1st Sound change question - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-10-2018, 05:18 AM   #1
Backdraft
Junior Member
 
Backdraft's Avatar
 
Join Date: Mar 2018
Location: San Diego,Ca
Posts: 97
Default 1st Sound change question

Hello All i have been looking around for 3 days reading posts and the sticky's and watching youtube videos and still cant find the answer/guidance/what to do.. I made a sound change for the APU start. I found the sound that is real figured out how to make a wav. and then took out the original one in the Sound folder and put mine in. But and then started game and the old sound played. So 1st question is i took old wav out so how is it still playing. and 2 what am i missing to do. Please help.. Ive restarted the game then the PC and still the same. Thanks in advance and look forward to your guidance

Euge
Backdraft is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2018, 09:51 AM   #2
Magic Zach
Member
 
Magic Zach's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
Location: Alaska
Posts: 912
Default

Delete the current sound and run a repair. From there, I'd study the structure of existing sound mods, and compare/contrast with the default.

I don't know why your new (and improved?) sound failed to play, but before doing any modding (or any fooling around) to DCS, I would download and install OVGME, and run all my goof-offs, edits, and mods through that, so if I seriously screw something up, I can simply disable my change, leaving DCS unharmed (9.9/10 of the time).
__________________

Last edited by Magic Zach; 03-10-2018 at 09:55 AM.
Magic Zach is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2018, 02:17 PM   #3
Hawkeye60
Senior Member
 
Join Date: Feb 2016
Location: USA Ma.
Posts: 1,393
Default

Try the .ogg format.

Worth a shot.

Some sounds use this format.
Menu music as well.
__________________
"Yeah, and though I work in the valley of Death, I will fear no Evil. For where there is one, there is always three. I preparest my aircraft to receive the Iron that will be delivered in the presence of my enemies. Thy ALCM and JDAM they comfort me. Power was given unto the aircrew to make peace upon the world by way of the sword. And when the call went out, Behold the "Sword of Stealth". And his name was Death. And Hell followed him. For the day of wrath has come and no mercy shall be given."
Hawkeye60 is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2018, 07:12 PM   #4
Art-J+
Posting Rights Suspended
 
Join Date: Jun 2014
Location: Warsaw, Poland
Posts: 3,617
Default

Many modules are using common samples between themselves (which makes sound modding damn annoying if you ask me). For example MiG-21 uses some engine samples from Su-25 and cannon sample from Gazelle.

The sample you found is most likely not used by this particular module, even if it seems to be the same. Locating the right one, though... I dunno how to do that!
__________________
i5 4670K @ 4.4, single GTX1070, 16 gigs of RAM, TH Warthog, MFG Crosswind, Win7 x64.
Art-J is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2018, 08:03 PM   #5
Backdraft
Junior Member
 
Backdraft's Avatar
 
Join Date: Mar 2018
Location: San Diego,Ca
Posts: 97
Default

yeah the APU start on AV-8B is from and F-15, I know I was a F-15 Crew Chief LOL.. So I basically have to take it out.? and that SDEF thing?? if so how would I get my wav to play in cockpit??
Backdraft is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2018, 09:12 PM   #6
Hawkeye60
Senior Member
 
Join Date: Feb 2016
Location: USA Ma.
Posts: 1,393
Default

So the next logical question is,

Does the sim read and use a sound folder in a mod before the main sim files?

In other words,
If you create sound folders that match the main sim, place them in a mod and install them as part of a aircraft mod, will they work?
They would exist in the saved games folder.
As I understood it, at least before the merge, that this was the sim behavior.
If the files were not found, then the main folder was used.

Correct me if I am wrong.
__________________
"Yeah, and though I work in the valley of Death, I will fear no Evil. For where there is one, there is always three. I preparest my aircraft to receive the Iron that will be delivered in the presence of my enemies. Thy ALCM and JDAM they comfort me. Power was given unto the aircrew to make peace upon the world by way of the sword. And when the call went out, Behold the "Sword of Stealth". And his name was Death. And Hell followed him. For the day of wrath has come and no mercy shall be given."
Hawkeye60 is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2018, 04:47 AM   #7
Backdraft
Junior Member
 
Backdraft's Avatar
 
Join Date: Mar 2018
Location: San Diego,Ca
Posts: 97
Default

Shoot Hawkeye your gues is as good mine, but that would kinda make sense if I took out the WAV for the APU Start and put mine in. but it still played old one. I gues my question is now to all you are the sound guys. what/where would engine sounds be. I found mine in Engines/Sounds then took the wav out. where else would it be?
Backdraft is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 08:00 AM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.