DCSFlightpanels (DCSFP) thread. Saitek Pro Flight Panels & DCS - Page 88 - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-02-2018, 05:55 AM   #871
alonpet
Junior Member
 
Join Date: Nov 2014
Location: ISRAEL
Posts: 58
Default

Quote:
Originally Posted by Capt Zeen View Post
You can use my ka50 profile if you want:

PZ70

- CRS Position: display with Desired Course, LCD knob with HSI_COURSE_ROT +/- , Auto Throtle switch with HSI_DH_DTA auto/manual
- HDG position: display with Heading
- IAS position: display with IAS
- VS position: display with radar altimeter and VVI
- ALT position: display Baro-Altimeter and QFE pressure, LCD knob with QFE Knob inc/dec

PZ55

-GEAR LEDS 100% operatives like in the cockpit
-GEAR LEVER activate gear lever
-Weel rotator with radio selector for VHF2, VHF1, SW, and Ground Crew. Last option (start) empty
-Master BAT activates batt 1 cover and switch
-Master ALT activates batt 2 cover and switch
-Avionics Master activates Inu power, K-041 power and Nav system power
-Fuel pump activates FWD and AFT fuel pumps
-DE-ICE activates rotor anti ice and engine anti ice
-PITOT HEAT activates the two pitots heats
- COWL (empty)
-Lights PANEL activate cockpit light panel
-BEACON activae beacon light
-NAV activate navigation lights at 100%
-STROBE activate pit lights
-TAXI activate formation lights at 100%
-LANDING activates landing lights


Here you got the file and code:
https://forums.eagle.ru/showpost.php...&postcount=724


..
@capt zeen,

I noticed that radio panel does not change the freq on vhf 2. I need more investigation,
Also the gear lever down deactivets the hud???
I'l try to figure out the problem
Did you notice the same problem?
alonpet is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2018, 04:16 PM   #872
ArturDCS
Member
 
ArturDCS's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Location: Kaarina, Finland
Posts: 524
Default

Regarding panel behavior at start.

Each panel needs to be "activated" by pressing ANY dial or key. Before that it is impossible for DCSFP to know in what position any dial is in. It is a big unknown until you flick a switch.


Edit:
The panels only send the current config once something happens, it's not possible to poll the panel (to my knowledge).

Last edited by ArturDCS; 09-03-2018 at 04:38 AM.
ArturDCS is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2018, 09:46 PM   #873
Devrim
Veteran
 
Devrim's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Turkey
Posts: 4,183
Default

Quote:
Originally Posted by pdmarsh View Post
Hi Devrim...
Quote:
Originally Posted by ArturDCS View Post
Regarding panel behavior at start...
Got it. Thanks a lot guys.
__________________
i7-2600 @3.4GHz | Corsair Veng. 16GB @1600MHz. | MSI nVidia GTX970 | Samsung 850EVO 256GB SSD (Win7HPx64)
Samsung 27" LS27D590P & Samsung 20" SyncMaster206BW | Saitek X-55 Rhino & Rudder | Trustmaster MFD Cougars | Logitech G13 & G230 & G510 & SwitchPanel | TIR5

MY MODS | MY CONTROLLER PROFILE
Devrim is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2018, 06:26 AM   #874
alonpet
Junior Member
 
Join Date: Nov 2014
Location: ISRAEL
Posts: 58
Default

Quote:
Originally Posted by Capt Zeen View Post
Ok ! first version of the FA-18C radio panel published !

NOTE:
This is my first time implement one airplane radio panel to the DCSFP so... i foresee issues!
Just let me know any problem you have, or ideas to improve the functionality.



In this version i implemented the COMM1 and COMM2 radios and the ILS, for the moment.

The ILS work only in manual mode, so you need to select the ils manual mode in the cockpit switch. ( on the left side panel)



..

@Capt Zeen



where to copy the new DCS BIOS file v 0.7.11?

it has only 1 file



the old v0.7.3 has many folders and files including the scripts folder,that i copied to my Saved Games folder


do i have to delete all those folders ?
Thanks in advance
alonpet is offline   Reply With Quote
Old 09-12-2018, 04:43 AM   #875
ArturDCS
Member
 
ArturDCS's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Location: Kaarina, Finland
Posts: 524
Default

I haven't got a PC atm but as soon as it arrives from service I will help you out.
ArturDCS is offline   Reply With Quote
Old 09-12-2018, 06:03 AM   #876
alonpet
Junior Member
 
Join Date: Nov 2014
Location: ISRAEL
Posts: 58
Default

Quote:
Originally Posted by ArturDCS View Post
I haven't got a PC atm but as soon as it arrives from service I will help you out.
Thanks in advance
alonpet is offline   Reply With Quote
Old 09-19-2018, 06:04 PM   #877
ron533
Member
 
ron533's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Israel
Posts: 258
Default

Hi,
I have the switch panel only atm,
I would like to understand why/when should I use key emulator or dcs bios method?
Pros and cons...
When switching aircrafts within DCS , will the appropriate profile auto load? or should I alt tab and select it manually?
Many thanks!
ron533 is offline   Reply With Quote
Old 09-19-2018, 08:19 PM   #878
BaD CrC
ED Translator
 
BaD CrC's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: New Jersey, USA
Posts: 2,187
Default

Use DCS BIOS as often as you can because your switches will be synchronised with the ones in game. But sometimes, the command you want to generate does not exist in the DCS BIOS commands list. So you have to revert to key emulator. But then you are loosing this sync feature which is kinda of a big deal for me.
No, you have to open the right profile on DCSFP to fly a given aircraft. No automatic load or alt tab possible.
__________________
BaD CrC is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2018, 07:28 AM   #879
ron533
Member
 
ron533's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Israel
Posts: 258
Thumbs up

Quote:
Originally Posted by BaD CrC View Post
Use DCS BIOS as often as you can because your switches will be synchronised with the ones in game. But sometimes, the command you want to generate does not exist in the DCS BIOS commands list. So you have to revert to key emulator. But then you are loosing this sync feature which is kinda of a big deal for me.
No, you have to open the right profile on DCSFP to fly a given aircraft. No automatic load or alt tab possible.
Thank you!
ron533 is offline   Reply With Quote
Old 09-24-2018, 07:53 AM   #880
BlackLibrary
Member
 
BlackLibrary's Avatar
 
Join Date: May 2017
Location: Nbg, Franken (Ger)
Posts: 200
Default

Hi
i would make a collection of DCS-Flightpanel profiles an put them to download.
To Help new Users get into Flightpanels and/or improve existing Profiles.

Here is what i have for now:
Github DCS Flightpanel Profiles

i have taken some of the profiles postet in this thread.

if some one have some more profiles he want to share, feel free to contact me.
or post it
__________________

aka WarLord
BlackLibrary is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 12:02 PM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.