How many people are actually using the 64 bit version? - ED Forums
 


Notices

View Poll Results: Which version of the game are you using?
64bit executable? 66 43.71%
32bit executable? 85 56.29%
Voters: 151. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-12-2010, 01:00 PM   #1
pyates2104
Member
 
Join Date: Jan 2009
Location: Germany
Posts: 155
Default How many people are actually using the 64 bit version?

I thought I'd do this poll because I'd be interested in finding out how many of us are using the 64bit executable. I'm not using it at all because of the TrackIR issue, this could prove to be an issue when looking at the effectiveness of Beta feedback for the 64 bit version.
pyates2104 is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2010, 01:04 PM   #2
Mower
Veteran
 
Mower's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Canada
Posts: 3,730
Default

I see no performance difference but am using it. There is a TIR workaround for 64 bit that I am using.

http://forums.eagle.ru/showthread.php?t=60706
__________________
<HOOK TO STEEL!>
Current owner of DCS F/A-18C, A10C, F5E, FC3, BS2, CA.
Mower is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2010, 01:51 PM   #3
Mugenjin
Member
 
Mugenjin's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 723
Default

64bit runs noticeable better, but atm I still use 32bit because of TIR : /
Mugenjin is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2010, 02:12 PM   #4
kylania
Senior Member
 
kylania's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Atlanta, GA
Posts: 1,779
Default

Quote:
Originally Posted by Mugenjin View Post
64bit runs noticeable better, but atm I still use 32bit because of TIR : /
Same.
kylania is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2010, 02:15 PM   #5
Mower
Veteran
 
Mower's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Canada
Posts: 3,730
Default

Again, there is a workaround for 64 bit TIR, see above.
__________________
<HOOK TO STEEL!>
Current owner of DCS F/A-18C, A10C, F5E, FC3, BS2, CA.
Mower is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2010, 02:27 PM   #6
kylania
Senior Member
 
kylania's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Atlanta, GA
Posts: 1,779
Default

Quote:
Originally Posted by Mower View Post
Again, there is a workaround for 64 bit TIR, see above.
I'll wait for proper drivers. Random exes and joystick emulations aren't worth it for now.
kylania is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2010, 02:27 PM   #7
sungsam
Member
 
sungsam's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Hellas
Posts: 430
Default

Normally for anyone that has x64 CPU and O/S, must use the 64Bit version for optimum performance. 64bit TIR is only a matter of time to be published.

Actually there is a short penalty on performance for running a 32bit program on a native 64 bit O/S as it involves 32bit O/S emulation components.
__________________
DCS F16C 52+ w JHMCS ! DCS AH64D Longbow !

Last edited by sungsam; 11-12-2010 at 02:31 PM.
sungsam is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2010, 02:38 PM   #8
Legolasindar
Member
 
Legolasindar's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Catalunya
Posts: 579
Default

Please rewrite the poll:

Which version of the game are you using?

32bit executable.
64bit executable.
32bit executable but would use the 64bit version if it worked the TrackIR.
__________________

Cavallers del Cel - http://www.cavallersdelcel.cat
Legolasindar is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2010, 02:39 PM   #9
hog_driver111th
Member
 
hog_driver111th's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Berlin
Posts: 791
Default

Is that really so? I only ask because I personally see better performance in the 32 bit rather than the 64 bit, even though I have Win7 64 bit.
__________________
A-10C - FC3 - CA - L-39 - UH1 - P-51 - Hawk - BS2 - F-86 - Gazelle - F-5E - AV8B - F/A-18C
i5-4590 - GTX 1060 - Oculus CV1 - TM:Warthog
http://forums.eagle.ru/signaturepics/sigpic9979_1.gif
hog_driver111th is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2010, 02:42 PM   #10
Poko24
Veteran
 
Poko24's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Poland
Posts: 3,061
Default

^ How much RAM do you have?
__________________


"Excellence without arrogance"
Poko24 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Dual Core/Windows 7/Vista - 32 bit or 64 bit? Mr_Blastman DCS: Ka-50 Black Shark 13 06-30-2009 07:44 PM
64 Bit Version of DCS possible? Buznee DCS: Ka-50 Black Shark 17 05-19-2009 01:54 AM
Vista: 32 bit or 64 bit? p_o_d_2_2 PC Hardware and Related Software 4 06-03-2007 04:29 AM
Building 64 bit system need suggestions for windows xp 64 bit emenance PC Hardware and Related Software 9 12-08-2005 12:03 AM

All times are GMT. The time now is 03:42 AM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.