[NO BUG] ARC-159 showing VHF FM - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-13-2019, 10:37 AM   #1
Andrei
Campaign Testers
 
Andrei's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Helsinki, Finland
Posts: 2,035
Send a message via MSN to Andrei
Default [NO BUG] ARC-159 showing VHF FM

I noticed that since last open beta update, when I try to open comms menu for ARC-159, it would show VHF FM instead of that previously used to be ARC-159 and I'm not able to communicate on any frequency. I can still hear other comms though. Single player.
__________________
Intel i7-7700K @ 4.9GHz | 16G DDR3-3200 | GTX 1070 | VKB MGC Pro Gunfighter + Saitek X52 Pro Throttle + VKB T-Rudder Mk4 | 27" WQHD 60Hz | DelanClip + PS Eye
FC3 | A-10C | Ка-50 | P-51 | UH-1 | Ми-8 | F-86F | МиГ-21 | FW-190 | МиГ-15 | Л-39 | Bf 109 | M-2000C | F-5 | Spitfire | AJS-37 | AV-8B | F/A-18C | Як-52 | F-14
NTTR | Normandy | Gulf

Last edited by IronMike; 04-15-2019 at 04:55 PM.
Andrei is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2019, 10:41 AM   #2
rogonaut
Member
 
rogonaut's Avatar
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 740
Default

got irretated by the VHF FM too, FM and AM comms work for me in singleplayer

Last edited by rogonaut; 04-13-2019 at 10:45 AM.
rogonaut is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2019, 11:14 AM   #3
Andrei
Campaign Testers
 
Andrei's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Helsinki, Finland
Posts: 2,035
Send a message via MSN to Andrei
Default

I stand corrected. The radio actually works if you contact e.g. AWACS. With wing-man it's hit and miss.
__________________
Intel i7-7700K @ 4.9GHz | 16G DDR3-3200 | GTX 1070 | VKB MGC Pro Gunfighter + Saitek X52 Pro Throttle + VKB T-Rudder Mk4 | 27" WQHD 60Hz | DelanClip + PS Eye
FC3 | A-10C | Ка-50 | P-51 | UH-1 | Ми-8 | F-86F | МиГ-21 | FW-190 | МиГ-15 | Л-39 | Bf 109 | M-2000C | F-5 | Spitfire | AJS-37 | AV-8B | F/A-18C | Як-52 | F-14
NTTR | Normandy | Gulf
Andrei is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2019, 05:37 AM   #4
IronMike
Member
 
IronMike's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Austria
Posts: 415
Default

Thank you, we will look into this.
__________________
Heatblur Simulations

Please feel free to contact me anytime, either via PM here, on the forums, or via email through the contact form on our homepage.

http://www.heatblur.com/

https://www.facebook.com/heatblur/
IronMike is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2019, 12:24 PM   #5
Super Grover
Member
 
Super Grover's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 113
Default

Hey Andrei,

I'm sorry that the radios don't work for you. However, I'm quite sure that unmodded DCS can't show "VHF FM" in any radio menu of the F-14. The only possible options are "UHF ARC-159", "VHF/UHF ARC-182", and "ICS". If you're using "Easy Communication", then you can also have "AUTO".
Thus, the only possibility that you have "VHF FM" is that one or more files are corrupted or that you are using a mod that replaced some radio communication files. Could you repair your DCS and remove all mods? Then, make sure that you're using standard controls for the radios. Launch your F-14 and stay in the pilot seat. Try opening the menus using:
- RALT (Right ALT) + \ to open "UHF ARC-159"
- RCTRL (Right CTRL) + \ to open "VHF/UHF ARC-182"
- RSHIFT (Right SHIFT) + \ to open "ICS"
- \ to open "AUTO" - but only when using "Easy Communication".
If any menu title is different, please, take a screenshot.
Try communicating using the radios, remembering to set correct frequency. When using "Easy Communication", you can skip frequency tuning, and use "AUTO" to select the station you want to communicate with - the frequency will be set for you automatically. Also note, that some of the bands on the ARC-182 use manual modulation (AM/FM) settings. Finally, ensure that the AI units have correct frequencies assigned in the mission editor - otherwise, you may be unable to contact them.

If this doesn't work for you, please describe in details all the steps you take in DCS to setup your radio. If possible, please include screenshots showing your radio display and radio menu. Finally, please write if you're using "Easy Communication".
__________________
Krzysztof Sobczak

Heatblur Simulations
https://www.facebook.com/heatblur/
Super Grover is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 02:05 AM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.