Why is it So hard to land the MI 8 - Page 5 - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-12-2018, 05:04 AM   #41
AlphaOneSix
Veteran
 
AlphaOneSix's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2,971
Default

Raising the ECLs has the same effect as raising the collective, just without increasing blade pitch. That is, increasing collective and increasing ECL both increase the engine's "internal" throttle. Note that with the ECL full up you cannot pull the collective full up. At least not on the real thing you can't, you'll hit physical stops on the engine fuel control unit. As you've probably already noticed, raising the ECLs will increase your rotor RPM. This is because you're essentially overpowering the main rotor speed governor in the engines. You should see your rotor RPM at around 97-99% with the ECLS full up and the main rotor speed governor resetting switch probably won't do anything.

In reality, the ECLs are only moved for testing the engines separately or in response to certain malfunctions. But it'a all good, you do you. I'm all for people playing the way that results in them getting the most enjoyment out of it.
AlphaOneSix is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2018, 07:00 PM   #42
Havremonster
Member
 
Join Date: Nov 2016
Location: Norway
Posts: 351
Default

I used to love this module, but now it is almost impossible to land. It cant be "realistic" that the helicopter chras into ground with minimum of change of throttle.
Havremonster is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2018, 08:24 PM   #43
thrustvector
Member
 
thrustvector's Avatar
 
Join Date: Dec 2017
Location: Exeter uk
Posts: 756
Default

its not impossible at al, just go slow and come to a stop near the ground, low alt, or come in for a running landing, not a lot different than a plane
thrustvector is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2018, 01:18 AM   #44
FragBum
Senior Member
 
Join Date: Jun 2016
Location: QLD, AUS.
Posts: 1,624
Default

Quote:
Originally Posted by Havremonster View Post
I used to love this module, but now it is almost impossible to land. It cant be "realistic" that the helicopter chras into ground with minimum of change of throttle.
I don't think anything has changed as far as the Mi8 goes, perhaps check you settings somethings may be incorrect this can happen with updates. However all the helis seem fine to me.

The Mi8 is just great if your having issues landing review you rate of decent verses AIS, if your out of ETL and or OGE you need to limit you vertical decent to around 1 to 2 meters/second otherwise you will fall out of the sky. Indeed for vertical decent if you keep VSI somewhere around 0.8 metre/second you'll come into a hover at about 3 metres just from IGE.
__________________
Control is an illusion which usually shatters at the least expected moment.
Gazelle Mini-gun version is endorphins with rotors. See above.
DCS Rig. ASUS X99Pro i7 5930K@4.7Ghz Ino3D GTX1080Ti@1.97GHz 8*8GB DDR4@2.4GHz SSD EVGA 850W G2 Rift CV1 Windows 10Pro bu0836x and Frankensteined Cyclic Collective and Saitek Combat Pro Pedals.
FragBum is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2018, 03:30 AM   #45
msalama
Veteran
 
msalama's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 3,466
Default

Yep, no changes that I can see either. Must be something wrong at your end.
__________________
"The DCS NS 430 currently available for DCS: Mi-8MTV2. DCS NS 430 licensing and distribution policy for other modules is being discussed and will be disclosed later. Belsimtek team"
msalama is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2018, 09:06 AM   #46
BitMaster
Veteran
 
BitMaster's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: SW-Germany
Posts: 5,249
Default

Never needed anything but collective for all situations. Just take it s l o w


Gesendet von iPhone mit Tapatalk
__________________
Asus Strix Z370-E - Intel i7-8700K@5.2G_delidded - 32GB 3200/3600MHz - Asus 1080GTX-Ti Poseidon 2050/12006- 1x 960Evo 250GB - 2x 850Pro 256GB Raid-0 - 1 x 840 Evo 250GB PageFile - 2x Seagate 2TB - Heatkiller IV - MoRa3-360LT@4x180mm fans - Corsair AXi-1200 - TiR5-Pro - Warthog Hotas - Saitek Combat Pedals - Asus PG278Q 27" WQHD Gsync 144Hz - Oculus Rift VR - Win10Pro64 - Slave to the Machine
BitMaster is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2018, 02:48 PM   #47
Havremonster
Member
 
Join Date: Nov 2016
Location: Norway
Posts: 351
Default

Quote:
Originally Posted by BitMaster View Post
Never needed anything but collective for all situations. Just take it s l o w


Gesendet von iPhone mit Tapatalk
No matter how slow I take it, when it comes to a certain points the whole helicopter begin to shake and it's only down from there. Even if I try to give it some throttle again when the shaking begins. I use a Saitec X52 Pro, but as I wrote earlyer, I never had so big problem with it before.
Havremonster is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2018, 06:15 PM   #48
msalama
Veteran
 
msalama's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 3,466
Default

Check your config, because the chopper definitely has not changed as of late, at least in the beta. Take it from me, about 2000hrs in the Hip already.
__________________
"The DCS NS 430 currently available for DCS: Mi-8MTV2. DCS NS 430 licensing and distribution policy for other modules is being discussed and will be disclosed later. Belsimtek team"
msalama is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2018, 06:39 PM   #49
msalama
Veteran
 
msalama's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 3,466
Default

OK, despite of being the beery man of Northern Hemisphere at the moment, did a full startup plus a rolling takeoff, a rolling landing, a stationary/hover takeoff and a stationary/hover landing and I'm 100% sure nothing at all has changed with the burdie. You sure you've checked that config again?
__________________
"The DCS NS 430 currently available for DCS: Mi-8MTV2. DCS NS 430 licensing and distribution policy for other modules is being discussed and will be disclosed later. Belsimtek team"
msalama is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2018, 06:49 PM   #50
Havremonster
Member
 
Join Date: Nov 2016
Location: Norway
Posts: 351
Default

Quote:
Originally Posted by msalama View Post
OK, despite of being the beery man of Northern Hemisphere at the moment, did a full startup plus a rolling takeoff, a rolling landing, a stationary/hover takeoff and a stationary/hover landing and I'm 100% sure nothing at all has changed with the burdie. You sure you've checked that config again?
I just dont know what to check in the config LOL
I Only know I had no problem before the the releese of the Persian Gulf and the updates around that.
I will try to delete the config and make a new one and see if it helps...
Havremonster is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 05:00 AM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.