F-86 Smoke Pod Issues - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-21-2016, 10:57 PM   #1
Dan213
Junior Member
 
Join Date: Aug 2016
Location: Sheffield, UK
Posts: 9
Default F-86 Smoke Pod Issues

Hello All,

I have been using the F-86 for formation flying with a friend for some time but there is something I have never been able to solve. I can get the HVAR smoke pods to work on the wings, but it seems that it isn't possible to either turn these off/on using a single button press. It sometimes takes 1, 2, 3 or even 4 presses to turn the smoke on or off, which can be an issue when flying a display and trying to turn the smoke on and off at the same time as the other aircraft. I know this issue doesn't relate to the buttons on my joystick as I can hear the keypress sound of the weapon release button in the cockpit. People I fly with also have the same issue and, as previously mentioned, we have spent some time trying to fix this ourselves before posting here.

Hope somebody can help me with this

Many thanks in advance

Dan
Dan213 is offline   Reply With Quote
Old 08-21-2016, 11:01 PM   #2
SkateZilla
Moderator/ED Testers Team
 
SkateZilla's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Virginia Beach
Posts: 17,948
Default

depending on the station, you have to cycle through the stations w/ each button press.

or use the panel to set the specific station.
__________________
Windows 7 Ult. 64, HAF922, FX8350 @ 5.31GHz H100 Cooled, 16GB DDR3-2133 GSkill,
2x R7970 Lightnings Crossfired @ 1.1/6.0GHz, Creative XFi Plat. Fatal1ty Champion,
3x ASUS VS248HP + Hanns·G HZ201HPB + Acer AL2002 (5760x1080+1600x900+1680x1050)
TM Warthog HOTAS, TM MFDs, CH Fighterstick, Pro Throttle, CH Pro Pedals, TrackIR4 Pro
SkateZilla is offline   Reply With Quote
Old 08-22-2016, 04:23 PM   #3
Dan213
Junior Member
 
Join Date: Aug 2016
Location: Sheffield, UK
Posts: 9
Default

Thanks for the reply,

We've set it to manual previously and whilst this does improve the problem, it still occurs, but less frequently.

Thanks
Dan213 is offline   Reply With Quote
Old 08-26-2016, 01:10 PM   #4
Dan213
Junior Member
 
Join Date: Aug 2016
Location: Sheffield, UK
Posts: 9
Default

Did a full reinstall of DCS last night to make sure that the problem wasn't occurring at my end and its still doing this. This problem still appears to be occurring,even with the manual mode enabled.

Any help would be much appreciated

Dan
Dan213 is offline   Reply With Quote
Old 08-26-2016, 07:32 PM   #5
Hadwell
Senior Member
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 1,133
Default

it's because if you put like 8 smoke pods on, you can cycle wich ones go on and off by hitting the button over and over till they're all on, or 2 or 3 or 5 or whatever are on, so if you only put 2 on, it still acts like you have 8, so you need to keep hitting the button
__________________
My youtube channel Remember: the fun is in the fight, not the kill, so say NO! to the AIM-120.
System specs: P8Z68-V Pro, i7 2600k@4.6GHz, 16GB 1866 RAM, EVGA 1080ti FTW3, 27" Samsung SA350 1080p, 27" BenQ GW2765HT 1440p, ASUS ROG PG278Q 1440p G-SYNC
Controls: Saitek throttle quadrant, rudder pedals, X-55 Rhino, TrackIR 5+pro clip, Oculus Rift
Hadwell is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2016, 09:43 PM   #6
Dan213
Junior Member
 
Join Date: Aug 2016
Location: Sheffield, UK
Posts: 9
Default

Quote:
Originally Posted by Hadwell View Post
it's because if you put like 8 smoke pods on, you can cycle wich ones go on and off by hitting the button over and over till they're all on, or 2 or 3 or 5 or whatever are on, so if you only put 2 on, it still acts like you have 8, so you need to keep hitting the button


Ah right, thanks for the reply. I was only flying one, so I guess this still applies. Just to clarify, there would be no way to get one to function correctly on it's own?
Dan213 is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2018, 11:24 PM   #7
DataHawk
Junior Member
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 82
Default

Can you turn on tail smoke using the "T" key in the F-86?
DataHawk is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 08:08 PM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.