Walleye questions - Page 4 - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-11-2019, 01:14 PM   #31
Cytarabine
Member
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 194
Default

So I just discovered something (which I am sure is no duh to anyone) about the Walleye.

If you have a target from another source (e.g. waypoint) designated as soon as you uncage the seeker head it will go straight for it and give you a time to release cue on the HUD. Used it during the "Dawn Raiders" mission and was quite useful in getting my Walleye looking into the target area.

Haven't tried it with a TGP but I don't see why it wouldn't work (you just couldn't have datalink, but still if you have designated a specific target that might be a non-issue).
Cytarabine is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2019, 11:53 AM   #32
Weasel
Member
 
Weasel's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Zurich / Switzerland
Posts: 792
Default

Just to let you know:



There is a Walleye tutorial from RedKite:



https://www.youtube.com/watch?v=NsySaTNvprE
Weasel is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2019, 08:18 AM   #33
Cytarabine
Member
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 194
Default

Quote:
Originally Posted by Weasel View Post
Just to let you know:



There is a Walleye tutorial from RedKite:



https://www.youtube.com/watch?v=NsySaTNvprE
... and now the Walleye makes sense.
Cytarabine is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2019, 02:54 PM   #34
Top Jockey
Member
 
Top Jockey's Avatar
 
Join Date: Oct 2015
Location: Portugal
Posts: 833
Default

Hello everyone,

Well just tried the Walleye for the 1st time today, against buildings and a large cargo ship.
After searching through the forum, managed to get to release the bombs, but only a few times it was possible.

The "auto-lock" feature (where the crosses lock by themselves) only rarelly appears.

But my main problem is: the WE cue at the HUD almost always remains crossed ( X ), preventing me from releasing the bomb even when the target is near and clearly visible at the DDI... what I'm I doing wrong ?
__________________
Intel i7 4790K
GTX 1660 Ti, 6GB
16 GB DDR 3
Samsung 860 QVO
Win 7, 64 bit

- HANGAR -
FC 3 , MiG-21Bis , Mirage 2000C , F-14B , F/A-18C
Top Jockey is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2019, 03:59 PM   #35
Flamin_Squirrel
Senior Member
 
Flamin_Squirrel's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: UK
Posts: 2,202
Default

Are you trying in multiplayer?
Flamin_Squirrel is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2019, 04:10 PM   #36
Top Jockey
Member
 
Top Jockey's Avatar
 
Join Date: Oct 2015
Location: Portugal
Posts: 833
Default

Quote:
Originally Posted by Flamin_Squirrel View Post
Are you trying in multiplayer?
No, only single player.

Also with the datalink pod the initial lock / aiming on target seems to be much easier, but even then after releasing the walleye the sight seems to stray off target, needing constant adjustment...

Isn't it supposed to stay locked / still (like FLIR T-Pod) after being slewed to target position ?
__________________
Intel i7 4790K
GTX 1660 Ti, 6GB
16 GB DDR 3
Samsung 860 QVO
Win 7, 64 bit

- HANGAR -
FC 3 , MiG-21Bis , Mirage 2000C , F-14B , F/A-18C
Top Jockey is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2019, 01:01 PM   #37
Top Jockey
Member
 
Top Jockey's Avatar
 
Join Date: Oct 2015
Location: Portugal
Posts: 833
Default

Anyone ?
__________________
Intel i7 4790K
GTX 1660 Ti, 6GB
16 GB DDR 3
Samsung 860 QVO
Win 7, 64 bit

- HANGAR -
FC 3 , MiG-21Bis , Mirage 2000C , F-14B , F/A-18C
Top Jockey is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2019, 02:03 PM   #38
Tom Kazansky
Member
 
Tom Kazansky's Avatar
 
Join Date: Oct 2018
Location: Germany
Posts: 599
Default

Just a guess, but if the walleye doesn't recognise a target it can't lock. If you get a target by TGP it does not mean the walleye knows the exact position after launch. As soon as it is close enough to recognise the target it is able to lock.
Tom Kazansky is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2019, 02:20 PM   #39
Top Jockey
Member
 
Top Jockey's Avatar
 
Join Date: Oct 2015
Location: Portugal
Posts: 833
Default

Quote:
Originally Posted by Tom Kazansky View Post
Just a guess, but if the walleye doesn't recognise a target it can't lock. If you get a target by TGP it does not mean the walleye knows the exact position after launch. As soon as it is close enough to recognise the target it is able to lock.
Hello,

Thank you for your attention, indeed I've been reading (here) several threads about the Walleye.

And although I've read that it is somewhat "old-school" tech, I wasn't aware that the possibilty of it not recognizing exist... is that such a possibility ?
__________________
Intel i7 4790K
GTX 1660 Ti, 6GB
16 GB DDR 3
Samsung 860 QVO
Win 7, 64 bit

- HANGAR -
FC 3 , MiG-21Bis , Mirage 2000C , F-14B , F/A-18C
Top Jockey is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2019, 02:37 PM   #40
Tom Kazansky
Member
 
Tom Kazansky's Avatar
 
Join Date: Oct 2018
Location: Germany
Posts: 599
Default

Well the walleye is not the only weapon that has to recognise the target to get a lock. The IR maverick needs to "see" its targets too prior to the release.


I use my walleye with targets from the TGP bc it sees them way earlier. Then after the release it is quite nice to be able to get the walleye's crosses to the desired target.


It even hits slowly moving ones and does not need lasing. I like it a lot. Wish I could have more of them stored.
Tom Kazansky is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 01:14 PM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.