Battery not simulated - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-10-2018, 01:34 PM   #1
Schmirco
Senior Member
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 1,575
Default Battery not simulated

A simple question, isn't the battery simulated?

I am switching on the battery, waiting 10min and nothing happens, no electrical power loss, no movements on voltmeter, nothing.

Not simulated, bug or my fault?
__________________

www.vtasg.de
Schmirco is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2018, 02:15 PM   #2
FSKRipper
Member
 
FSKRipper's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Germany / Greifswald
Posts: 944
Default

Just out of curiosity, what do you expect after 10 minutes (you only power the intruments right?) ?

At least the R22 batteries reach from 20-24Ah so plenty of juice...
__________________
i7 4790K @ 4,8GHz | 1080GTX | 16GB RAM | 256GB & 750 GB Samsung SSD | TIR5 w/ Track Clip | Virpil T-50 Stick + Warthog Throttle with extension | MFG Crosswind pedals | Gametrix 908 Jetseat
FSKRipper is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2018, 03:59 PM   #3
Schmirco
Senior Member
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 1,575
Default

10min was only the last test.
30min of waiting with all Systems on and nothing happens.

I know another comparison with the UH, but the Huey died after a few minutes.

Its only a question.
Maybe just my fault
__________________

www.vtasg.de

Last edited by Schmirco; 08-10-2018 at 04:19 PM.
Schmirco is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2018, 04:47 PM   #4
Spathiphyllum
Member
 
Join Date: Jun 2018
Posts: 261
Default

No, not your fault. I am on battery for 45 minutes and nothing happens. It looks like it's not simulated. Well spotted!
Spathiphyllum is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2018, 04:51 PM   #5
Schmirco
Senior Member
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 1,575
Default

Same here at the moment, 50 minutes and still 26,5 Volt on the clock.
__________________

www.vtasg.de
Schmirco is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2018, 05:20 PM   #6
FSKRipper
Member
 
FSKRipper's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Germany / Greifswald
Posts: 944
Default

Yes, may be a misunderstanding from my side. It's long ago that I touched the UH-1. I only remember that all the power consuming systems of the Gazelle (Nadir, Viviane, RWR...) only come to life when exceeding a given engine rpm. I assumed this is the rpm at which the engine supplies the electrical systems. That given, I expected the battery to only power minor systems. According to the actual power draw a 24Ah battery should be able to supply the instruments for hours (like in your car).


I have to admit I'm lacking the enthusiasm to test this
__________________
i7 4790K @ 4,8GHz | 1080GTX | 16GB RAM | 256GB & 750 GB Samsung SSD | TIR5 w/ Track Clip | Virpil T-50 Stick + Warthog Throttle with extension | MFG Crosswind pedals | Gametrix 908 Jetseat
FSKRipper is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2018, 07:40 AM   #7
Schmirco
Senior Member
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 1,575
Default

Yeah you're right, Viviane, RWR, NADIR... comes alive when engine is runnig, so no effects on Battery/Voltmeter.

But 80 minutes of fully cockpit lightning, fuelpumps, external lights and some more without any movements on the voltmeter?
Start with exact 26,5 volt and ends after 80 minutes with exactly the same value.
__________________

www.vtasg.de
Schmirco is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2018, 10:48 AM   #8
dimitriov
Member
 
dimitriov's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 639
Default

That's something I too wondered on the Kamov as I am not sure that batteries are modeled eithet on it.
dimitriov is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2018, 10:27 PM   #9
epoch
Member
 
epoch's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 309
Default

I'm guessing it is modelled because the module is out of early access (i.e. release quality) and according to the notes on the ED store has "authentic systems modeling".

I guess someone with time on their hands just needs to fire up whatever electrical systems are usable without the engines running and wait for them to die.
epoch is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2018, 10:53 PM   #10
dimitriov
Member
 
dimitriov's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 639
Default

Yes but nope in fact.

Actually on the kamov-50 the elec panel isn't modeled. I guess that the dev didn't think that modeling the rear panel Voltmeter and Ampermeter was so relevant... So well, I waited in accelerated 12 hours with everything on in the helicopter including the abris (which consums a bit more than a pump), external lighting, landing spot etc. Guess what, nothing happened.

I simply wonder, what's the point of this thread ? Do you write a thesis on the gazelle batteries autonomy ? Go kill tanks instead...

Nicolas

Last edited by dimitriov; 08-11-2018 at 10:57 PM.
dimitriov is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 08:37 PM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.