Track files: does their accuracy vary by aircraft - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-16-2018, 09:03 AM   #1
Mr_sukebe
Member
 
Mr_sukebe's Avatar
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 952
Default Track files: does their accuracy vary by aircraft

Here’s a question.
I recently tried making a video using track files from a Viggen. It’s proven to be a little challenging as the AI will more than often not fly what you’ve recorded.
Does anyone have a view as to whether some aircraft might produce more accurate track files than others?
If so, I’d there a shortlist of the most accurately tracked aircraft?
__________________
System: i5 2500@3.8Ghz, 24GB DDR3, 1080, SSD, Rift CV1, Jetseat 908, VPC T50/MT50, MFG Crosswinds.
Mr_sukebe is offline   Reply With Quote
Old 08-16-2018, 09:11 AM   #2
Nealius
Senior Member
 
Join Date: Feb 2013
Location: Tokyo
Posts: 2,435
Default

Some aircraft do indeed replay more reliably than others, and there also seems to be a discrepancy across users as well. A plane may replay fine for one person, but the same plane may not replay well for another person. I've never messed with AI for anything other than formation practice, but recently the Viggen player tracks seem to replay fine for me. They used to be horribly broken.
__________________
YouTube Channel: "Clutch"

ASUS Z170 | i5-7600 | GTX1050Ti | 16GB DDR4 | Windows 10
Nealius is offline   Reply With Quote
Old 08-16-2018, 09:18 AM   #3
Mr_sukebe
Member
 
Mr_sukebe's Avatar
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 952
Default

I’ll go experiment with a few aircraft to see, starting with the Viggen and F18. If anyone wishes to chip in their thoughts, much appreciated.
__________________
System: i5 2500@3.8Ghz, 24GB DDR3, 1080, SSD, Rift CV1, Jetseat 908, VPC T50/MT50, MFG Crosswinds.
Mr_sukebe is offline   Reply With Quote
Old 08-16-2018, 10:14 AM   #4
Art-J+
Posting Rights Suspended
 
Join Date: Jun 2014
Location: Warsaw, Poland
Posts: 3,619
Default

Not much to chip in I'm afraid, everyone has his own "short list" which works OK on his computer... and his computer only.

For example I've never had serious playback issues with MiG-21, but there are guys who can't even replay its taxiing and takeoff properly.
__________________
i5 4670K @ 4.4, single GTX1070, 16 gigs of RAM, TH Warthog, MFG Crosswind, Win7 x64.
Art-J is offline   Reply With Quote
Old 08-16-2018, 11:08 AM   #5
Nealius
Senior Member
 
Join Date: Feb 2013
Location: Tokyo
Posts: 2,435
Default

Of the modules I own (and only tested in SP with minimal units/triggers):

Mi-8 -- OK unless I fast-forward
UH-1 -- OK
P-51D -- OK; sometimes spotty
Spitfire -- Spotty: worked last night, won't work today
A-10C -- OK
Su-25A -- OK
Viggen -- Currently OK; was broken in prior versions
M2000 -- OK
AV-8B -- OK (both land and carrier)
Yak-52 -- Broken
F/A-18C -- OK if flying from land; Broken if flying from carrier

I have not yet updated to the 15AUG hotfix, so the remedied carrier sliding issue could have possibly fixed broken tracks from carrier starts. Need to test it after the update.
__________________
YouTube Channel: "Clutch"

ASUS Z170 | i5-7600 | GTX1050Ti | 16GB DDR4 | Windows 10

Last edited by Nealius; 08-16-2018 at 12:09 PM.
Nealius is offline   Reply With Quote
Old 08-16-2018, 08:51 PM   #6
LooseSeal
Junior Member
 
LooseSeal's Avatar
 
Join Date: Jul 2017
Location: Northern Ireland
Posts: 65
Default

The Hornet often just crashes on carrier take-off for me during replays. First time it happened I thought "I'm fairly sure I don't remember doing that... right?" :-D

The Harrier seemed to break when performing maneuvers during dogfights and missiles would often just go do their own thing. In fact, that seems to happen with any aircraft replays for me.

The Flanker and Su-33, however, I've never had an issue with... Haven't tried other FC3 aircraft.
__________________
- i7-7800k
- 16GB DDR4
- GTX 1080 8GB
- TM Warthog


DCS Modules - A-10C; M-2000C; AV8B; F/A-18C; Ka-50; FC-3; UH-1H; F-5E; Persian Gulf; NTTR
LooseSeal is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2018, 08:32 PM   #7
winchesterdelta1
Senior Member
 
winchesterdelta1's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 1,155
Default

Interesting. The question is now why it's so random.
__________________
Go in close, and when you think you are too close, go in closer.
winchesterdelta1 is offline   Reply With Quote
Old 08-18-2018, 01:00 PM   #8
AeriaGloria
Member
 
AeriaGloria's Avatar
 
Join Date: May 2018
Location: LA
Posts: 158
Default

I had a training mission where the instructor was shot down while he was still explaining the weapon systems. I think I heard somewhere ED working on better replay system but no idea how to find it.....
AeriaGloria is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2018, 07:02 AM   #9
Delta99
Member
 
Delta99's Avatar
 
Join Date: Jan 2017
Posts: 309
Default

Don’t waste your time with this. You’ll randomly just get tracks that won’t work. You can even reply one once and it seems to work for a good amount of time then craps out. Play it again and it craps out in a different spot.

It’s just a horrible implementation.
__________________
My Missions: Valley Patrol Mission :: Valley Escort Mission :: A2A Engagements
Delta99 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 10:46 PM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.