Allied AA that works? - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-08-2018, 05:44 PM   #1
philstyle
Member
 
philstyle's Avatar
 
Join Date: Jan 2017
Location: The Aeotearoan Republic of Niederbayern
Posts: 859
Default Allied AA that works?

Hi all,

I'm unable to get the 40mm Bofors to actually fire at incoming enemy aircraft.
Has anyone had success with these units?

I also noted online today that there was ZERO AA firing at the airfields I was using.. not sure if that was by design or also due to the 40mm being.. essentially.. useless.
philstyle is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2018, 05:51 PM   #2
razo+r
Veteran
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 4,349
Default

My Bofors were always firing so far...

Did you by any chance set a ROE?
__________________

Rig: Maximus VII Ranger, 4790K @ 4.00 Ghz, MSI GTX 980 Ti, 16 GB non-oc RAM, 250 GB SAMSUNG EVO 850 SSD, 2TB HDD, Win 10 64-bit
razo+r is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2018, 07:22 AM   #3
philstyle
Member
 
philstyle's Avatar
 
Join Date: Jan 2017
Location: The Aeotearoan Republic of Niederbayern
Posts: 859
Default

Hi Razo+r,
I've tried with and without setting an ROE.
I have tried with static AA and group AA.


I have a single AI 109 that I am using to test the AA guns. The 109 is set to coalition blue. The guns are set to coalition red.
I fly the 109 over the gund at 200m AND 1000m.


At att all skill levels except "excellent" the guns do not fire a shot
At "excellent" skill level the 109 is 1-shot-killed by the AA.


I'm testing on Caucasus map, in the current "stable" version.


Anyone got any tips for setting up the AA guns so I can at least test a few combinations?
philstyle is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2018, 08:11 AM   #4
Double_D
Senior Member
 
Double_D's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Ramitelli,Italy
Posts: 1,309
Default

Quote:
Originally Posted by philstyle View Post
Hi Razo+r,
I've tried with and without setting an ROE.
I have tried with static AA and group AA.


I have a single AI 109 that I am using to test the AA guns. The 109 is set to coalition blue. The guns are set to coalition red.
I fly the 109 over the gund at 200m AND 1000m.


At att all skill levels except "excellent" the guns do not fire a shot
At "excellent" skill level the 109 is 1-shot-killed by the AA.


I'm testing on Caucasus map, in the current "stable" version.


Anyone got any tips for setting up the AA guns so I can at least test a few combinations?

Do you have Trigger Zones setup?? For when the 109 enter to have the AAA to fire??


Just asking??
__________________
http://forums.eagle.ru/signaturepics/sigpic89949_15.gif
Recruiting for Aerobatic Team/Fighter Group...
Double_D is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2018, 08:22 AM   #5
philstyle
Member
 
philstyle's Avatar
 
Join Date: Jan 2017
Location: The Aeotearoan Republic of Niederbayern
Posts: 859
Default

Quote:
Originally Posted by Double_D View Post
Do you have Trigger Zones setup?? For when the 109 enter to have the AAA to fire??
Just asking??


No I haven't, would that be necessary? (it never used to be necesasay..)
Aren't AI supposed to automatically target threats from an enemy coalition?
philstyle is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2018, 10:05 AM   #6
SUNTSAG
Member
 
SUNTSAG's Avatar
 
Join Date: Mar 2016
Location: UK
Posts: 820
Default

I have the Bofors setup and working in Normandy. They do take time to acquire their target but when they do they open up.

All this is without any triggers and a lone 109 with three Bofors units. See attached very simple mission.

It shouldn't have an impact but I always setup Allied Forces as BLUEFOR in every mission I put together. I also set AI to average every time too. Cheers.
__________________
Callsign: NAKED

Last edited by SUNTSAG; 04-16-2018 at 12:56 PM.
SUNTSAG is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2018, 10:09 AM   #7
philstyle
Member
 
philstyle's Avatar
 
Join Date: Jan 2017
Location: The Aeotearoan Republic of Niederbayern
Posts: 859
Default

Quote:
Originally Posted by SUNTSAG View Post
I have the Bofors setup and working in Normandy. They do take time to acquire their target but when they do they open up.

All this is without any triggers and a lone 109 with three Bofors units. See attached very simple mission.
It shouldn't have an impact but I always setup Allied Forces as BLUEFOR in every mission I put together. I also set AI to average every time too. Cheers.

Thanks SUNTSAG, I will take a look at your miz file when I am in front of DCS next!
philstyle is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2018, 01:24 AM   #8
gavagai
Senior Member
 
gavagai's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Location: Florida, USA
Posts: 2,067
Default

Quote:
Originally Posted by philstyle View Post
No I haven't, would that be necessary? (it never used to be necesasay..)
Aren't AI supposed to automatically target threats from an enemy coalition?
Yeah, trigger zones aren't necessary. The 40mm bofors will fire, but their aim stinks, even when set to a higher skill level. Better to set Bulgaria to Blue and use the German AAA units for airfield defense.
__________________
Ryzen 2700x - AsRock x470 Master SLI/ac - 8gb EVGA 1070 - 32gb Corsair Vengeance LPX ddr4 @3.2ghz - Win 10 - MSFFB2 - CH Pro pedals - TWCS throttle - Trackir 5
gavagai is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2018, 07:30 AM   #9
philstyle
Member
 
philstyle's Avatar
 
Join Date: Jan 2017
Location: The Aeotearoan Republic of Niederbayern
Posts: 859
Default

Quote:
Originally Posted by gavagai View Post
Better to set Bulgaria to Blue and use the German AAA units for airfield defense.




Great, so the same old problem we've had in the past with other titles, where mission makers had to use German AA guns for Allied AA defence, becasue the developer saw fit to NOT provide working allied AA.


I know the german 88mm was FAMOUS, and that we've all heard storeis about how dangerous German flak was, but the allies had plenty of the stuff too, and it was also very dangerous.


Grrr...
philstyle is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2018, 06:54 PM   #10
71st_AH Rob
Member
 
71st_AH Rob's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Canada
Posts: 535
Default

Quote:
Originally Posted by philstyle View Post
Great, so the same old problem we've had in the past with other titles, where mission makers had to use German AA guns for Allied AA defence, becasue the developer saw fit to NOT provide working allied AA.


I know the german 88mm was FAMOUS, and that we've all heard storeis about how dangerous German flak was, but the allies had plenty of the stuff too, and it was also very dangerous.


Grrr...
The 88 doesn't work again since the last update in multiplayer anyway, at least you can see it and the animations work as well as the sound of firing, but there is no muzzle flash or shell burst and you can fly circles around it at any altitude without fear of taking damage.
__________________
Georgian Spring Server: Join the Revolution!
http://georgianspring.enjin.com/

Training for Sabre Pilots
http://1-fighter-otu.enjin.com/

http://www.il2aceshigh.com/
71st_AH Rob is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 07:56 PM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.