: Jul 2013
Location: Germany
Posts: 7,642
Default

Quote:
Originally Posted by mithandra View Post
I am continuing to investigate with ED if there is any way round this. One idea I had was to maybe have a different map file loaded depending on which date was chosen. I,e, pre 12th May 1985 would load one map and post would load another, whoever, currently this feature isn't available with DCS at the moment. I have requested the feature be added.


This would make the actual download of the map a lot larger but that's the price you pay for having essentially 2 terrains.


Fingers crossed.


Thanks Specter
Thanks for the efforts! I really hope there will be some way to enable a realistic representation of the Falklands at the time of the conflict!
__________________
Intel i7-4790K @ 4x4GHz + 16 GB DDR3 + ATi Sapphire Vapor-X R9 280X (3 GB VRAM) + Windows 10 64Bit

DCS Panavia Tornado (IDS) really needs to be a thing!

QuiGon is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2018, 12:19 PM   #36
Esac_mirmidon
Veteran
 
Esac_mirmidon's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Ferrol, Spain
Posts: 5,548
Send a message via MSN to Esac_mirmidon
Default

Why not a simple approach?

A official Razbam static template with all the 3D objects, buildings, tower and runway of the Mount Pleasent Airbase that any user can load on the South Atlantic map at will.

Like new artillery batteries, ships and vehicles Razbam are modeling i think is much easier to create this new 3D models like any other static object DCS already have in the editor, create a template with the correct location on Mount Pleasent and let the end user use it or not.

The only issue i see is the 3D object for the runway itself. I dont know If is possible to create such object adapte to the terrain shape and more important, with the capabilities of the normal bases that already exists (radio, beacons, rearm, refuel)
__________________
" You must think in russian.."


Windows 7 64 bits Home Premium-Intel 2500K OC 4.6 - GTX 1060 EXOC KFA2 - 16 Gigas RAM 1.600 - 1920x1080

Hotas Rhino X-55 - MFG Crosswind Rudder Pedals - Track IR 4
Esac_mirmidon is online now   Reply With Quote
Old 11-02-2018, 01:30 PM   #37
burritto
Junior Member
 
Join Date: Oct 2018
Posts: 2
Default

I'm very new to DCS but really looking forward to this map set. I spent many detachments flying down there and although the area is quite small in aviation terms, there is enough variety to make it interesting (especially if you include newer facilities). If there is a way to keep everyone happy with both options, then that is great but otherwise, I do think including RAF Mount Pleasant is the most sensible way to go. Having a single 4000ft runway would be quite limiting and Stanley's runway would be too short for the majority of fast air in DCS (it had to be extended and fitted with arrestor gear to allow for Phantom operations post conflict, and even then Harriers remained in some capacity as it was still too short if there was a crosswind). Including Mount Pleasant airbase, and possibly also the facilities at Mare Harbour and at the mountain radar sites would provide much more flexibility for scenario creation.
burritto is online now   Reply With Quote
Old 11-05-2018, 05:38 AM   #38
pepin1234
Senior Member
 
pepin1234's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 2,197
Default

My personal opinion... they are a disputed territory. Better leave as in the conflict. Leave those bases for the mod community.
__________________
pepin1234 is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2018, 04:01 PM   #39
Jester986
Member
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 577
Default

Although not an ideal solution, it would be nice to be able to download a map with or without it and leave it to the players choice.
Jester986 is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2018, 04:38 PM   #40
Sarge55
Senior Member
 
Sarge55's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Richmond, Canada
Posts: 1,404
Default

Disappointing that it will be put in based on the poll results but hey, that's how it goes.

I like the idea of 2 maps, a realistic one to simulate operations during the conflict. And, a fantasy one for... well, whatever.
__________________

i7 3770K OC 4.4GHZ / H100 Cooler / 120GB & 240GB SSD's & 1TB HDD / ASUS Sabertooth MB / GTX 980 / 16GB RAM / Win 10 / TrackIR 4 Pro / CH Pedals / TM Warthog
Sarge55 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 09:59 PM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.