Oculus Rift S With DCS World Discussion - Page 141 - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-11-2019, 09:29 AM   #1401
gonvise
Junior Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 77
Default

Quote:
Originally Posted by VitS View Post
Maybe its just my imagination, but 1.4 to 1.5 PD is like huge jump in clarity. Going higher that 1.5 doesn't do much.
Up to 2.5 and look at central (map) MFCD on F18 ;-)
__________________
i7 3.2Ghz oc 4.2Ghz | nvidia 770 GTX 2Gb | 6Gb Ram | 120 Gb SSD HD | TM Warthog
gonvise is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2019, 05:05 PM   #1402
Yoda1975
Junior Member
 
Yoda1975's Avatar
 
Join Date: Jan 2019
Location: Madrid
Posts: 52
Default

Quote:
Originally Posted by Lensman View Post
Many people (check the Oculus forum) including me have had a similar problem. Un plugging and re plugging the display port plug on the PC fixes it for me at the start of a session. It then stays connected until I power down the PC. Next day, rinse and repeat.
It's going to be a software problem..Oculus will be working on it.
The problems still here,...
__________________
MSI GT73EVR 7FV - Intel I7 - 32 GB RAM - 256 GB m.2 SSD + 512 GB m.2 SSD + 1 TB HDD, GTX 1080 8 GB, Saitek X52, Oculus Rift S
Yoda1975 is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2019, 05:51 PM   #1403
kaltokri
Member
 
kaltokri's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Location: Germany NRW
Posts: 207
Default

Quote:
Originally Posted by Yoda1975 View Post
The problems still here,...

Instead of pulling the cable, try to restart 'Oculus VR Runtime Service'. Can be done by batch file also. I had no black screen in Rift S since 2-3 weeks.
__________________
SYSTEM: Mainboard MSI Z270 Krait | CPU i7 7700k @ 4.8 GHz | RAM 32 GB @ 3200 MHz | GPU MSI GTX 1080ti | 1 TB SSD | Win 10 x64
DEVICES: ASUS 27" LCD | TrackIR 5 | LukeClip | Oculus Rift + Rift S | TM Warthog | MFG Crosswind | Throttle Quadrant Logitech | TableMount MonsterTech
MODULES: A-10C, FC3, F-14, F/A-18, AV-8B, WWII AP, Spit, F-5E, SA342, M-2000C, L-39, MiG-15bis, MiG-21bis, Bf 109, F-86F, Fw 190, Mi-8MTV2, UH-1H, CA, P-51D, BS2

PROJECTS: OpenFlightSchool: DE / EN
kaltokri is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2019, 12:28 AM   #1404
streakeagle
Member
 
streakeagle's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 836
Default

Having had problems with the mic cutting out and also starting to get a warning from the Oculus software that my USB drivers might need to be updated, I spent last night looking for solutions.

I had imaged my original Windows 7 install to a new 1TB SSD and then used the free upgrade to get to Windows 10 to be compatible with VR headsets. This wasn't a good way to go if you had Windows 7 USB drivers installed. Everything appeared to be working, but Oculus Rift S didn't like using my addon card USB 3 ports, only the motherboard/intel ports. So, I started with reading up on USB 3 drivers/Windows 10/Oculus problems and solutions. I ended up uninstalling/re-installing all of my USB related drivers multiple times before I was satisfied that all of the hubs/ports were working correctly up to full speed. This did not solve the mic cut-out problem, nor did it remove the warning that I needed to update my drivers, which were already fully up-to-date. But I did get to the point that I could connect the Rift S headset to any of my USB ports instead of just the motherboard's intel ports.

Scouring the internet again, I stumbled onto some advice about getting rid of the "update your drivers" warning: The display port of the gpu might not be compatible with the version needed for the Rift S. nVidia provides a firmware update for many of their cards with display ports to bring them up to the current standard. The GTX 1080 is one of the cards they may need a firmware update. I found the update through the nVidia support page search function (which matched the link I found on forums). I installed the firmware update. After restarting my PC, the update caution warning has disappeared and so far, the mic hasn't cut-out yet. I am keeping my fingers crossed!

The idea that it is the display port version supported by the gpu that has caused some of my problems makes very good sense to me. I didn't have these problems with the original Rift. One of the key differences is the display port connection of the Rift S replaced the hdmi connection of the original Rift.

But the results I am seeing now may be a fluke. All I can do is wait and see and keep this forum topic up-to-date with my results.
__________________
streakeagle is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2019, 01:51 AM   #1405
streakeagle
Member
 
streakeagle's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 836
Default

I am not sure now.
Oculus pushed another update.
My device showed up with USB warning.
I restarted the PC and the warning went away.
But my mic died midway through a mission whereas last night, my mic didn't die at all and was still working when I shut the PC down for the night and again when I started it this afternoon.
__________________
streakeagle is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2019, 09:14 AM   #1406
dburne
Veteran
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 6,339
Default

I think most folks are now seeing that USB warning, I know my drivers are up to date to latest so think it may be something on Oculus' end they need to address.
It is not affecting my experience in any way I can tell.
__________________
Don B

EVGA Z390 Dark MB | i9 9900k CPU @ 5.1 GHz | EVGA RTX 2080 Ti FTW3 Ultra | 32 GB G Skill Trident Z 3200 MHz CL14 DDR4 Ram | Corsair H150i Pro Cooler | EVGA T2 Titanium 1000w PS | Samsung 970 Pro, 970 Evo 1TB m.2 Nvme |VKB GF Pro MCG Pro| EVGA DG 87 Case | Rift S
dburne is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2019, 09:27 AM   #1407
Milou
Member
 
Milou's Avatar
 
Join Date: May 2019
Location: UK
Posts: 132
Default

So far no USB warning for me. But I did have to reset that annoying play zone thing last evening. (As usual I just logged the floor and skipped all the optional bits. It only took 30 seconds, so not too annoying).
__________________
Intel i7-7800X @4.8GHz, EVGA X299 Dark, 32GB DDR4 3200MHz CL14, EVGA RTX 2080 Ti, 2x Samsung NVMe 970 Evo 2TB, Gunmetal Caselabs SMA8/A , twin custom watercooled loops (Hardware Labs 480 and 560 radiators, Noctua NF-A12x25 fans, Aquaero 6 XT controller, Bitpower fittings). T/M Warthog Throttle and grip, Virpil WarBRD base and WarBRD grip, Slaw Viper RX.
Milou is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2019, 09:36 AM   #1408
Yoda1975
Junior Member
 
Yoda1975's Avatar
 
Join Date: Jan 2019
Location: Madrid
Posts: 52
Default

Quote:
Originally Posted by kaltokri View Post
Instead of pulling the cable, try to restart 'Oculus VR Runtime Service'. Can be done by batch file also. I had no black screen in Rift S since 2-3 weeks.
its the same that unplug your usb from the PC. Video cable too, unpluged., and white flashes still here.

Its a Oculus software problem.
92 % of users in oculus forum answer about this and have this problem.
I think all users of OCULUS S have this issue, but they do not say anything or consider the problem negligible
__________________
MSI GT73EVR 7FV - Intel I7 - 32 GB RAM - 256 GB m.2 SSD + 512 GB m.2 SSD + 1 TB HDD, GTX 1080 8 GB, Saitek X52, Oculus Rift S
Yoda1975 is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2019, 02:39 PM   #1409
Raven68
Veteran
 
Raven68's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: N.Carolina GO HEELS!!
Posts: 3,087
Send a message via Yahoo to Raven68
Default

I am so glad I took the VR dive and did it with the Rift S. I was initially going to go all in with the Vive Pro, but it was hard to justify the pricing. This purchase has been one of the best to enhance my DCS experience. It seems for the most part that everyone, in this thread, seems to be overall satisfied with their purchase as well.
__________________
Intel i5-9600K @ 3.7GHz
Gigabyte Z370XP SLI Mobo
G.SKILL Ripjaws V Series 32GB (2 x 16GB) 288-Pin DDR4
GIGABYTE GeForce RTX 2070 8GB 256-Bit GDDR6(Assume the latest driver version)
Thermaltake Water 3.0 Certified Liquid Cooling System
Windows 10 Professional
TrackIR 5
Thrustmaster HOTAS Warthog w/ Thrustmaster T-Flight Rudder Pedals
Raven68 is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2019, 03:12 PM   #1410
anlq
Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 314
Default

I have problem with FPS locking at 21 or 28 no matter what I change setting in DCS or PD. Do you guys know what causes this ?
anlq is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 03:13 AM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.