Viacom Pro / SRS setup with the Huey - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-06-2019, 03:46 AM   #1
ruprecht
Member
 
ruprecht's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Brisbane
Posts: 529
Default Viacom Pro / SRS setup with the Huey

Hey, can anyone show me how they have Viacom Pro set up to work with the Huey and SRS?

- VoiceAttack options / PTT setup
- Viacom options / PTT setup
- SRS options / PTT setup
- DCS options / PTT setup

The interplay between them is doing my head in. I can't get anything to work in the Huey, though I have Viacom working ok with the Tomcat.

tia

( @Hollywood_315 )?
__________________
DCS Wishlist: | Navy F-14 | Navy F/A-18 | AH-6 | Navy A-6 | Official Navy A-4 | Carrier Ops | Dynamic Campaign | Marine AH-1 |

Streaming DCS sometimes: https://www.twitch.tv/radsymusic
ruprecht is offline   Reply With Quote
Old 11-21-2019, 06:18 PM   #2
Shimmergloom667
Member
 
Join Date: Feb 2019
Location: Bochum, Germany
Posts: 749
Default

What's the problem?

Voiceattack has a 4-way bound on my Throttle for TX1, 2, 3 and 5
Vaicom doesn't need specific options set for the Huey on top of that
SRS has the same 4-way bound as Voiceattack
DCS doesn't need special options set for that, the aforementioned 4-way isn't bound in DCS itself
The same 4-way is also push-to-mute in Discord, so I can hang out with the squad in both SRS and Discord (if needed) and I don't transmit over both.

Now you just need to activate the radio you want to use in the Huey over it's radio dial. Since it only has one radio, I can only use TX1 for Voicattack / VAICOM. Same with SRS.
__________________
i7 - 9700K | 32 GB DDR4 3200 | RTX 2080 | VKB Gunfighter Mk II /w MCG Pro | Virpil T-50CM2 Throttle | TrackIR 5 | VKB Mk. IV

AJS-37 | A/V-8B | A-10C | F-14A/B | F-16C | F-18C | F-86F | FC3 | JF-17 | Ka-50 | L-39 | Mi-8 | MiG-15bis | MiG-19 | MiG-21bis | M2000-C | P-51D | Spitfire LF Mk. IX | UH-1H
Shimmergloom667 is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2019, 11:02 AM   #3
Olmba
Junior Member
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 32
Default

Quote:
Originally Posted by Shimmergloom667 View Post
What's the problem?

Voiceattack has a 4-way bound on my Throttle for TX1, 2, 3 and 5
Vaicom doesn't need specific options set for the Huey on top of that
SRS has the same 4-way bound as Voiceattack
DCS doesn't need special options set for that, the aforementioned 4-way isn't bound in DCS itself
The same 4-way is also push-to-mute in Discord, so I can hang out with the squad in both SRS and Discord (if needed) and I don't transmit over both.

Now you just need to activate the radio you want to use in the Huey over it's radio dial. Since it only has one radio, I can only use TX1 for Voicattack / VAICOM. Same with SRS.
Works fine with other module expect from UH1, when VAICOM and SRS works together it causes hot mic as soon i use one of the TX PTT.. To turn off the HOT mic, the radio selector must be set to PVT and then press one of the TX PTT..

SRS is enable in Vaicom, and SRS without VAICOM works fine..

Any idea?
Olmba is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2019, 05:16 AM   #4
oz555
Member
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 106
Default

Did you get to the bottom of this? I just got sworn at on a server for the exact same thing.
__________________
Asus Z370-F, I5 9600k@4700GHz,MSI RTX 2080, SSD. HP Reverb.
oz555 is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2020, 07:51 PM   #5
Phil The Burn
Junior Member
 
Phil The Burn's Avatar
 
Join Date: Mar 2018
Location: Sydney, Aus
Posts: 32
Default

Yep, I’m having exactly the same issue. Did anyone work out what causes it?
Phil The Burn is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2020, 11:55 AM   #6
Olmba
Junior Member
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 32
Default

Go to settings in SRS and turn off "Allow INCOCKPIT DCS CONTROLLED PTT"
Olmba is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
srs, viacom, voiceattack

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 03:23 AM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.