SoftTH NEWS - Page 20 - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-10-2014, 07:09 PM   #191
Fopeyducker
Member
 
Fopeyducker's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: London
Posts: 119
Reputation power: 8
Fopeyducker will become famous soon enoughFopeyducker will become famous soon enough
Default

Quote:
Originally Posted by DemonHunter View Post
I found someplace on the SoftTH site a website someone made that use java to view your monitor layout and then you can adjust and it will create the file settings for you to cut and paste.

Try this: http://www.mechatronics4you.com/wp-c...tool/test.html
All Greek to me I'm afraid. Any way of doing the triple screen thing without using SoftTH?
Will the new graphics engine help with triple screens when it arrives?
__________________
---------------
MSI GD65 Gaming | i7 4770k Haswell @ 4.7ghz, | H110 water cooler | 32Gb ddr3 | Sound Blaster Zx | MSI GTX 1080Ti | 1x 250Gb SSD's + 2x 500Gb SSD |
3x 27" BenQ's (5880x1080) | TrackiR 5 + UTC Light | Win 10 Pro 64bit | 2x Thrustmaster MFD's | Saitek Combat pedals | Thrustmaster Warthog
--------------------
Fopeyducker is offline   Reply With Quote
Old 04-24-2015, 03:18 PM   #192
fjoesne
Junior Member
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 12
Reputation power: 0
fjoesne is on a distinguished road
Default

Is there an updated guide out there somewhere? I've made this work some time ago, but now it simply does not do it. I'm guessing there has been significant changes since that time. I used to get the SoftTH logos up during the loading screen but now i get no indication as of what goes wrong.

I dont know where the logfiles are supposed to go if i enable debug-mode, anyone know? If i can't see what goes wrong this is pretty much a .
fjoesne is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2015, 06:10 PM   #193
Nerull
Junior Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 45
Reputation power: 6
Nerull is on a distinguished road
Default My config worked up untill a week ago, then:

Something changed somewhere and now:

I have 2 screens (1920x1080 on top, 1280x1024 on the bottom) and use my top screen as main and the bottom screen for my MFCDs. It all used to work perfectly, but since I re-installed after trying VirtualCockpit (with my android tablet) the bottom screen is recognized (I get the Softth logo and my mouse pointer can get there), but the MFCDs stop at the bottom of the top screen!

Spoiler:


My profile's pretty simple:
Spoiler:
_ = function(p) return p; end;
name = _('MDP-DS-ALL export');
Description = 'export all to lower screen'

Viewports =
{
Center =
{
x = 0;
y = 0;
width = 1920;
height = 1080;
viewDx = 0;
viewDy = 0;
aspect = 1920/1080;
}
}

LEFT_MFCD =
{
x = 400;
y = 950;
width = 400;
height = 400;
}

RIGHT_MFCD =
{
x = 800;
y = 950;
width = 400;
height = 400;
}

UIMainView = Viewports.Center


The Softth config looks OK:
Spoiler:
[main]
renderResolution=1920x2104
nonlocalFormat=RGB16D
keepComposition=0
smoothing=1
debugD3D=0
zClear=0
vsync=0
tripleBuffer=0
screenshotFormat=jpg
dllPathD3D9=auto
dllPathDXGI=auto
dllPathD3D11=auto

[overrides]
forceResolution=0
antialiasing=2
processAffinity=1
FOVForceHorizontal=0
FOVForceVertical=1

[debug]
compatibleIB=0
compatibleTex=0
compatibleVB=0

[head_primary]
; borderA=0
; borderL=0
sourceRect=0,0,1920,1080
screenMode=1920x1080

[head_1]
; borderA=0
; borderL=0
devID=1
sourceRect=310,1080,1280,1024
destRect=0,0,1280,1024
transportResolution=1280x1024
transportMethod=local
noSync=0
fpsLimit=0


But the MFCDs are not showing up on the bottom screen. Anybody have any clue as to what may cause this? I re-installed the whole game twice already, but to no avail.
Nerull is offline   Reply With Quote
Old 12-19-2015, 12:26 AM   #194
BenTremblay
Junior Member
 
Join Date: Jan 2012
Location: Edmonton, AB Canada
Posts: 20
Reputation power: 0
BenTremblay will become famous soon enoughBenTremblay will become famous soon enough
Default

FYI SofTH has moved: http://softth.net/

Quote:
"SoftTH is an open source software triplehead/multihead (multi-monitor) gaming solution for the PC. It performs the same job as AMD Eyefinity, nVidia Surround, and TripleHead2Go, only it supports any number and/or combination of non-identical or identical screens at any resolution."
__________________
Panzer Blitz => Panzer General => BF1942 => BF2 => OFP DR => WWIIOL => ArmA:OA => IL-2: BoS => DCS Ka-50
BenTremblay is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2017, 06:32 PM   #195
Coug4r
Member
 
Coug4r's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Location: The Netherlands
Posts: 408
Reputation power: 3
Coug4r will become famous soon enoughCoug4r will become famous soon enough
Default

Is anyone still using SoftTH for v1.5/2.1?
__________________
-
-= DCS-NL =-
-
If man were meant to fly he'd be filled with helium.
Coug4r is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2017, 09:48 PM   #196
John Hargreaves
Member
 
Join Date: Jun 2016
Location: Yorkshire
Posts: 139
Reputation power: 2
John Hargreaves will become famous soon enoughJohn Hargreaves will become famous soon enoughJohn Hargreaves will become famous soon enough
Default

Wasn't it a directX 9 only thing or did they overcome that?
__________________
i5-6600K/Zotac GTX 1070 AMP/Win10 64bit/16Gb RAM/Asus Xonar DX+Sennheiser HD380pro headphones/LG 34" UM65 @2560x1080/TM Warthog+VKB MkIV Rudder pedals/Rift CV1
John Hargreaves is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2017, 11:15 PM   #197
Coug4r
Member
 
Coug4r's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Location: The Netherlands
Posts: 408
Reputation power: 3
Coug4r will become famous soon enoughCoug4r will become famous soon enough
Default

Hmm yeah, looks like he never fully got it to work with DX11. Not sure if this would've helped anyway, was looking for a way to create an inverted T setup (4 screens) but with just 1 viewport without rendering an area of 6 monitors.
__________________
-
-= DCS-NL =-
-
If man were meant to fly he'd be filled with helium.
Coug4r is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2017, 11:55 PM   #198
JG14_Smil
Senior Member
 
Join Date: Dec 2008
Location: Indiana, USA
Posts: 2,211
Reputation power: 22
JG14_Smil is a glorious beacon of lightJG14_Smil is a glorious beacon of lightJG14_Smil is a glorious beacon of lightJG14_Smil is a glorious beacon of lightJG14_Smil is a glorious beacon of lightJG14_Smil is a glorious beacon of lightJG14_Smil is a glorious beacon of lightJG14_Smil is a glorious beacon of lightJG14_Smil is a glorious beacon of lightJG14_Smil is a glorious beacon of lightJG14_Smil is a glorious beacon of light
Send a message via MSN to JG14_Smil
Default

Nope, I've been missing SoftTH since I came back to DCS. I've been following the website and FB but no luck at all. SoftTH was the best thing to happen to multi monitor users.
__________________
-smil-

"Paddle your own canoe" -- Nick Offerman
"Go ride your bike"-- "Dad"
JG14_Smil is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2017, 01:07 AM   #199
Coug4r
Member
 
Coug4r's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Location: The Netherlands
Posts: 408
Reputation power: 3
Coug4r will become famous soon enoughCoug4r will become famous soon enough
Default

In the multimonitor configs there's this text:

Code:
--[[
also you can use "displays" table  to perfectly match you configuration .
it is generated by DCS automatically.
displays table is contains information about all currently attached displays 

for example my setup is :

displays = 
{
    [1] = 

etc.etc.
Does that table even do anything? And if so what does it do? Or is it some Lock On remnant..

E: Never mind, the Camera+LMFCD_auto_placement.lua shows what it does.
__________________
-
-= DCS-NL =-
-
If man were meant to fly he'd be filled with helium.

Last edited by Coug4r; 08-04-2017 at 05:41 PM.
Coug4r is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2017, 09:35 PM   #200
Coug4r
Member
 
Coug4r's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Location: The Netherlands
Posts: 408
Reputation power: 3
Coug4r will become famous soon enoughCoug4r will become famous soon enough
Default

Isn't this something similar to SoftTH and does anyone use it with DCS?

https://fly.elise-ng.net/index.php

Tried the LCD designer and that works pretty nice, it can export some DCS lua config files for multimonitor configs.
__________________
-
-= DCS-NL =-
-
If man were meant to fly he'd be filled with helium.
Coug4r is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
softth

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 04:38 AM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.