Engine quits if i change tanks - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-07-2019, 04:46 AM   #1
fatboy
Junior Member
 
fatboy's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Tasmania, Australia
Posts: 81
Default Engine quits if i change tanks

HI,
I start engine on left tank as per manual take off and fly for a while and if i change to anything other than right tank it runs for a couple of seconds then fuel pressure gauge drops and then engine quits.I have done what the manual states by making sure fuel pump switch is on then select whatever tank i want and it should work yes?If i select rear tank or wing tanks the engine say's nope not happening.Am i doing something wrong?Cheers....
__________________
fatboy is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2019, 05:24 AM   #2
saburo_cz
Member
 
saburo_cz's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Location: Prague CZ
Posts: 653
Default

If you do not change fuel quantity you have fuel only in left and righ fuel tanks after mission start, it is default setting in mission editor.
So, it is correct if your engine stops when you switch fuel selector valve in to another position except left or right fuel tank.

And bug is here with lack of fuel in external fuel tanks when you take them and empty fuselage tank when you set 100% fuel. Not sure if this bug has been solved so far.
__________________
saburo_cz is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2019, 06:46 AM   #3
fatboy
Junior Member
 
fatboy's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Tasmania, Australia
Posts: 81
Default

Ok thanks, I looked more into it and they are aware of the issue.The rear tank and drop tanks are empty so that's why the engine quit.No matter what i did or how much fuel i added via mission maker or by refueling at airport via ground crew they are still empty.Also if you use ground crew and add tanks and 100% fuel the ground crew does their thing and you can see left and right tanks go up and then you can hear them still refueling but nothing happens.I sat there for a good ten minutes to see if the rear tank or drop tanks filled but no joy they just keep going and going.
__________________
fatboy is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2019, 07:42 PM   #4
huppel
Junior Member
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 63
Default

Thanks, this helped! Took a while to figure out what was going on after I decided to fire up the Mustang after some time.

Was this problem recently introduced? Cannot remember I noticed it before.
Will it be fixed?


Best Regards,


Huppel
huppel is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2019, 12:38 AM   #5
Lixma 06
Senior Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 1,169
Default

It's been reported.

https://forums.eagle.ru/showthread.php?t=227452
Lixma 06 is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2019, 03:00 PM   #6
huppel
Junior Member
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 63
Default

Saw that there is no fix yet in today's beta. Is there any idea on when we might expect a fix? I bought the Blue Nose Bastards campaign (before I knew of this problem) and it is no fun flying this with unlimited fuel...
huppel is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2019, 01:58 AM   #7
fatboy
Junior Member
 
fatboy's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Tasmania, Australia
Posts: 81
Default

I'm not sure.My P.C Fried about 3 weeks ago and I'm stuck on this Laptop that can barely browse and email so no gaming for me until all the parts arrive.I was looking forward to buying that campaign but I'll think I'll hold off until it's fixed i think.
__________________
fatboy is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2019, 07:59 AM   #8
grafspee
Member
 
Join Date: Nov 2017
Location: Poland
Posts: 643
Default

btw why do you need drop tanks ?? in wing tanks you have enough fuel for hours of flight
grafspee is online now   Reply With Quote
Old 03-02-2019, 01:11 PM   #9
352ndDeacon
Member
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 141
Default

The bug about no fuel in the drop and rear tanks has been reported many months ago and numerous times since then. ED spends time and manpower developing more half baked modules to sell rather than fixing reported bugs with their "beta" versions that they've already sold us.
When you report a bug, they remind you that "it's a work in progress" but it never gets fixed.
352ndDeacon is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2019, 03:08 PM   #10
Slippery Pete
Junior Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 72
Default

Quote:
Originally Posted by grafspee View Post
btw why do you need drop tanks ?? in wing tanks you have enough fuel for hours of flight
Because it breaks the immersion when we can't even load the aft tank at all to simulate the full internal load, let alone the added wing tanks, of one of the longest ranged single engine fighters of the war.
Slippery Pete is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 03:36 PM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.