F-14B and Voice Attack - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-24-2019, 05:37 AM   #1
Bob Morton
Junior Member
 
Join Date: Oct 2019
Location: Calgary, Alberta, Canada
Posts: 18
Default F-14B and Voice Attack

Hi everyone,


I am using VR, so I am trying to integrate Voice Attack commands to my game. For now it seems very promising!


I have a question regarding giving Jester orders. Since his radial command menu is dependent on situation, i.e. whether I am in the air or on the ground, I don't see how it is possible to give orders like "Jester, STT target front". Instead I have to do "Jester, command 1, command 3, etc..."


Since there is no keystroke that directly binds every Jester command it is not possible to have easy rational voice commands. Rather it is just basically using voice to command a keystroke...if that makes sense.


Any hints?


Thanks and sorry if this is retarded, but I am new to this whole thing.
__________________
F-14B
i7-6700k 4Ghz; EVGA 2080ti; 32GB DDR4; warthog HOTAS; Logitech pro flight pedals; oculus Rift S
Bob Morton is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2019, 06:01 AM   #2
overalien
Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 111
Default

Viacom Pro with AIRIO is the way to go.


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
__________________
overalien
Hog Driver starting to really like the Tomcat

System specs:
Intel i7-8700k - OC to 5.0 GHz
| 32 GB RAM 3600 MHz | Nvidia 1080ti SLi | Mixed Storage - Win 10 and DCS on Samsung SSD 970 Pro


Flightgear:
7 Displays (3 x 1440p, 1 X 1080p, 3 X Lilliput Touch) | 3 x Cougar MFDs
| Warthog HOTAS | Thrustmaster TPR Pedals | Jetseat + Simshaker for Aviators | Helios | VAICOM Pro + AIRIO | TrackIR 5
overalien is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2019, 07:20 AM   #3
electricaltill
Member
 
electricaltill's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: Oxfordshire, UK
Posts: 172
Default

Voice attack can be made to give key stroke sequences. There may not be a single key stroke for each command but there is a unique sequence.
electricaltill is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2019, 08:18 AM   #4
NakedSquirrel
Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 240
Default

Quote:
Originally Posted by overalien View Post
Viacom Pro with AIRIO is the way to go.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Very much worth the money and time to set up.

Vaicom allows you to simply speak commands to ground crew, ATC, wingmen, etc.

AIRIO lets you give commands to Jester without using the radial menu at all.

I’m able to boss Jester around with ease. “Scan angels 10 for 100 miles, drop tanks, switch to TWS mode, STT bandit ahead...”.

Makes flying the F14 a lot of fun.

In theory you could edit the numpad commands and make your own, but Hollywood has all the commands inputted for you and it is an all around slick plugin. I can’t give it enough props
NakedSquirrel is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2019, 12:18 PM   #5
draconus
Senior Member
 
draconus's Avatar
 
Join Date: Nov 2017
Location: Poland
Posts: 1,640
Default

Quote:
Originally Posted by Bob Morton View Post
Any hints?
Use the second Jester menu to save keystroke streams which stay consistent and are not sitational. Example: A, A, radar bvr, lock enemy ahead.
__________________
G4560/16GB/GTX970/SSD/Win7.64, 22"FullHD, T16000M HOTAS, customTiR
NTTR, FC3, F-14B
draconus is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2019, 07:34 PM   #6
Bob Morton
Junior Member
 
Join Date: Oct 2019
Location: Calgary, Alberta, Canada
Posts: 18
Default

Quote:
Originally Posted by draconus View Post
Use the second Jester menu to save keystroke streams which stay consistent and are not sitational. Example: A, A, radar bvr, lock enemy ahead.
If I understand correctly I you are saying go to the Jester top menu (I.e. say Jester to bring up the situational menu, then jester again to bring the top menu)? Once at the top menu use keystrokes from that menu? Are you saying that the top jester menu is lock and not affected by the situation? If that is the case I would say Jester, Jester and then the command? Sounds like it could work out.
__________________
F-14B
i7-6700k 4Ghz; EVGA 2080ti; 32GB DDR4; warthog HOTAS; Logitech pro flight pedals; oculus Rift S
Bob Morton is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2019, 09:28 AM   #7
draconus
Senior Member
 
draconus's Avatar
 
Join Date: Nov 2017
Location: Poland
Posts: 1,640
Default

Quote:
Originally Posted by Bob Morton View Post
If I understand correctly I you are saying go to the Jester top menu (I.e. say Jester to bring up the situational menu, then jester again to bring the top menu)? Once at the top menu use keystrokes from that menu? Are you saying that the top jester menu is lock and not affected by the situation? If that is the case I would say Jester, Jester and then the command? Sounds like it could work out.
Yes, it is a lot better that way, but some things still change deeper in the menu, like loadouts, waypoint marks...
__________________
G4560/16GB/GTX970/SSD/Win7.64, 22"FullHD, T16000M HOTAS, customTiR
NTTR, FC3, F-14B
draconus is offline   Reply With Quote
Old 10-27-2019, 08:46 AM   #8
RedX
Junior Member
 
RedX's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Finland
Posts: 90
Default

Jester menus are not constant. It would help if only the first menu would be situation-dependent and the rest would have just placeholders if a function is inactive instead of shifting the positions around (the deeper menus).


Same goes for radio menus. They are inconsistent across different airframes. This makes it a pain to program my own custom VoiceAttack sequences either replacing or in addition to Viacom.
__________________
Spoiler:
Intel Core i7 9700K@4.6GHz|ASUS Strix Z390-H|G.Skill DDR4 32GB@3200MHz|MSI GeForce RTX 2080 Ti|2xSSD 500GB Samsung 970 EVO M.2 RAID0|SSD Samsung 850 EVO|Corsair HX 750W|Fractal Design Define R6 Blackout|UWQHD 34"|Valve Index|Logitech G9|MS Natural Ergonomic Keyboard 4000|VPC WarBRD Base+MongoosT-50CM2 Grip|VPC MongoosT-50 Throttle|VKB T-Rudder|Beyerdynamic DT770|Boom mic|Windows 10 Home
RedX is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 02:08 PM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.