Mission Editor - Hot Tips - Page 19 - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-13-2018, 12:00 AM   #181
Habu_69
Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: USA VA
Posts: 656
Default

Only way to simulate this in ME is using zones, I believe; however, DCS scripting engine extension MOOSE has dedicated methods for such activities.
Habu_69 is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2018, 03:52 PM   #182
fargo007
Member
 
Join Date: Jul 2017
Posts: 529
Default

@Habu - Those are the DETECTION classes. ;-)

How to keep mission in daylight hours, or night hours if desired:

Use a reload mission trigger that works off the mission start time.

So if your mission starts at 0630 and it gets dark at 1830 that day, you have 12 hours (43200 seconds).

At 43000 (or desired time) fire a trigger that warns everyone of mission restart. Then at 43200, you simply use a load mission trigger.

The key here is to build the interval from your mission start time which is constant, not the actual time of day which varies based on when you start the mission.
__________________



You dig rotorcraft? Training, Quals, Missions, & FUN. Ask me about joining the Black Sharks!
fargo007 is offline   Reply With Quote
Old 12-29-2018, 08:19 AM   #183
jjoohhnnyy13
Junior Member
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 4
Default

How create JTAC mission with AI aicraft?

So I have Humwe (playable) I'm targeting with laser the target and I want the plane to throw bombs / missiles on my target. What mus i set at airplane (not playable, will AI)?
jjoohhnnyy13 is offline   Reply With Quote
Old 12-29-2018, 12:42 PM   #184
jjoohhnnyy13
Junior Member
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 4
Default

Quote:
Originally Posted by jjoohhnnyy13 View Post
How create JTAC mission with AI aicraft?

So I have Humwe (playable) I'm targeting with laser the target and I want the plane to throw bombs / missiles on my target. What mus i set at airplane (not playable, will AI)?
and why does the Russian technique have no "FAC" options for JTAC? And why any vehicle have not radio setting for JTAC?
jjoohhnnyy13 is offline   Reply With Quote
Old 12-29-2018, 12:51 PM   #185
Habu_69
Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: USA VA
Posts: 656
Default

Quote:
Originally Posted by jjoohhnnyy13 View Post
How create JTAC mission with AI aicraft?

So I have Humwe (playable) I'm targeting with laser the target and I want the plane to throw bombs / missiles on my target. What mus i set at airplane (not playable, will AI)?

I do not believe AI aircraft know how to use LGBs currently. Best method is Advanced Waypoint Options bomb a point on the ground set at least 15 miles from the target so AI have space to maneuver.
Habu_69 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mission Editor - Tips, Resources & helpful stuff... uhoh7 Missions and Campaigns 3 04-07-2010 04:25 AM
What is your fps in the A-10A mission "Fire range" when things goes hot? Kaptein_Damli Lock On: Flaming Cliffs 1 & 2 2 04-01-2010 07:53 PM
Need help with mission editor Sytse Missions and Campaigns 19 05-21-2008 02:32 PM
HELP MISSION EDITOR PLEASE frits shitslinger Lock On: Flaming Cliffs 1 & 2 3 05-31-2006 11:18 PM

All times are GMT. The time now is 11:45 PM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.