X52 pro slider 'jumpy' - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-16-2011, 04:06 PM   #1
Pigmachine
Member
 
Pigmachine's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 356
Reputation power: 8
Pigmachine will become famous soon enoughPigmachine will become famous soon enoughPigmachine will become famous soon enough
Default X52 pro slider 'jumpy'

I use it for zoom, and the slider is extremely jumpy. I added a little 'curvature' to the axis, but is still jumps an annoying amount. how do the rest of you solve this problem? (or is my stick just old and worn out?)
__________________
CPU i7-6700K 4,3Ghz, RAM Corsair Vengeance LPX 2666M 2x16GB, GPU Gigabyte Gaming G1 GTX 1080, Monitor Benq 24" 1920x1080 @ 144Hz, MB ASUS Z170-A, OS Win 10 Pro (Creators ED), HOTAS X52 Pro, VR Oculus Rift Cv1
Pigmachine is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2011, 05:43 PM   #2
cichlidfan+
Posting Rights Suspended
 
cichlidfan's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Woodbridge,VA,USA
Posts: 19,007
Reputation power: 0
cichlidfan is a splendid one to beholdcichlidfan is a splendid one to beholdcichlidfan is a splendid one to beholdcichlidfan is a splendid one to beholdcichlidfan is a splendid one to beholdcichlidfan is a splendid one to beholdcichlidfan is a splendid one to beholdcichlidfan is a splendid one to beholdcichlidfan is a splendid one to beholdcichlidfan is a splendid one to beholdcichlidfan is a splendid one to behold
Default not age

Quote:
Originally Posted by Pigmachine View Post
I use it for zoom, and the slider is extremely jumpy. I added a little 'curvature' to the axis, but is still jumps an annoying amount. how do the rest of you solve this problem? (or is my stick just old and worn out?)
It is not age...mine is brand new and I saw the same problem the first time the driver loaded and I was in the control panel test page. I have heard it mentioned by others too.
cichlidfan is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2011, 05:44 PM   #3
macd1102
Junior Member
 
macd1102's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Yorktown, Va
Posts: 60
Reputation power: 8
macd1102 is on a distinguished road
Default

its not because your stick is old, i have the same problem with my x52pro and its fairly new, i do not know how to fix it i stopped using it
__________________

Intel I5 4670k processor overclocked to 4.0, Asrock Z87 Extreme 4 Mobo, 16 GB G Skill Ripjaw DDR3 2133 ram, Nvidia Geforce 1080/ LG 4K Monitor, Thrustmaster Warthog/MFG Crosswinds rudders/TIR 5, Windows 10 64 bit
macd1102 is offline   Reply With Quote
Old 04-17-2011, 01:57 AM   #4
BTTW-DratsaB
Member
 
BTTW-DratsaB's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 766
Reputation power: 29
BTTW-DratsaB is a glorious beacon of lightBTTW-DratsaB is a glorious beacon of lightBTTW-DratsaB is a glorious beacon of lightBTTW-DratsaB is a glorious beacon of lightBTTW-DratsaB is a glorious beacon of lightBTTW-DratsaB is a glorious beacon of lightBTTW-DratsaB is a glorious beacon of lightBTTW-DratsaB is a glorious beacon of lightBTTW-DratsaB is a glorious beacon of lightBTTW-DratsaB is a glorious beacon of lightBTTW-DratsaB is a glorious beacon of light
Default

I'm not technical, but I think its a voltage problem or something related to the power running through the device. For example; when you press the clutch button and the LEDs flash, it really causes this jumpy slider axis to worsen by quite a bit. You could try turning off all LEDs to see if that helps. I personally gave up trying to use the slider for zoom.

You could also set the slider up in a 3 "band" configuration (using the profile software rather than assigning it as an axis in game); where first section is Zoom out, Centred is no command and the last section is Zoom in.

Pretty pathetic of Saitek to not have fixed this problem with the Pro release.
__________________
Specs: GA-Z87X-UD3H, i7-4770k, 16GB, GTX670, XFI Xtreme Music, 800watt Corsair PSU, X52, Track IR4, Win7x64.

Sim Settings: Textures: Med | Scenes: Medium |Water: Low | Visibility Range: Medium | Heat Blur: On | Shadows: High | Res: 1680x1050 | Aspect: 16:10 | Monitors: 1 Screen |MSAA: x2 | Tree Visibility: 9000 | Vsync: On | HDR: Cold | TSAA: Off | Mirrors: Off | Civ Traffic: Low | Res Of Cockpit Disp: 256 | Clutter: 200m | Fullscreen: On

Last edited by BTTW-DratsaB; 04-17-2011 at 02:00 AM.
BTTW-DratsaB is offline   Reply With Quote
Old 04-17-2011, 12:14 PM   #5
Tone71
Member
 
Tone71's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Southampton, UK
Posts: 646
Reputation power: 12
Tone71 is a jewel in the roughTone71 is a jewel in the roughTone71 is a jewel in the roughTone71 is a jewel in the roughTone71 is a jewel in the roughTone71 is a jewel in the roughTone71 is a jewel in the roughTone71 is a jewel in the rough
Default

Quote:
Originally Posted by Pigmachine View Post
I use it for zoom, and the slider is extremely jumpy. I added a little 'curvature' to the axis, but is still jumps an annoying amount. how do the rest of you solve this problem? (or is my stick just old and worn out?)
As others have said, your stick is not worn out; mine is brand new and does this too. I ended up setting up bands with the top end as zoom in, and lower as zoom out (large band in the middle with no command and a separate button as reset zoom).
__________________

Windows 10 Home, Intel Core i5-2500K @ 4.3Ghz, Gigabyte GTX 1070 G1 Gaming (8GB VRAM) on 34" LG curved monitor @ 3440x1440, 8GB RAM, TrackIR 3 (with Vector Expansion), Saitek X52 Pro, Saitek Combat Pedals, Thrustmaster Cougar MFDs.
Tone71 is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2017, 01:03 AM   #6
Soundwave197
Junior Member
 
Join Date: Jan 2017
Location: Germany
Posts: 37
Reputation power: 1
Soundwave197 is on a distinguished road
Default

I have the same problem with my TM Warthog. If the Slider is in betwen full forward the middle or full aft the zoom jumps randomly back and furth. It has to be DCS because the slider is rock solid in TARGET Device Analyzer.
__________________
PC: i7 6700K - GTX980ti - ASUS Z170P D3 - 32GB DDR3 - Sasmung 850Evo - WD 4TB 7200rpm
Displays: BenQ RL2455HM - Acer Pred. XB241H - BenQ RL2455HM
Some really useless stuff: TM Warthog stick on Glad MK.II Pro, TM Cougar MFD, Saitek Rudder, TIR5
Soundwave197 is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2017, 02:13 AM   #7
Devrim
Veteran
 
Devrim's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Turkey
Posts: 3,814
Reputation power: 34
Devrim is a name known to allDevrim is a name known to allDevrim is a name known to allDevrim is a name known to allDevrim is a name known to allDevrim is a name known to allDevrim is a name known to allDevrim is a name known to allDevrim is a name known to allDevrim is a name known to allDevrim is a name known to all
Lightbulb

I think it's related the quality of the slider. "Jumpy" attitude is always there, in X55's or 65's rotaries etc...

Anyway; When I had X52Pro, I used this config for slider against the jumpy issue. It worked.

* I saved this SS many times ago. Credits to its owner.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	X55sliderzoom.jpg
Views:	52
Size:	35.0 KB
ID:	170103  
__________________
Intel Core i7-2600 @3.4GHz | Corsair Veng. 16GB @1600MHz. | MSI nVidia GTX970 4GB | Samsung 850EVO 256GB SSD (Win7HPx64)
Samsung 27" LS27D590P & Samsung 20" SyncMaster206BW | Saitek X-55 Rhino & Rudder | Trustmaster MFD Cougars | Logitech G13 & G230 & G510 & C270 | OpenTrack User

MY MODS | MY CONTROLLER PROFILE
Devrim is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2017, 10:45 AM   #8
Axelerator
Member
 
Axelerator's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Location: Montpellier, France
Posts: 774
Reputation power: 6
Axelerator is a jewel in the roughAxelerator is a jewel in the roughAxelerator is a jewel in the roughAxelerator is a jewel in the roughAxelerator is a jewel in the roughAxelerator is a jewel in the rough
Default

Quote:
Originally Posted by Pigmachine View Post
I use it for zoom, and the slider is extremely jumpy. I added a little 'curvature' to the axis, but is still jumps an annoying amount. how do the rest of you solve this problem? (or is my stick just old and worn out?)
I had exactly the same problem with an X52 pro I used to own so you're not the only one out there. Saitek stuff is just complete garbage. Even the throttle axis itself was jumpy. I threw it away and bought a warthog and the problem was solved.
Axelerator is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2017, 11:42 AM   #9
Coxy_99
Senior Member
 
Coxy_99's Avatar
 
Join Date: Mar 2015
Location: UK
Posts: 2,524
Reputation power: 29
Coxy_99 is a name known to allCoxy_99 is a name known to allCoxy_99 is a name known to allCoxy_99 is a name known to allCoxy_99 is a name known to allCoxy_99 is a name known to allCoxy_99 is a name known to allCoxy_99 is a name known to allCoxy_99 is a name known to allCoxy_99 is a name known to allCoxy_99 is a name known to all
Default

Its common mine was the same, It would actually hurt my eyes after awhile
__________________
My rig psu corsair 850W, ASUS maximus hero iiiv, corsair H100i, I7 -6700K @4.0, corsair Ddominator ddr4 32GB ram, Evga GTX 1080 founders edition, Hyper kingston ssd drive.

Follow me on twitch and youtube also: https://www.twitch.tv/coxy_99/profile https://www.youtube.com/channel/UCLi...qEF8-UGWhwXD5A

Coxy_99 is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2018, 12:43 AM   #10
Chacina
Junior Member
 
Join Date: May 2016
Location: Rio de Janeiro
Posts: 36
Reputation power: 2
Chacina is on a distinguished road
Default

Another topic about zoom + track ir + A10c , I had exactly the same problem with an X52 pro.
I do not know why the developers of the A10-C have blocked the scroll mouse to zoom, funny that the scroll mouse + the track ir in the cabin of the Sukhoi Su-25T the zoom works in the normal standard.(zoom in scroll mouse)
-I think that since to click on the panel we have to touch the mouse, it would be normal to zoom in the scroll
__________________
System:
Asus Rog-Maximus-VIII-Formula/ Intel i5-6600k@3.5Ghz Skylake/ Water Cooler Corsair Hydro H45/ HyperX FURY 16GB Black Series/ Gigabyte GeForce GTX 1070 8Gb Gddr5 256Bits/ 2x SSD WD Green 2.5´ 240GB - WDS240G1G0A (Raid 0)/ HD WD 1TB 7200RPM 64MB/ Headset Sound Blaster Evo Wireless/ OCZ Fatal1ty 750 W/ Case Corsair/ LG 29" Class 21:9 UltraWide® Full HD IPS LED/ Track Ir5 w/Clip Pro/ Saitek X52 pro/ Windows 10 Pro - x64Br
Chacina is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
X52 slider StrongHarm Input Controller 11 12-28-2015 01:50 PM
Jumpy TGP cordinates kbullet A-10C Avionics and Weapons 1 03-18-2011 09:12 PM
TM:WH - slider thing, what use? brewber19 Input and Output 11 11-22-2010 09:31 PM
X52 slider Doug97 PC Hardware and Related Software 3 05-05-2007 09:09 PM
Jumpy cursors.. Dark_Sceptre Lock On: Flaming Cliffs 1 & 2 0 03-05-2005 03:17 PM

All times are GMT. The time now is 02:35 PM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.