Server question..: can i run dcs on two computers with same login ? - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-16-2018, 06:31 AM   #1
delevero
Member
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 142
Default Server question..: can i run dcs on two computers with same login ?

Hello

I want to make a "dedicated server" but since there are no stand alone server then i like to ask..

I play on dcs stand alone version where all of my planes/helis/maps are linked to my account.

I have 2 computer
1). my desktop computer ( gaming computer )
2). my laptop that i want to use as a server. ( with graphics turned off for better performance for the server.

I own all of the maps by the way.

I like to ask, if i play dcs with my desktop computer and loging to my account ready to play. Will i then be able to use the same account on my laptop computer and use my DLC map on two different computers at the same time while both computers are logged in to the same account and playing ?

will i have problems with my keys for my maps, if i activate them on two different computers at the same time ?




I ask since I dont want to download everything just to find out I cannot "play" on two computers at the same time, with one account or worse have problems with the key's.
my goal is to host a server so me and +6 other people can play together on example the DLC map persian, without me having to buy the map again for the server.
delevero is offline   Reply With Quote
Old 06-16-2018, 06:53 AM   #2
BIGNEWY
Senior
 
BIGNEWY's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Hereford, UK
Posts: 14,762
Default

Hi

you can only use one account at a time.

you would need another account for the server.
__________________
Currently on a break, please contact NineLine for assistance. Thanks
BIGNEWY is offline   Reply With Quote
Old 06-16-2018, 11:11 PM   #3
BlacleyCole
Senior Member
 
BlacleyCole's Avatar
 
Join Date: Dec 2017
Location: New Mexico
Posts: 1,456
Default

Here’s what I did in a similar situation I created a new account with the name blackeys server then bought all the maps the other mods are not required to add them to a mission you just need the maps on the server. You will get a notice that xxx is required when you run or fly the mission on the server but it works and xxx acts as an ai object so put some way points in.so you can see it move.
__________________
BlackeyCole 20years usaf
XP-11. Dcs 2.5OB
Acer predator laptop/ i7 7720, 2.4ghz, 32 gb ddr4 ram, 500gb ssd,1tb hdd,nvidia 1080 8gb vram


New FlightSim Blog at https://blackeysblog.wordpress.com. Go visit it and leave me feedback and or comments so I can make it better
BlacleyCole is offline   Reply With Quote
Old 06-19-2018, 06:54 AM   #4
TonyG
Member
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 160
Default

Quote:
Originally Posted by BIGNEWY View Post
Hi

you can only use one account at a time.

you would need another account for the server.
Is there any hope in the future for a server only map license? The ability to utilize more maps and have more MP sessions would be greatly expanded with this option.
TonyG is offline   Reply With Quote
Old 06-19-2018, 07:39 AM   #5
Johnny_Rico
Senior Member
 
Johnny_Rico's Avatar
 
Join Date: Jul 2017
Posts: 1,341
Default

Quote:
Originally Posted by TonyG View Post
Is there any hope in the future for a server only map license? The ability to utilize more maps and have more MP sessions would be greatly expanded with this option.

This was asked directly to Wags and Ninline, sadly they refused to even answer
__________________
METAR weather for DCS World missions

Guide to help out new DCS MOOSE Users -> HERE
Havoc Company Dedicated server info Connect IP: 94.23.215.203
SRS enabled - freqs - Main = 243, A2A = 244, A2G = 245
Please contact me HERE if you have any server feedback or METAR issues/requests
Johnny_Rico is offline   Reply With Quote
Old 06-19-2018, 10:24 PM   #6
TonyG
Member
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 160
Default

I know....the silence seems to be deafening on this one. Server only licenses would assist with sales, as more people would design missions to go on dedicated servers, which is the only place they would be used. The $60usd for an additional license for a server only is unnecessary.
TonyG is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 06:30 PM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.