JTAC Auto Target and Lase - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-26-2015, 08:56 AM   #1
Ciribob
ED Testers Team
 
Join Date: Mar 2015
Location: Brighton, UK
Posts: 1,764
Lightbulb JTAC Auto Target and Lase

*** THIS SCRIPT IS NOW INTEGRATED INTO CTLD AND IS 1.5 COMPATIBLE: http://forums.eagle.ru/showthread.php?t=143107 ***

Hi Guys,

I've made a script that allows JTAC's to automatically lase and follow targets.

Hope this is of some use, just click download ZIP on the GitHub site to get the latest version and let me know if you find any problems.

LINK: https://github.com/ciribob/DCS-JTACAutoLaze

LATEST UPDATE: 9/4/15


README:

JTAC Automatic Targeting and Laser Script

Allows a JTAC to mark and hold an IR and Laser point on a target allowing TGP's to lock onto the lase and ease of target location using NV Goggles

The JTAC will automatically switch targets when a target is destroyed or goes out of Line of Sight

NOTE: LOS doesn't include buildings or tree's... Sorry!

The script can also be useful in daylight by enabling the JTAC to mark enemy positions with Smoke.

The JTAC will only move the smoke to the target every 5 minutes (to stop a huge trail of smoke markers) unless the target is destroyed, in which case the new target will be marked straight away with smoke.

You can also enable an F10 menu option for coalition units allowing the JTAC(s) to report their current status.

If a JTAC is down it won't report in.

The JTAC can be configured to only target troops or ground vehicles as well.

Please see github for the latest info, readme and example missions: https://github.com/ciribob/DCS-JTACAutoLaze

Last edited by Ciribob; 08-25-2016 at 07:21 AM.
Ciribob is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2015, 07:07 AM   #2
Ciribob
ED Testers Team
 
Join Date: Mar 2015
Location: Brighton, UK
Posts: 1,764
Default

Did it work OK for anyone? Its running on VSAAFs training mission if you want to try it out.
__________________
Scripts: Complete Transport And Logistics Deployment - CTLD / CTLD Examples - Lots of example of how to use CTLD
CSAR Script - Downed Pilot Rescue / Dedicated Server Script - Automatically launch DCS Multiplayer server at startup
Range Scoring Script - Get scores and counts hits on targets for gunnery or bombs / SimpleSlotBlock - Multiplayer dynamic Slot Blocking Script

Projects: DCS-SimpleRadio Standalone - DCS Radio Integration for All Aircraft - NO TeamSpeak Required!
DCS-SimpleRadio Troubleshooting Post / DCS-SimpleRadio Free Support Channel on Discord
Ciribob is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2015, 07:50 AM   #3
Flagrum
Veteran
 
Flagrum's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: 32U MC0539
Posts: 5,993
Default

What is the advantage compared to the regular JTAC logic?
__________________
DCS - Digital Combat Simulator
"Don't get yourselves too excited" *


Flagrum is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2015, 07:54 AM   #4
Ciribob
ED Testers Team
 
Join Date: Mar 2015
Location: Brighton, UK
Posts: 1,764
Default

AFAIK Regular JTAC won't hold an IR pointer and Laser on a target, neither can you pick the code that the JTAC Laser uses.

This is my first from scratch script and I haven't played DCS that long so I could be wrong
Ciribob is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2015, 04:29 AM   #5
MTrenda
Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 195
Default

ciribob,

this is a really nice mod and I am using to solve an issue I am having with a mission I am creating. The convoy moves along and is right on top of the enemy units but when called they respond with no targets. very frustrating.

I do have one issue though and this could really be me but. when the laser detects the target I am unable to lock up the target without turning my laser on. if I just tms up short the tgp snaps back to the jtac and losses the target. it appears as if the a-10's laser does not follow the search and end up on the target.

steps:
1. jtac lases the target on 1688
2. slew the tgp to the jtc
3. turn on lss on 1688
4. laser searches and detects target
5. push tms up short ( tgp snaps back to jtac)

alternative:

4. laser searches and detects target
5. Turn on A-10 laser
6. push tms up short and then long
7. Target is locked and executed with sever prejudice.

Not sure this is something that can be changed since it appears it is the planes laser that is not ending up on the target.

Keep up the cool work, you did a nice job and it work very well.

thanks
76th Falcon
MTrenda is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2015, 09:03 AM   #6
Ciribob
ED Testers Team
 
Join Date: Mar 2015
Location: Brighton, UK
Posts: 1,764
Default

Quote:
Originally Posted by MTrenda View Post
ciribob,

this is a really nice mod and I am using to solve an issue I am having with a mission I am creating. The convoy moves along and is right on top of the enemy units but when called they respond with no targets. very frustrating.

I do have one issue though and this could really be me but. when the laser detects the target I am unable to lock up the target without turning my laser on. if I just tms up short the tgp snaps back to the jtac and losses the target. it appears as if the a-10's laser does not follow the search and end up on the target.

steps:
1. jtac lases the target on 1688
2. slew the tgp to the jtc
3. turn on lss on 1688
4. laser searches and detects target
5. push tms up short ( tgp snaps back to jtac)

alternative:

4. laser searches and detects target
5. Turn on A-10 laser
6. push tms up short and then long
7. Target is locked and executed with sever prejudice.

Not sure this is something that can be changed since it appears it is the planes laser that is not ending up on the target.

Keep up the cool work, you did a nice job and it work very well.

thanks
76th Falcon
Hmm your problem gave me an idea and I think I fixed it.

If you try the latest script and then:

1. Point TGP vaguely at target
2. LSS mode enabled - only looking for laser
3. When TGP has lock set as SOI
4. TMS up LONG and it will now continue to track the laser as the target moves
5. Slew Mavericks or Bomb in CCRP
6. Bring freedom the only way an A10c can

I've updated the two test missions on github so you can jump into the night one to test and now you don't need to use the A10c laser as well.

Last edited by Ciribob; 04-04-2015 at 09:05 AM.
Ciribob is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2015, 04:09 PM   #7
MTrenda
Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 195
Default

Ciribob,
Tested the new version and it appears to work exactly as expected, nice job. when the laser locks on, the hud gives a dash line for the direction and the tgp transitions for detect to track. TMS up locks the target as expected.

For my own script I set the JTAC_smokeOn = false and added a argument to JTACAutolase to be able to set to true if I want the smoke.

Thank you for the mod it is awesome.

76th Falcon
MTrenda is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2015, 08:54 PM   #8
Ciribob
ED Testers Team
 
Join Date: Mar 2015
Location: Brighton, UK
Posts: 1,764
Default

Quote:
Originally Posted by MTrenda View Post
Ciribob,
Tested the new version and it appears to work exactly as expected, nice job. when the laser locks on, the hud gives a dash line for the direction and the tgp transitions for detect to track. TMS up locks the target as expected.

For my own script I set the JTAC_smokeOn = false and added a argument to JTACAutolase to be able to set to true if I want the smoke.

Thank you for the mod it is awesome.

76th Falcon
Thats not a bad idea at all!

I might release a new version if anyone else asks with that mod so you can configure each JTAC individually with smoke enabled or disabled and the colour of the smoke as well.

Glad it's working well. Thanks for testing!
Ciribob is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2015, 08:15 AM   #9
Ciribob
ED Testers Team
 
Join Date: Mar 2015
Location: Brighton, UK
Posts: 1,764
Default

Quote:
Originally Posted by MTrenda View Post
Ciribob,
Tested the new version and it appears to work exactly as expected, nice job. when the laser locks on, the hud gives a dash line for the direction and the tgp transitions for detect to track. TMS up locks the target as expected.

For my own script I set the JTAC_smokeOn = false and added a argument to JTACAutolase to be able to set to true if I want the smoke.

Thank you for the mod it is awesome.

76th Falcon
I've added a new version with your suggested modification as well as a new feature where you can configure what the JTAC targets, either troops, vehicles or all ground targets. The JTAC status message will now also include location information in Lat lon and MGRS.

Hope its useful!
Ciribob is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2015, 07:02 PM   #10
shelt
Member
 
shelt's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 154
Default

Nice script, seems to work well.
I have built a mission with 4 different JTAC, only one has targets at a time.
If the targets are destroyed the JTAC unit is deactivated. Another JTAC will spawn later in the mission. All are given unique names in group and unit, so no problem there.
It seems after the mission is run for awhile, the later spawning JTAC will refuse to call targets, but will give the proper coordinates by using the F10 JTAC Status.
Any ideas?
__________________
Spoiler:
Intel i7-3770K,Windows 10 64,Noctua NH-U12S ,ASRock Z77 Extreme4 ,Corsair 16GB DDR3 1600,7970 3GBx2 Crossfire,ADATA XPG900x2 RAID 0, CM HAF XB Case,Thrustmaster Warthog,Combat Rudder Pedals,Logitech G930 with wireless TrackIR 5, 39" Insignia LED 120Hz Monitor, Oculus Rift
shelt is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
jtac, laser

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 07:27 PM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.