[A-4E Community Mod] Livery Template Questions - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-19-2018, 03:37 PM   #1
Gandalf_56
Junior Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Argentina
Posts: 75
Default [A-4E Community Mod] Livery Template Questions

Could we have available the skin template for the A4E?
As I have said before we have some artists eager to work on the paint schemes of our beloved A4!!.

Thanks again to A4E community for this amazing mod!!!

Last edited by Gandalf_56; 11-19-2018 at 03:39 PM.
Gandalf_56 is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2018, 07:40 PM   #2
BoNidle
Member
 
BoNidle's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Staffordshire, UK
Posts: 199
Default

Seconded.
BoNidle is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2018, 12:03 PM   #3
Vfa-81 Fix
Junior Member
 
Vfa-81 Fix's Avatar
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 53
Default

Template available here:

https://drive.google.com/file/d/1wjL...dhWdbWNW0/view

__________________

Last edited by Vfa-81 Fix; 11-20-2018 at 01:34 PM.
Vfa-81 Fix is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2018, 06:38 PM   #4
Bananimal
Member
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 246
Default

I'm having a heck of a time trying to figure out where all the files are that need to be created locally for the skins so I can properly view the model in ModelViewer. They packed them away in zip files spread across multiple zip files. Uggghhh! The skins loads properly in the sim, but not ModelViewer.

Apparently, the roughmets are loaded somehow, but the description.lua file in the livery folder I'm using as a template mentions nothing of them. The skin I am working on isn't loading the roughmets and I have no idea where they are located.

Here's my description.lua. Looks right, but references to the roughmet are not there. Works for default skins though. I don't get it.

livery = {
{"Bottom", 0, "VFA-204_401-bot", false};
{"Top", 0, "VFA-204_401-top", false};

-- flaps, used on most liveries
{"flaps_001", 0, "empty", true};
{"flaps_010", 0, "empty", true};
{"flaps_100", 0, "empty", true};

-- three digit, smaller nose numbers, used on most liveries
{"nose_001", 0, "empty", true};
{"nose_010", 0, "empty", true};
{"nose_100", 0, "empty", true};

-- two digit top-of-tail, used on most USMC liveries
{"tail_aggressor_001", 0, "empty", true};
{"tail_aggressor_010", 0, "empty", true};

-- three digit top-of-rudder, used on most USN liveries
{"rudder_001", 0, "empty", true};
{"rudder_010", 0, "empty", true};
{"rudder_100", 0, "empty", true};

-- wing bort used on most USN liveries
{"wing_001", 0, "empty", true};
{"wing_010", 0, "empty", true};
{"wing_100", 0, "empty", true};

-- 2-digit large nose numbers, used on USN/USMC aggressors
{"nose_aggressor_001", 0, "empty", true};
{"nose_aggressor_010", 0, "empty", true};

-- 3-digit large tail numbers, used on some USN/USMC aggressors
{"tail_001", 0, "empty", true};
{"tail_010", 0, "empty", true};
{"tail_100", 0, "empty", true};

-- custom fuel tanks: 150 gallon
{"fuel_150_a4e", 0, "VFA-204_401", false};

-- custom fuel tank: 300 gallon left/right
{"fuel_300lr_a4e", 0, "VFA-204_401", false};

-- custom fuel tank: 300 gallon center
{"fuel_300c_a4e", 0, "VFA-204_401", false};

}

name = "VFA-204 River Rattlers 401 (c.1976)"
--name_xx = ""
--[[ assign the countries ]]
countries = {"USA"}


And here's what I'm getting. The base skins top and bottom load. No roughmets though.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	norough.jpg
Views:	68
Size:	75.4 KB
ID:	198268  

Last edited by Bananimal; 11-20-2018 at 08:15 PM.
Bananimal is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2018, 08:49 PM   #5
Bananimal
Member
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 246
Default

Here's what I have at the bottom of my ModelViewer autoexec.lua file. Not sure why the other textures aren't loading. As mentioned, the skin loads properly in the sim, but for whatever reason, while building the skin in the Bazar/Liveries folder, the call out to the other textures is failing. I copied the A-4E-C Textures folder to the Bazar/Liveries folder to no avail. I sure wish ED would fix this ModelViewer so we can point it to the files we want to load into it instead of guessing what we have to move into the Bazar Liveries folder. It's messy as all get out. An entire day wasted on trying to figure this out. I could have been done the repaints at this point. Seriously.

LoadModel("Bazar/Liveries/0 A-4E-C/Shapes/A-4E-C.edm")
--LoadModel("Bazar/Liveries/0 A-4E-C//Shapes/DFT_150gal_a4e.edm")
--LoadModel("Bazar/Liveries/0 A-4E-C//Shapes/DFT_300gal_a4e_C.edm")
--LoadModel("Bazar/Liveries/0 A-4E-C//Shapes/DFT_300gal_a4e_LR.edm")
--LoadModel("Bazar/Liveries/0 A-4E-C//Shapes/DFT_400gal_a4e.edm")
LoadLivery("0 A-4E-C","VFA-204 River Rattlers 401 (c.1976)")

Last edited by Bananimal; 11-20-2018 at 10:05 PM.
Bananimal is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2018, 11:30 PM   #6
Bananimal
Member
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 246
Default

Found the issue.. ModelViewer cannot read files in the Saved Games folder. I had to copy the mod into the mods directory in my DCS install. Back to painting VA-204. :-)
Bananimal is offline   Reply With Quote
Old 11-21-2018, 12:17 AM   #7
Baco
Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 185
Default

Yeap the Model Viewer only reads liveries in the main DCS Folder.

Now regarding decals, if Y place an "empty" in every Number, I should get no numbers right?

And would you share your custom Tanks Template?
Baco is offline   Reply With Quote
Old 11-21-2018, 12:55 AM   #8
SkateZilla
Moderator/ED Testers Team
 
SkateZilla's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Virginia Beach
Posts: 18,196
Default

Quote:
Originally Posted by Bananimal View Post
Found the issue.. ModelViewer cannot read files in the Saved Games folder. I had to copy the mod into the mods directory in my DCS install. Back to painting VA-204. :-)
Open /DCS World/Config/ModelViewer/Autoexec.lua

Scroll all the way to the Bottom:

Add:
Code:
mount_vfs_liveries_path ("<full_path_to_User_Liveries_folder>")
This will allow you to load liveries from saved games folder.

then you have to mount the textures, as the livery description.lua only tells the sim where specific files are and not all of them needed.

so:
Code:
mount_vfs_texture_path  ("H:/Eagle Dynamics/DCS.Aircraft/A-4E-C/Textures/")
mount_vfs_texture_path  ("<path_to>/A-4E-C/Textures/")
And then lines for each zipped folder as well.
__________________
Windows 7 Ult. 64, HAF922, FX8350 @ 5.31GHz H100 Cooled, 16GB DDR3-2133 GSkill,
2x R7970 Lightnings Crossfired @ 1.1/6.0GHz, Creative XFi Plat. Fatal1ty Champion,
3x ASUS VS248HP + Hanns·G HZ201HPB + Acer AL2002 (5760x1080+1600x900+1680x1050)
TM Warthog HOTAS, TM MFDs, CH Fighterstick, Pro Throttle, CH Pro Pedals, TrackIR4 Pro

Last edited by SkateZilla; 11-21-2018 at 12:59 AM.
SkateZilla is offline   Reply With Quote
Old 11-21-2018, 01:24 AM   #9
Bananimal
Member
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 246
Default

Thanks Skate.
Bananimal is offline   Reply With Quote
Old 11-21-2018, 10:23 PM   #10
Bananimal
Member
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 246
Default

Challenge of the day. I don't know that this can be resolved. In the end, this skin and all work put into it for the last three days may have to be scrapped.

Severe UV mapping issues on the A-4E hump. Here's what the snake looks like on the PSD followed by what happens to the texture when it is mapped onto the model in ModelViewer.

UPDATE: It took me a total of 26 hours fiddling with this one decal to straighten it out. It's not perfect, but it is acceptable at this point. If you are planning on doing a skin with a decal on the hump, be advised, you'll have your work cut out for you trying to straighten it.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	challenge2.jpg
Views:	75
Size:	36.9 KB
ID:	198430   Click image for larger version

Name:	challenge.jpg
Views:	75
Size:	82.2 KB
ID:	198431   Click image for larger version

Name:	VA204bicent-3.jpg
Views:	78
Size:	134.9 KB
ID:	198435  


Last edited by Bananimal; 11-25-2018 at 08:59 AM.
Bananimal is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 03:27 AM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.