DCS World TARGET profile for TM Cougar and Warthog + MFDs - Page 3 - ED Forums
 


Notices

View Poll Results: How shoiuld the Autopilot Altitude and Heading/Track Switches be mapped on the RMFD?
Keep DH/DT with Hdg Hold and BA/RA with Alt Hold (keep apples with apples) 0 0%
Map BA/RA with Hdg Hold and DH/DTwith Alt Hold (like actual panel switches) 2 100.00%
Voters: 2. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-13-2014, 07:20 PM   #21
ArtMan_NL
Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: The Netherlands (Near AB EHSB)
Posts: 171
Default

Hi Home Fries,

Thank you for your help. What I did was just running the script en keep the Target Script editor open. But I think right now I have to use the Target Profile program as well...... and load the profile...

Yes I did get several red lines.... I think it is becoming clear now. I paid only attention to the Target script editor..... (I'm such a fool....)

Then I have a small remark about the other manual. You forgot in that one the page numbers as far as I can see. Maybe to look after that with the next version? I thought just mention it.

I will check it out and drop a message here.

I'm very exited to test your profile with the Su-25.

/Arthur
ArtMan_NL is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2014, 09:09 PM   #22
Home Fries
Senior Member
 
Home Fries's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: Greater Washington DC Area
Posts: 2,769
Default

Thanks, ArtMan. I'll look at that for the next release. Funny; the installation guide at one point didn't really need page numbers, but now with all of the modules and 4 appendices it exceeds 40 pages.

Don't worry; you only really need the first 20 or so.
__________________
-Home Fries
Fear the Bolts!


The average naval aviator, despite the sometimes swaggering exterior, is very much capable of such feelings as love, affection, intimacy, and caring.
These feelings just don't involve anyone else.


My DCS Files and Skins
My DCS TARGET Profile for Cougar or Warthog and MFDs
F-14B LANTIRN Guide
Home Fries is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2014, 09:14 PM   #23
ArtMan_NL
Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: The Netherlands (Near AB EHSB)
Posts: 171
Default

Still no joy

This is the outcome when I run the script with Target GUI:

Code:
*** Allocated ProcInstances found from the previous run: use FreeProcInstance() *** 
Mapped plugin module "C:\Program Files (x86)\Thrustmaster\TARGET\Plugins\sys.dll"
Physical USB HID devices managed by script!
Currently plugged USB HID devices[3]:
1: "Thrustmaster HOTAS Cougar" - "USB\VID_044F&PID_0400&REV_0110&MI_00"
2: "F16 MFD 1" - "USB\VID_044F&PID_B351&REV_0100"
3: "F16 MFD 2" - "USB\VID_044F&PID_B352&REV_0100"
USB HID device with hardware id "VID_044F&PID_0404" cannot be found
USB HID device with hardware id "VID_044F&PID_0402" cannot be found
USB HID device "F16 MFD 1"(USB\VID_044F&PID_B351\5&15D9C317&0&1) selected
USB HID device "F16 MFD 2"(USB\VID_044F&PID_B352\5&15D9C317&0&2) selected
USB HID device "Thrustmaster HOTAS Cougar"(USB\VID_044F&PID_0400&MI_00\6&61CFCED&0&0000) selected
USB HID device with hardware id "VID_044F&PID_B10A" cannot be found
Virtual HID devices managed by script!
Connecting virtual joystick...Done
Device name set to Thrustmaster Combined
Connecting virtual keyboard...Done
Connecting virtual mouse...Done


DCS_Init (Profile v1.10):
   Map HOTAS Cougar:
      Axis mapping Cougar Stick...Done!
      Axis Mapping TQS......Done!

 Axis and MFD Init Complete!
      Init Trim with Padlock for TrackIR Users.
         Hat1 (Trim)...Done!
Flaming Cliffs 3/Su-25T Config (Profile v1.10):
   Enabling Aircraft Modules...Done
   Map Cougar Left  MFD (DX31)...Done!
   Map Cougar Right MFD (DX32)...Done!
   Map HOTAS Cougar for FC3 Config:
         Initializing Throttle Engine Start/Shutdown Routines...Done!
      Button Mapping:
         Shift Commands: S3+T7/T8 all momentary...Done!
         Cougar Stick Buttons......Done!
         Hat2 (TMS)......Done!
         Hat3 (DMS)......Done!
         Hat4 (CMS)......Done!
         TQS Buttons......Done!
   HOTAS Cougar Mapping Complete.

Setting Landing Gear Indication...Set!

 Flaming Cliffs 3/Su-25T Init Complete!

 DCS Init Complete!
Setting Landing Gear Indication...Set!

main returned 0
In the first line I see an error message: "[CODE]*** Allocated ProcInstances found from the previous run: use FreeProcInstance() *** "

I guess you have to program in this line in your script to free up earlier programmed Thrustmaster devices? When I restart my rig the MFD's are still in the same mode as programmed by your script before. I can imagine programming twice the same device can give errors?

Then I see an other kind of error message:

USB HID device with hardware id "VID_044F&PID_0404" cannot be found
USB HID device with hardware id "VID_044F&PID_0402" cannot be found

What is your script looking for kind of HID device?

I still have no "Thrusmaster Virtual Game Controller (root)" as showed on page 17 but according to the outcome of the script as shown here:

Virtual HID devices managed by script!
Connecting virtual joystick...Done
Device name set to Thrustmaster Combined
Connecting virtual keyboard...Done
Connecting virtual mouse...Done


I should have a virtual joystick...

Can you please tell me where I have to store the folders in the zip file. Maybe I made a mistake with that?

Thanks again for your help.

/Arthur
ArtMan_NL is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2014, 09:17 PM   #24
ArtMan_NL
Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: The Netherlands (Near AB EHSB)
Posts: 171
Default

Home Fries,

Just for your information:

I only installed DCS world, FC3 and, of course by default, SU-25T

In the game controllers settings I have only Thrustmaster Combined during runnning the Target script

/Arthur

Last edited by ArtMan_NL; 02-13-2014 at 09:55 PM.
ArtMan_NL is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2014, 05:23 AM   #25
Home Fries
Senior Member
 
Home Fries's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: Greater Washington DC Area
Posts: 2,769
Default

Arthur,

Everything you posted looks normal. The *** Allocated ProcInstances found from the previous run: use FreeProcInstance() *** line happens often, and I don't know of a way to clear it at the start of a profile (running FreeProcInstance() causes its own error). Also, TARGET not finding certain HID devices is also normal; it found your Cougar HOTAS and MFDs so that's all you need to worry about.

The initialization ran properly, so the files are in the correct folders. The big question I have now is when you go into the options menu in DCS World, do you see separate controllers for the Thrustmaster Cougar, F-16 MFD1 and F-16 MFD2? Or is there a single controller with something like "Thrustmaster Combined" or similiar?
__________________
-Home Fries
Fear the Bolts!


The average naval aviator, despite the sometimes swaggering exterior, is very much capable of such feelings as love, affection, intimacy, and caring.
These feelings just don't involve anyone else.


My DCS Files and Skins
My DCS TARGET Profile for Cougar or Warthog and MFDs
F-14B LANTIRN Guide
Home Fries is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2014, 12:16 PM   #26
ArtMan_NL
Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: The Netherlands (Near AB EHSB)
Posts: 171
Default

Hi Home Fries,

Thanks for your quick reply. You were early this morning

Yesterday evening I did some testing and here is my small report:

As soon as I run your script my listed controllers: Thrustmaster Cougar, MFD1 en MFD2 change in Thrustmaster Combined. So under game devices in Windows 7 64Bit Ultimate (English Version) I see Thrustmaster Combined and in the Options menu of DCS as well.

I don't have a virtual joystick at all so I used the "Thrustmaster combined". I have the idea that it is working now. I didn't get red lines in the options menu.

I did a small testing and the SU-25 use his brakes when I touch the pinky "flipper" switch (S4 I believe?). Also the airbrakes are working as you described.

So, its looking good?

For your information: I use PeterP's trackir mod from your profile. Very nice you put that in the profile as well.

Anyway, I didn't know the Target software has so much power. I thought for powerful profiles Foxy was the software.

/Arthur

By the way: sorry for my European style English hope I made myself clear

Last edited by ArtMan_NL; 02-14-2014 at 01:24 PM.
ArtMan_NL is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2014, 06:48 PM   #27
Home Fries
Senior Member
 
Home Fries's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: Greater Washington DC Area
Posts: 2,769
Default

Thanks, Arthur. Glad everything is working well.

I'll be sure to put "Thrustmaster Combined" in the manual as well for the next release.

For S4, it does work as wheelbrake when the gear is down (you'll know this if you have LMFD LED2 illuminated). As soon as you retract the gear, S4 is responsible for autopilot override (Su-25T) or disconnect (everything else except for the Su-25 which has no autopilot).

I agree about the power of TARGET. I hit the wall with Foxy a few years ago (40 logic flags just aren't enough, as it takes 3 logic flags just to do a simple if-then routine). If you can program in C++ or JavaScript, TARGET will let you do just about anything you want.
__________________
-Home Fries
Fear the Bolts!


The average naval aviator, despite the sometimes swaggering exterior, is very much capable of such feelings as love, affection, intimacy, and caring.
These feelings just don't involve anyone else.


My DCS Files and Skins
My DCS TARGET Profile for Cougar or Warthog and MFDs
F-14B LANTIRN Guide
Home Fries is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2014, 07:21 PM   #28
ArtMan_NL
Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: The Netherlands (Near AB EHSB)
Posts: 171
Default

Thanks Home Fries

I'll try to make a screenshot so you can include it in your manual as well.

Tonight I do some more testing but I think everything works well.

You did a great thing for the community by sharing this profile.

If you need a beta tester for upcoming profiles just give me a call. Later on I will use your profile for the Black Shark as well. I'm wondering how to this chopper fly with the cougar because the times I flown this bird I used my MS FFB (but that was a long time ago.....)

Ciao,


/Arthur
ArtMan_NL is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2014, 07:14 AM   #29
Home Fries
Senior Member
 
Home Fries's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: Greater Washington DC Area
Posts: 2,769
Default

Quote:
Originally Posted by ArtMan_NL View Post
I'll try to make a screenshot so you can include it in your manual as well.
Thanks for the offer, but I can easily make an update to the text without adding another figure.

Quote:
Originally Posted by ArtMan_NL View Post
You did a great thing for the community by sharing this profile.
You're quite welcome.
Quote:
Originally Posted by ArtMan_NL View Post
If you need a beta tester for upcoming profiles just give me a call.
It appears your PM function is disabled, but please feel free to send me a PM and we can discuss this.

Quote:
Originally Posted by ArtMan_NL View Post
I'm wondering how to this chopper fly with the cougar because the times I flown this bird I used my MS FFB (but that was a long time ago.....)
Funny you should mention the MS FFB; while I use the Cougar stick for the Ka-50 (which is easy enough to fly without FFB), for the UH-1 and Mi-8 I use my MS FFB2 as the cyclic and the Cougar throttle/pedals/MFDs for everything else. I have made those profiles (along with the P-51) less dependent on S3-shifted commands to allow use of a FFB stick with the profile. You lose CommState (the routine that lets you select communications menu function keys with hats 2-4), but that's about it.
__________________
-Home Fries
Fear the Bolts!


The average naval aviator, despite the sometimes swaggering exterior, is very much capable of such feelings as love, affection, intimacy, and caring.
These feelings just don't involve anyone else.


My DCS Files and Skins
My DCS TARGET Profile for Cougar or Warthog and MFDs
F-14B LANTIRN Guide

Last edited by Home Fries; 02-15-2014 at 07:21 AM. Reason: clarity
Home Fries is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2014, 05:28 PM   #30
ArtMan_NL
Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: The Netherlands (Near AB EHSB)
Posts: 171
Default

Quote:
It appears your PM function is disabled, but please feel free to send me a PM and we can discuss this.
Strange, I will investigate this.

Still very happy with your profile but there is 1 very small issue. That's about the flaps. When I use shift + H3 (not shure H3 or H2) then I get only full flaps (= same as 2x button F instead of 1x button F)

This happens when I fly SU-25T.

regards,

Arthur
ArtMan_NL is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
cougar, hotas, mfd, thrustmaster, warthog

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 03:43 PM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.