Issue with the Brake Axis - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-03-2016, 05:25 PM   #1
TAnker737
Member
 
TAnker737's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: New Jersey
Posts: 101
Reputation power: 5
TAnker737 is on a distinguished road
Default Issue with the Brake Axis

I've been having an issue with the brakes on the MI-8. I've attached a video since it is a bit hard to explain. This is the only module I am having this problem with also.

When I put the brakes all the way back the brakes keep jumping up. So for example when I am taxing to the runway and try to brake just a tiny bit it will jump up instead and then go back to normal. It will keep doing this. As you can see in the video I tried to change some settings on the axis and even put a bigger deadzone but it just made it worse.

I'm currently using Slaw Device 109 rudders which has a high resolution sensor. Could that be the reason possibly? I'm not really sure and was wondering if anyone else had similar problems.

__________________

Intel i7 3930K @ 4.7Ghz | 980ti | 32gb Ram | Windows 10 64 bit | 840 Pro SSD
Thrustmaster Warthog | Slaw Device RX Viper | Acer Predator X34
____80mm_Extender____________________________3440x1440@100hz____________
TAnker737 is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2016, 06:10 PM   #2
Martillo1
Member
 
Martillo1's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Madrid (Spain)
Posts: 328
Reputation power: 12
Martillo1 has a spectacular aura aboutMartillo1 has a spectacular aura aboutMartillo1 has a spectacular aura about
Default

It spikes, yes. However I kind of remember it happening in the Shark too.
__________________
Vista, Suerte y al Toro!
Martillo1 is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2016, 07:11 AM   #3
Weta43
ED Testers Team
 
Weta43's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Aro Valley Wellington New Zealand
Posts: 5,652
Reputation power: 71
Weta43 is a splendid one to beholdWeta43 is a splendid one to beholdWeta43 is a splendid one to beholdWeta43 is a splendid one to beholdWeta43 is a splendid one to beholdWeta43 is a splendid one to beholdWeta43 is a splendid one to beholdWeta43 is a splendid one to beholdWeta43 is a splendid one to beholdWeta43 is a splendid one to beholdWeta43 is a splendid one to behold
Default

See if you have something else mapped to the brakes at the same time...
__________________
Cheers.
Weta43 is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2016, 10:28 PM   #4
TAnker737
Member
 
TAnker737's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: New Jersey
Posts: 101
Reputation power: 5
TAnker737 is on a distinguished road
Default

Thanks for the reply, I tried deleting the input profile and the problem still continues.

Right after I posted about this issue I realized that I didn't check if other axis from my other devices would work, they don't.
I used the slider axis from my warthog throttle and the Y axis on my joystick, same thing.
All my other modules don't have this.

May be a small issue but would like to get it resolved.
If anyone has a suggestion it will be appreciated.
Thanks
__________________

Intel i7 3930K @ 4.7Ghz | 980ti | 32gb Ram | Windows 10 64 bit | 840 Pro SSD
Thrustmaster Warthog | Slaw Device RX Viper | Acer Predator X34
____80mm_Extender____________________________3440x1440@100hz____________
TAnker737 is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2016, 10:36 AM   #5
Martillo1
Member
 
Martillo1's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Madrid (Spain)
Posts: 328
Reputation power: 12
Martillo1 has a spectacular aura aboutMartillo1 has a spectacular aura aboutMartillo1 has a spectacular aura about
Default

Quote:
Originally Posted by Martillo1 View Post
It spikes, yes. However I kind of remember it happening in the Shark too.
I have checked and the Shark's one does not spikes anymore.
__________________
Vista, Suerte y al Toro!
Martillo1 is offline   Reply With Quote
Old 12-19-2016, 10:53 PM   #6
TAnker737
Member
 
TAnker737's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: New Jersey
Posts: 101
Reputation power: 5
TAnker737 is on a distinguished road
Default

Still having the same problem, Every device does the same spiking.
__________________

Intel i7 3930K @ 4.7Ghz | 980ti | 32gb Ram | Windows 10 64 bit | 840 Pro SSD
Thrustmaster Warthog | Slaw Device RX Viper | Acer Predator X34
____80mm_Extender____________________________3440x1440@100hz____________
TAnker737 is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2016, 08:00 AM   #7
Looney
Member
 
Looney's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 682
Reputation power: 9
Looney has a spectacular aura aboutLooney has a spectacular aura aboutLooney has a spectacular aura aboutLooney has a spectacular aura about
Default

Have you checked the Axis Tune function to see if you have something inverted or some other option set there that would interfere with the brake axis?
__________________
Looney is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2017, 06:57 PM   #8
TAnker737
Member
 
TAnker737's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: New Jersey
Posts: 101
Reputation power: 5
TAnker737 is on a distinguished road
Default

Sorry for the late replay.
Yes every combination in the settings same results.
I tried all my other controllers and it only spikes when I set a axis to the brakes.
I just reformatted my pc and its the same issue.
__________________

Intel i7 3930K @ 4.7Ghz | 980ti | 32gb Ram | Windows 10 64 bit | 840 Pro SSD
Thrustmaster Warthog | Slaw Device RX Viper | Acer Predator X34
____80mm_Extender____________________________3440x1440@100hz____________
TAnker737 is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2017, 03:17 PM   #9
TAnker737
Member
 
TAnker737's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: New Jersey
Posts: 101
Reputation power: 5
TAnker737 is on a distinguished road
Default

So I found a solution to the problem. I had to go into the LUA file for the controller and set the deadzone to -0.01.

If anyone knows the reason why?

__________________

Intel i7 3930K @ 4.7Ghz | 980ti | 32gb Ram | Windows 10 64 bit | 840 Pro SSD
Thrustmaster Warthog | Slaw Device RX Viper | Acer Predator X34
____80mm_Extender____________________________3440x1440@100hz____________
TAnker737 is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2017, 03:48 PM   #10
msalama
Senior Member
 
msalama's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 2,587
Reputation power: 30
msalama is a glorious beacon of lightmsalama is a glorious beacon of lightmsalama is a glorious beacon of lightmsalama is a glorious beacon of lightmsalama is a glorious beacon of lightmsalama is a glorious beacon of lightmsalama is a glorious beacon of lightmsalama is a glorious beacon of lightmsalama is a glorious beacon of lightmsalama is a glorious beacon of lightmsalama is a glorious beacon of light
Default

Quote:
If anyone knows the reason why?
No idea. But that's a weird one, since a deadzone of -0.01 would mean an overlap around the center point, wouldn't it?
__________________
...aaaand yes, the Huey is still getting some luuurve http://www.belsimtek.com/upload/docs/development-tasks.pdf
msalama is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 04:40 AM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.