MIG29 NAV (and F15) - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-08-2018, 10:22 PM   #1
IvanK
ED Testers Team
 
IvanK's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: SYD Australia
Posts: 2,288
Default MIG29 NAV (and F15)

With the removal of the Map from the MIG29 display Nav is problematic as you dont have any real way of knowing What Waypoint in ENR or Airfield in RTN/LNDG modes your system is referencing. In the real aircraft WYPT number or Airfield number is displayed to the pilot. Adding Text to the HUD might be a suitable less invasive way of doing it. I propose a single digit WYPT no in ENR mode and the ICAO airfield ID in RTN and LNDG modes



Until such time as actual aircraft methods are modelled, how about a fix to supply the pilot with this Basic but essential data ? its very easy to loose track of what you are refrencing if you use the WYPT increment/decrement commands or the aeroplane auto increments as you pass a WYPT. This could be applied to the SU27/33 and F15 as well.

To those that say its unrealistic ... well no aeroplane on the planet presents Navdata without the pilot being able to determine what has been selected or referenced. secondly there are numerous concessions to accuracy in a lot of aeroplanes in DCS/FC3

Last edited by IvanK; 02-08-2018 at 10:41 PM.
IvanK is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2018, 10:40 PM   #2
rrohde
Veteran
 
rrohde's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Oklahoma is OK
Posts: 3,795
Default

+1
__________________

PC: Intel Core i7-7700K 4.2GHz @ 5.1GHz | MSI GTX 1080 TI | ASUS Maximus IX Hero | 32GB DDR4 RAM | 512GB Samsung 850 PRO SSD | Win10 Pro 64bit | Oculus Rift CV1 | Jetseat 908 | Monstertech MTX Sim Rig | VKB Gunfighter Pro Mk.II w/ MCG PRO




rrohde is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2018, 11:32 PM   #3
GGTharos
Veteran
 
GGTharos's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 29,633
Default

I propose no ICAO airfield codes, simply numbered ... the reason here being that I don't believe an entire ICAO list would represent that time's systems. That means you'll need a numbered list but that's ok.
__________________

Reminder: SAM = Speed Bump
I used to play flight sims like you, but then I took a slammer to the knee - Yoda
GGTharos is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2018, 11:38 PM   #4
jackmckay
Member
 
jackmckay's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Location: Croatia
Posts: 393
Default

What is RL case then for A/S models?


Found this:

https://www.youtube.com/watch?v=fvFZGkerIj8

https://www.youtube.com/watch?v=J4X9KtS9YO0

https://www.youtube.com/watch?v=nh76OmJ24v8



https://forums.eagle.ru/showthread.php?t=39372

Last edited by jackmckay; 02-09-2018 at 12:11 AM.
jackmckay is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2018, 11:47 PM   #5
GGTharos
Veteran
 
GGTharos's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 29,633
Default

I suspect they use radio nav - looking through my docs, I'll see if I can find something relevant.
__________________

Reminder: SAM = Speed Bump
I used to play flight sims like you, but then I took a slammer to the knee - Yoda
GGTharos is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2018, 11:52 PM   #6
Esac_mirmidon
Veteran
 
Esac_mirmidon's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Ferrol, Spain
Posts: 5,641
Send a message via MSN to Esac_mirmidon
Default

With this. Similar to the Mig-21. RSBN-ADF, Course selector

__________________
" You must think in russian.."


Windows 7 64 bits Home Premium-Intel 2500K OC 4.6 - GTX 1060 EXOC KFA2 - 16 Gigas RAM 1.600 - 1920x1080

Hotas Rhino X-55 - MFG Crosswind Rudder Pedals - Track IR 4
Esac_mirmidon is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2018, 12:16 AM   #7
jackmckay
Member
 
jackmckay's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Location: Croatia
Posts: 393
Default

What about EKRAN codes?

https://studfiles.net/preview/2137820/
jackmckay is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2018, 12:18 AM   #8
Esac_mirmidon
Veteran
 
Esac_mirmidon's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Ferrol, Spain
Posts: 5,641
Send a message via MSN to Esac_mirmidon
Default

The EKRAN is a built in test showing malfunctions and errors.

What do you want to know?
__________________
" You must think in russian.."


Windows 7 64 bits Home Premium-Intel 2500K OC 4.6 - GTX 1060 EXOC KFA2 - 16 Gigas RAM 1.600 - 1920x1080

Hotas Rhino X-55 - MFG Crosswind Rudder Pedals - Track IR 4
Esac_mirmidon is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2018, 12:41 AM   #9
IvanK
ED Testers Team
 
IvanK's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: SYD Australia
Posts: 2,288
Default

Quote:
Originally Posted by GGTharos View Post
I propose no ICAO airfield codes, simply numbered ... the reason here being that I don't believe an entire ICAO list would represent that time's systems. That means you'll need a numbered list but that's ok.
Numbering would be fine for RTN/LNDG as long as the list is published... similar to the way numbers are used for airfields in the SU25T

Best though involved would be to realistically enable the entire Nav control panel and systems. My proposal is an interim to get something usable going in a reasonable and not code intensive (I think) time scale.

Last edited by IvanK; 02-09-2018 at 12:44 AM.
IvanK is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2018, 12:49 AM   #10
Esac_mirmidon
Veteran
 
Esac_mirmidon's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Ferrol, Spain
Posts: 5,641
Send a message via MSN to Esac_mirmidon
Default

Su-25 has lights working in the Nav Panel, a barely minimum but a good start for the 29.
__________________
" You must think in russian.."


Windows 7 64 bits Home Premium-Intel 2500K OC 4.6 - GTX 1060 EXOC KFA2 - 16 Gigas RAM 1.600 - 1920x1080

Hotas Rhino X-55 - MFG Crosswind Rudder Pedals - Track IR 4
Esac_mirmidon is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 06:19 AM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.