Set own theme? - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-27-2014, 04:13 PM   #1
GC1993
Member
 
GC1993's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: Cambridge, UK
Posts: 183
Default Set own theme?

Is there a way to set my own picture as the home theme, rather than one of the module presets? Is it just a case of pasting a high def JPEG into the GUI theme directory or something?

Cheers
GC1993 is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2014, 04:22 PM   #2
Roadrunner
Member
 
Roadrunner's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Germany BGL
Posts: 863
Default

C:\Games\DCS World\Mods\aircraft\Flaming Cliffs\Skins\1\ME

as example, if FC3 wallpaper is active, those pictures are in use, you can change them, dont know though if they will stay when an update is applied.

you could however use the wunderluft module example, place the pictures there and use that mod as "wallpaper mod", so you dont alter the core install at all.
__________________

"There's nothing to be gained by second guessing yourself.
You can't remake the past, so look ahead... or risk being left behind.
"

Noli Timere Messorem


"No matter how fast light travels, it finds the darkness has always been there first, and is waiting for it."
Terry Pratchett
Roadrunner is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2014, 05:02 PM   #3
GC1993
Member
 
GC1993's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: Cambridge, UK
Posts: 183
Default

Cheers, it worked! Just converted my desired picture into a .png file and made sure the file name was identical - all good.

Thanks
GC1993 is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2014, 07:16 AM   #4
flanker0ne
Senior Member
 
flanker0ne's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Rome Italy
Posts: 1,270
Default

They dont stay there after the update
__________________
AMVI Forum , Youtube Channel , Facebook Page
flanker0ne is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2014, 01:07 PM   #5
Morpheus
Member
 
Morpheus's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: France
Posts: 411
Default

Hi, you can make JSGME mod to install/uninstall your theme, more easy to unsinstall before update, easy to reinstall after
__________________

Breitling By Jetesons Flight Lead
Morpheus is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2014, 02:07 PM   #6
Roadrunner
Member
 
Roadrunner's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Germany BGL
Posts: 863
Default

if you want to make sure they stay, then do the second thing i said.

i.e.:
go there: C:\Games\DCS World\Mods\tech

- create folder "Wallpaper"
- go into the combined arms folder, copy the "skins" folder and "entry.lua" file into the "wallpaper" folder
- edit the lua like below:
Code:
declare_plugin("Wallpaper",
{
image          = "CA.bmp",
installed      = true, -- if false that will be place holder , or advertising
dirName           = current_mod_path,


shortName = 'Wallpaper',
fileMenuName = _("CA"),
update_id        = "Wallpaper",
version         = "1.2.14",         
state         = "installed",
info         = _("My private Wallpapers."),


Skins    = 
    {
        {
            name    = _("Wallpaper"),
            dir        = "Skins/1"
        },
    },
})
----------------------------------------------------------------------------------------
mount_vfs_texture_path(current_mod_path ..  "/Skins/1/ME")--for simulator loading window
----------------------------------------------------------------------------------------
plugin_done()
- save it
- change pictures in skinfolder as desired
- go ingame, hit the icon and select your wallpaper

did that myself, working fine, and will not be deleted on update

regards,
RR
__________________

"There's nothing to be gained by second guessing yourself.
You can't remake the past, so look ahead... or risk being left behind.
"

Noli Timere Messorem


"No matter how fast light travels, it finds the darkness has always been there first, and is waiting for it."
Terry Pratchett
Roadrunner is offline   Reply With Quote
Old 07-21-2018, 11:48 AM   #7
Mimes
Junior Member
 
Mimes's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Adelaide
Posts: 53
Default

Does this method work in DCS 1.5.8 or 2.5.2? I tried but no success...

I cannot get icon to display in the main sim window.
__________________
Kind regards,

Mimes

"Joined forum in 2004 but flying Flanker since 1995 :o)"
Mimes is offline   Reply With Quote
Old 07-21-2018, 02:17 PM   #8
Rudel_chw
Senior Member
 
Join Date: Nov 2013
Location: Antofagasta, Chile
Posts: 2,107
Default

Quote:
Originally Posted by Mimes View Post
Does this method work in DCS 1.5.8 or 2.5.2? I tried but no success...

I cannot get icon to display in the main sim window.

It does work, but you have to put the Mod on the Saved Games filetree:





only problem I saw was that the custom photos show up much darker than what you see on the windows viewer (same thing happens with photos that you put on the kneeboard, they show up much darker than they really are) like if DCS used a much different gamma than windows' desktop.
__________________
For work: iMac mid-2010 of 27" - Core i7 870 - 6 GB DDR3 1333 MHz - ATI HD5670 - SSD 256 GB - HDD 2 TB - macOS High Sierra
For Gaming: 27" Monitor - Ryzen 1500X - 16 GB DDR4 2400 - MSI GTX970 - SSD 384 GB - HDD 8 TB - Windows 8.1 Pro - Thrustmaster HOTAS Cougar - Oculus Rift CV1
Mobile: iPad Pro 12.9" of 128 GB
Rudel_chw is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
dcs world, gui, high definition, theme, wallpaper

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 05:16 AM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.